Închide meniul

Discursul impresionant al bărbatului în vârstă de 108 ani, în timpul crizei Covid-19: ”Este un virus natural, un dușman, dar trebuie să supraviețuim”

Antena Sport Publicat: 14 aprilie 2020, 13:56

Reclamă
Discursul impresionant al bărbatului în vârstă de 108 ani, în timpul crizei Covid-19: ”Este un virus natural, un dușman, dar trebuie să supraviețuim”

cyclingpro.net

Robert Marchand are 108 ani

Retras din ciclism în 2018, după ce UCI a decis să nu-i mai aprobe participarea la curse din cauza varstei, francezul spune că se antrenează în continuare în această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marchand explică de ce pandemia nu trebuie considerată un război.

Războiul nu este acesta, crede-mă, știu despre ce vorbesc. Războiul vine din voința oamenilor. Ei sunt cei care o provoacă și nimeni altcineva. Adesea fac asta pentru probleme de bani și nu pentru altceva. În acest caz, luptăm împotriva unui virus natural. Trebuie să luptăm pentru că și el este un dușman, trebuie să supraviețuim, dar nu îl putem numi război”, a spus Marchand pentru cyclingpro.net.

Fenomen al naturii care nu dorește să fie definit ca atare, ci mai degrabă un „tip foarte normal”, este în mod evident afectat de cei 108 ani ai săi, cu unele probleme fizice inevitabile, dar mintea ii este încă foarte clară și reminiscență a războaielor și a altor pandemii care au afectat lumea în lungul său secol de viață, precum și gripa asiatică din Hong Kong (care în Italia a fost numită și gripa spațială care a afectat aproximativ 20.000 de persoane în perioada 1969-1970).

Prin urmare, acesta nu este prima sa incercare: „La vremea respectivă, ca toți copiii de război care au trăit pe front, fusesem trimiși la o familie pe care nu o știam, în timp ce pe viitor nu crede că vor avea loc schimbări mari. Nu va schimba totul. Știi, Franța rămâne cel de-al treilea mare producător de arme din lume. Întotdeauna va fi când vom învinge virusul. Bărbații se vor gândi la bani cât mai curând și nu se vor schimba niciodată”.

Reclamă
Reclamă 4

 

Recomandări
Citește și:

Va reuși Corvinul să intre în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Reclamă
9:08

VIDEOCharles Leclerc s-a aruncat în apă, după victoria din Marele Premiu de la Monaco! Imagini colosale cu bucuria monegascului

8:44

Marius Șumudică și Robert Niță l-au auzit pe Dan Nistor și au cedat: „E grav ce spune!” / „Băi, Nistore, de ce?”

8:30

„Tataie nu mai poate!” Mihai Rotaru a anunțat primele 2 plecări de la Universitatea Craiova. Forțează un transfer spectaculos

8:25

„Nu se mai pune problema, a plecat!” Ioan Ovidiu Sabău a confirmat transferul reușit de Gigi Becali la FCSB. Anunțul momentului!

23:41 26 mai

Ce a spus Andrei Ivan despre plecarea de la Universitatea Craiova. Anunţ de ultimă oră + Reacţia lui Gâlcă

23:34 26 mai

Ovidiu Sabău anunţă revoluţia la U Cluj după ratarea Conference League: „Vom decide cine va rămâne, fără sentimente”

1 FotoIrina Deleanu, în extaz după Campionatele Europene: „Încă mai cred că este un vis! Mă ciupesc să văd dacă este real” 2 VIDEOCharles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu de la Monaco, duminică, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoCum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică 4 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 5 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 6 Viitorul lui Dennis Politic a fost decis! Ce contract a semnat „eroul” lui Dinamo din turul barajului cu Csikszereda
Citește și