Închide meniul
Foto

„De ce sunt în România și nu în Marea Britanie sau Canada?” Unde s-a mutat Yulia, refugiata care a emoționat o țară întreagă

Antena Sport Publicat: 3 aprilie 2022, 9:09

„De ce sunt în România și nu în Marea Britanie sau Canada?” Unde s-a mutat Yulia, refugiata care a emoționat o țară întreagă

Yulia Chernitskaya e antrenoare de fitness român în benzinărie

Instagram Yulia Chernitskaya

Unde s-a mutat Yulia Chernitskaya

Antrenoarea de fitness, ajutată de un român în benzinărie

Yulia Chernitskaya a ajuns în România după ce Vladimir Putin a declanşat războiul total în Ucraina. Antrenoarea de fitness din Kiev a lăsat tot ce avea în urmă şi s-a refugiat în țara noastră, alături de cei patru copii ai săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Originară din Odesa, Yulia Chernitskaya s-a cazat inițial la un hotel din București, dar a renunțat la Capitală. Potrivit imaginilor postate pe Instagram, antrenoarea de fitness s-a mutat la Brașov alături de cei patru copii.

Unde s-a mutat Yulia Chernitskaya

Femeia a explicat de ce a ales să rămână în România și nu a plecat într-o țară Vestică. Yulia Chernitskaya vrea să fie cât mai aproape de granița cu Ucraina, acolo unde soțul ei a rămas pe front.

Reclamă

„Timpul a fost întotdeauna cea mai valoroasă resursă umană. Acum, pentru mine, fiecare oră de viață în afara casei mele, este o durere. Pare o veșnicie și nu vreau să cresc în altă țară.

Trăiesc aceasta perioada ca pe un coșmar. Pur și simplu îmi îndeplinesc obligațiile cu privire la mașină și aștept să pot pleca acasă. Toți cei din jurul meu spun: totul va fi restaurat acolo pentru încă câțiva ani, unde voi lucra acolo? Vino la noi, vino acolo, vino aici… Nu vreau, ascultă-mă. Nu vreau.

Reclamă

De ce sunt în Romania și nu în Marea Britanie sau Canada? Pentru că e ora 6 și sunt la granița cu casa. Sunt aproape. E mult mai ușor pentru mine din punct de vedere moral.

Știi când mi-a fost ușor? În primele zile, am știut că suntem în siguranță, dar nu am crezut că va fi atât de greu. Acest sentiment devine din ce în ce mai puternic pe zi ce trece.

Pe 5 aprilie se împlinește o lună de când am plecat din Ucraina. Este o eternitate pentru mine. Am decis să schimb locuința și să mă apropii de muncă timp de 2 săptămâni. Am decis să închiriez o casă. Trăiesc pe cont propriu de la 16 ani

Reclamă 4 / 0/3

Postul de recunoștință față de oamenii care ne-au întins o mână de ajutor și ne-au oferit locuințe va fi separat. Prețuiește-ți timpul. Privește în jur, ești acolo și cu cei a căror inimă vrea? Ei bine, atunci știi deja ce să faci!”, a transmis Yulia Chernitskaya, pe Instagram.

Yulia Chernitskaya, ajutată de un român în benzinărie

Femeia originară din Odesa a avut o postare virală în care le-a transmis conaţionalilor săi cum a fost ajutată de un român.

Totul s-a întâmplat într-o benzinărie, acolo unde un bărbat i-a oferit două bancnote de câte 100 de lei când a observat că maşina pe care conducea avea nevoie de număr de Ucraina. Postarea ei a primit nu mai puţin de 43.000 de aprecieri şi peste 400 de comentarii.

”Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știa că am 4 copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Reclamă

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a postat Yulia Chernitskaya, vineri, mesajul său făcând imediat înconjurul României.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 OFICIAL! Cristiano Bergodi a fost demis de la Rapid! Cine va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB 15:29 FotoNicolae Cristescu l-a făcut praf pe Cristiano Bergodi: „E vina lui, trebuie un şoc urgent! L-am văzut nervos, transfigurat! „ 15:00 UPDATEAl Ain – Al Hilal a fost AMÂNAT din cauza condiţiilor meteo. Meciul s-ar putea disputa miercuri 14:20 EXCLUSIVJuan Bauza, aproape de transferul la FCSB! Lovitură de proporţii pregătită de Gigi Becali 14:05 Barcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid, 22:00, LIVE TEXT! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 13:43 Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB! Propunere directă pentru Gigi Becali: „Este excepţional! 13:20 VIDEOElizabeta Samara – Sabine Winter 1-3 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Adina Diaconu a pierdut partida cu Manika Batra 12:30 Famalicao – Sporting Lisabona LIVE VIDEO, 22:15, live în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 12:15 „Un conducător serios nu face aşa ceva!” Dumitru Dragomir, avertisment pentru Dan Şucu. Ce îi cere să facă cu Cristiano Bergodi 11:17 Câţi bani cere Cristiano Bergodi pentru a pleca de la Rapid. Dan Şucu şi Victor Angelescu l-au băgat în şedinţă de urgenţă! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei