Închide meniul

Drama părinților româncei împușcate de la câțiva centimetri distanță, în 2011, de Anders Breivik. Ultimele cuvinte ale fetei au fost sfâșietoare

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 februarie 2021, 10:49 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Drama părinților româncei împușcate de la câțiva centimetri distanță, în 2011, de Anders Breivik. Ultimele cuvinte ale fetei au fost sfâșietoare

playsport.ro

Anca Niculescu trăieşte o dramă

"În ziua fatală, de 22 iulie 2011, ne făcusem planuri, împreună cu Karin, ca imediat ce se termina tabăra de pe insulă, să mergem o săptămână în vacanță la Gøteborg. Ne bucuram toți de zilele ce urmau să vină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe la ora 17:00 ajunsesem acasă cu soțul meu și am dat drumul la televizor. O televiziune transmitea imagini cu împușcături de pe insula Utøya. La acel moment nu se știa cine pe cine împușcă și câți răniți și morți sunt. Atunci am început să primim mesaje de la Karin în care ne spunea că cineva e pe insula și încearcă să îi împuște pe toți! Apoi ne-a apelat și am încercat să o liniștim.

Anders Behring Breivik, teroristul care a executat 69 de persoane 

Ultimul apel a fost la ora 18:30. Plângea foarte tare și spunea că nu mai are unde să se ascundă. Ne-a spus că vede un “polițist” care îi împușcă pe toți. Ne zicea că îi este frică, că e udă la picioare și că îi era foarte frig. Am încheiat convorbirea spunându-ne că ne iubește. Apoi am închis și a rămas că mă sună imediat ce se potolesc lucrurile pe insula.

Câteva minute mai târziu, Breivik s-a predat chiar lângă grupul unde se afla și fetița mea. Am așteptat un semn de viață de la ea, dar nu am mai primit nici un semn… Am sperat că e la spital, că ranită și nu poate vorbi. Dar, în aceeași noapte au venit acasă la noi oameni de la poliție pentru a ne lua mostre de ADN. 

Aveau nevoie pentru indentificarea copiiilor. Nici atunci nu am crezut că fiica noastră, Karin, poate să pățească ceva. La o săptămână de la masacru am primit vizita unor oameni de la poliție și a unui preot. Atunci ne-au anunțat că a fost identificat Karin. În urma raportului de criminalistică, Karin a fost împușcată în cap (tâmpla și ureche) de la câțiva centimetri. Adică a fost executată!

Reclamă

Eu am intrat în șoc total. Soțul m-a ținut în viață în primele luni de după tragedie. Dar, din nefericire, soțul meu s-a îmbolnavit de cancer în martie 2012, la opt luni după decesul fetiței. Medicul care l-a tratat mi-a spus că din cauza supărării, lui Øivind i s-au declanșat celulele de cancer. Iar trei săptămâni mai târziu a decedat și el…", a spus Anca, citată de playsport.ro. 

Norvegianul Anders Behring Breivik a omorât, în 2011, 77 de oameni. 69 dintre victime se aflau într-o tabără de adolescenţi, pe insula Utoya. Acesta avea convingeri de extremă-dreapta. El a fost condamnat pentru ucidere în masă şi terorism, el fiind condamnat la 21 de ani de închisoare.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
Vezi toate știrile
Citește și