Discursul impresionant al bărbatului în vârstă de 108 ani, în timpul crizei Covid-19: ”Este un virus natural, un dușman, dar trebuie să supraviețuim”

De Antena Sport
Publicat: 14 aprilie 2020, 13:56

Robert Marchand, născut în anul 1911, a spus că criza provocată de epidemia de coronavirus nu trebuie comparată cu un război.

Reclamă

cyclingpro.net

Retras din ciclism în 2018, după ce UCI a decis să nu-i mai aprobe participarea la curse din cauza varstei, francezul spune că se antrenează în continuare în această perioadă.

Reclamă

Marchand explică de ce pandemia nu trebuie considerată un război.

Războiul nu este acesta, crede-mă, știu despre ce vorbesc. Războiul vine din voința oamenilor. Ei sunt cei care o provoacă și nimeni altcineva. Adesea fac asta pentru probleme de bani și nu pentru altceva. În acest caz, luptăm împotriva unui virus natural. Trebuie să luptăm pentru că și el este un dușman, trebuie să supraviețuim, dar nu îl putem numi război”, a spus Marchand pentru cyclingpro.net.

Fenomen al naturii care nu dorește să fie definit ca atare, ci mai degrabă un „tip foarte normal”, este în mod evident afectat de cei 108 ani ai săi, cu unele probleme fizice inevitabile, dar mintea ii este încă foarte clară și reminiscență a războaielor și a altor pandemii care au afectat lumea în lungul său secol de viață, precum și gripa asiatică din Hong Kong (care în Italia a fost numită și gripa spațială care a afectat aproximativ 20.000 de persoane în perioada 1969-1970).

Prin urmare, acesta nu este prima sa incercare: „La vremea respectivă, ca toți copiii de război care au trăit pe front, fusesem trimiși la o familie pe care nu o știam, în timp ce pe viitor nu crede că vor avea loc schimbări mari. Nu va schimba totul. Știi, Franța rămâne cel de-al treilea mare producător de arme din lume. Întotdeauna va fi când vom învinge virusul. Bărbații se vor gândi la bani cât mai curând și nu se vor schimba niciodată”.

 

Reclamă
Ultimele știri
18:37 FotoAnamaria Prodan, în culmea fericirii după ce a câștigat procesul cu Dennis Man: „Dumnezeu nu doarme! Dreptate pe toate liniile!” 18:05 Gestul superb făcut de Irina Begu, după ce a lovit un copil cu racheta în timpul partidei din turul 2 de la Roland Garros 2022 18:05 Anamaria Prodan a câștigat procesul cu Dennis Man! Fostul atacant de la FCSB, obligat să-i plătească 350.000 de euro. „Șmecheria costă scump!” 17:51 Laurenţiu Reghcampf, un car de nervi! Ce a răspuns când a fost întrebat dacă „calificarea în Europa ar mai spăla din rușine” 17:46 Silviu Ilie, dezvăluire șoc despre ultimul titlu cucerit de FCSB: „Unii dintre colegii mei de la ASA Târgu Mureș n-au vrut să câștige!” 17:03 FotoBernie Ecclestone, arestat la aeroport! Miliardarul de 91 de ani din Formula 1 avea un pistol asupra sa 16:59 Emma Răducanu, criticată dur de John McEnroe după eliminarea de la Roland Garros 2022 16:41 FotoFlorinel Coman va fi tătic! Vedeta de la FCSB și iubita sa, Ioana Timofeciuc, au făcut marele anunț: „Abia așteptăm să te întâlnim!” 16:33 Gigi Becali, avertisment pentru Vasile Dîncu: „Își pun ambiția cu mine? Îl credeam băiat deștept!” 16:23 Ciprian Tătăruşanu, crucial pentru AC Milan în sezonul în care a câştigat titlul. Analiza celor de la Gazzetta dello Sport

EMISIUNI

Petre Grigoraş, la AS.ro LIVE

Close