Mai multe studii realizate de diferite institute din lume au demonstrat o legătură statistică între decesele cauzate de COVID și vitamina D. Conform unui studiu din Indonesia, 98,9% dintre cei care au murit de COVID aveau deficiență de vitamina D, în timp ce doar 4% dintre cei cu suficientă vitamina D în corp au murit din cauza COVID.
Topicul a fost dezbătut pe larg de doctorița Rhonda Patrick din SUA, o expertă în biochimie, în podcastul Joe Rogan Experience.
Teoria a fost intărită de mai multe alte centre de cercetare. Un studiu din Anglia a ajuns la concluzia că victimele din Italia și Spania, două dintre cele mai afectate țări din lume, au multe victime deoarece populația în vârstă evită ieșirile la soare, acesta fiind principalul producător de vitamina D în corp.
În schimb, țările nordice sunt printre cele afectate foarte puțin de virus, acestea având un nivel ridicat de vitamina D, deoarece sunt consumatoare de ulei de cod și de suplimente de vitamina D, pentru a compensa lipsa soarelui, notează scitechdaily.com
Experții insistă însă ca oamenii să ia medicamente sau suplimente doar la îndemnul medicilor sau farmaciștilor!