Închide meniul

Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo: „Mi-au dat lacrimile, nu puteam să-mi revin!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 31 mai 2022, 8:41

Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo: „Mi-au dat lacrimile, nu puteam să-mi revin!

Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo

Hepta

Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo. Fostul căpitan al echipei din Ştefan cel Mare a început să plângă în momentul în care Dinamo a retrogradat, oficial, în Liga 2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florentin Petre a sperat într-o minune în returul barajului cu Universitatea Cluj, însă finalul l-a găsit cu lacrimi în ochi.

Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo

Din cât sunt eu de mic, m-am făcut mai mic, încerc să mă ascund pe stradă, că mă vede lumea și încerc să-mi revin. Era de așteptat ceea ce s-a întâmplat, după atâția ani de chin.

Măcar să fie totul în regulă și să o ia de la capăt. E dureros. Am sperat, pentru că băieții au dat tot ce au avut mai bun, au avut și ocazii, au dominat meciul, mai ales a doua repriză. Dar ok, rămâneau în Liga 1 și ce se întâmpla după aia?

M-am uitat la TV, vedeam prin el și mi-am văzut toate clișeele din 88 până acum și mi-au dat lacrimile, nu puteam să-mi revin. O am pe inimă, indiferent unde aș fi, nimeni nu poate să-mi scoată de acolo asta„, a spus Florentin Petre la digisport.ro.

Reclamă

Florentin Petre, despre cauzele situaţiei de la Dinamo

Florentin Petre crede că situaţia actuală de la Dinamo este generată şi de faptul că cei care au condus clubul în ultimii ani nu s-au mai preocupat de centrele de copii şi juniori.

„S-au pierdut vreo 3-4 generații de copii, pur și simplu și-au bătut joc de ei. Copii care erau campioni naționali, care îi băteau pe-ai lui Gică Hagi de nu se vedeau și la ora 4 dimineața. Calitate exraordinar de bună.

Și unde sunt copiii ăia? Sunt prin Liga 3, Liga 2, se chinuie. Au adus jucători care, din punctul meu de vedere, nici în Liga 2 nu jucau. Nu am nimic cu ei, atât au putut. Știu ce simte un fotbalit. Cât îl plătești, atât joacă. La ce calitate are, dă tot ce are mai bun și îți face performanță.

Reclamă 4 / 0/3

La un club mare nu poți să te joci, nu ai cum. Nu poți să-ți bați joc de o istorie. Nu spun că Negoiță e vinovat, Doamne ferește. Eu spun etapa prin care am trecut eu și puteam să facem treabă, puteau să ne sune și pe noi, să ne asculte.

Nu să mă sune după 5 ani cineva de la Dinamo că are nevoie de mine. Eu, care am jucat vreo 20 de ani acolo și am fost și căpitan. Păi sună-mă când a fost bine, cheamă-mă când vreau și eu, nu când ți-e greu, când ai cuțitul la os.

Cheamă-mă și pe mine, și pe nea Cornel, și pe Dinu și pe Țălnar, pe Dănciulescu nu-l da afară, adu-l înapoi, că a dat și el vreo 300 de goluri prin Liga 1″, a mai spus Petre.

Dinamo a rămas fără palmares, culori şi siglă după ce a retrogradat în Liga 2

Echipa lui Nicolae Badea din liga a 4-a, FC Dinamo, este deţinătoarea palmaresului şi a siglei. Acesta i le-a oferit lui Ionuţ Negoiţă de Badea, în momentul în care a renunţat la pachetul său de acţiuni, dar a pus o clauză specială în contract. Patrimoniul a fost oferit cu drept de folosinţă, pe perioadă nedeterminată, către gruparea de pe prima scenă a fotbalului românesc, dar numai atât timp cât aceasta nu se retrogradează.

FC Dinamo 1948 a picat din Liga 1, astfel că a rămas fără palmares şi culori. Sigla îşi dorea oricum să o schimbe în noua ediţie din campionat, la presiunile lui Nicolae Badea. Ultraşii din DDB au tras un semnal de alarmă încă din 2021.

Dinamo a câştigat, în cei 74 de ani de existenţă, 18 titluri. Ultima dată a fost campioană în sezonul 2006-2007. Alb-roşiii mai au în palmares 13 Cupe ale României, o Cupă a Ligii şi două Supercupe ale României.

Reclamă
Recomandări
  • Florentin Petre, devastat de retrogradarea lui Dinamo
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și