Închide meniul
Foto

Drama tinerei care reuşit să fugă din Ucraina cu fiica ei de 11 ani: „Am văzut oameni murind la graniţă”. Prin ce a trecut Valentyna Veretska

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 martie 2022, 18:57

Drama tinerei care reuşit să fugă din Ucraina cu fiica ei de 11 ani: „Am văzut oameni murind la graniţă”. Prin ce a trecut Valentyna Veretska

Valentyna Veretska a câştigat Maratonul din Ierusalim

Instagram Valentyna Veretska

Valentyna Veretska, o refugiată din Ucraina, a reuşit să surprindă pe toată lumea în momentul în care a reuşit să câştige Maratonul din Ierusalimului. Sportiva de 31 de ani a trecut prima linia de finiş, după 2:45:52, chiar dacă a recunoscut că nu s-a mai putut antrena din cauza războiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul în care au început primele bombardamente în oraşul ei, Mykolalaiv, Valentyna nu a mai stat pe gânduri şi a fugit din ţară. A luat-o cu ea pe fiica ei de 11 ani, Alisa, dar soţul ei a rămas să se lupte cu trupele lui Vladimir Putin.

Valentyna Veretska a câştigat Maratonul din Ierusalim

Până să treacă graniţa în Polonia, Valentyna Veretska a trăit o adevărată dramă. A prins cozile uriaşe şi a văzut cu ochii săi oameni murind de frig şi de foame.

Am văzut bombe, elicoptere… totul. Mi-am dorit doar ca fiica mea să fie în siguranţă. În momentul în care a avut loc primul bombardament, mi-am luat fiica şi păpuşa ei. Am fugit şi am condus. Când am ajuns la graniţă, erau un milion de oameni. A fost teribil!

Am văzut pe cineva dormind în frig şi care nu s-a mai trezit. Oamenii au murit la graniţă din cauza frigului şi a lipsei mâncării. Este foarte dificil şi acum, nu îmi pot contacta familia. Ei stau sub pământ, în adăposturi. Nu sunt în siguranţă, iar asta nu e viaţă!„, a declarat Valentyna Veretska pentru insider.com.

Reclamă

Ucraineanca a acceptat oferta primită de la organizatori cu numai două săptămâni în urmă. A plecat cu fiica ei în Ierusalim şi a reuşit o performanţă de necrezut, dată fiind situaţia prin care a trecut.

Sunt plină de energie. Nu știu cum e posibil, dar nu am pierdut deloc din ea. Simt că asta e pentru țara mea. De asta am alergat atât și am terminat prima. Acest maraton a fost visul meu, dar după ce a început războiul, nu m-am mai antrenat. Nu aveam putere să alerg. Acum, am primit putere de la energia pozitivă a oamenilor. După ce a început războiul, am văzut doar stres și depresie„, a precizat Veretska.

Sportiva care a câştigat Maratonul Israelului a ţinut să afirme că a primit un semn în timpul cursei, care a avut loc în condiţii de frig neobişnuit, ploaie şi vânt. Un curcubeu a apărut în jurului marcajului de 18 kilometri: „A fost atât de emoţionant, o privelişte perfectă. Chiar şi acum sunt plină de emoţie„, a declarat Valentyna pentru sursa citată.

Reclamă 4 / 0/3

Gimnasta Katya Dyachenko şi-a pierdut viaţa la 11 ani

Vestea succesului Valentynei Veretska vine după 32 de zile în care şi sportul a suferit pierderi uriaşe. Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit după ce casa în care se afla a fost bombardată de militarii ruşi. Sunt deja peste 120 de copii ucraineni care şi-au găsit sfârşitul.

Katya se afla în Mariupol, cel mai afectat oraş de la începutul războiului. Vestea tulburătoare a decesului tinerei gimnaste a fost anunţat chiar de oficialităţi. Antrenoarea sportivei, Anastasia Meshchanenkova, a confirmat anunţul dezastruos.

Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit sub dărâmături la Mariupol. Un obuz al ruşilor a lovit casa în care se afla fata în acel moment. Sincere condoleanţe familiei„, a fost anunţul şocant publicat de Primăria Mariupol, pe contul de Telegram.

Sincere condoleanțe familiei. Nu este nimic mai rău decât moartea copiilor…Nu vom ierta niciodată asta! Ucigașii de copii vor arde în iad!„, a transmis antrenoarea Katyei, Anastasia Meshchanenkova.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! Vezi toate știrile
Citește și