Închide meniul

Fotbalistă din Rusia nu rămâne indiferentă faţă de război. Cere mobilizarea poporului rus: „Majoritatea oamenilor au ignorat nedreptatea”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 iunie 2022, 11:00

Fotbalistă din Rusia nu rămâne indiferentă faţă de război. Cere mobilizarea poporului rus: „Majoritatea oamenilor au ignorat nedreptatea

Fotbalistă din Rusia nu rămâne indiferentă faţă de război

Război între Ucraina şi Rusia/ Profimedia

Nadejda Karpova, fotbalistă din Rusia, nu rămâne indiferentă faţă de situaţia actuală din Ucraina, şi îşi îndeamnă poporul să se mobilizeze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalista Nadejda Karpova, care evoluează la Espanol Barcelona, este puternic afectată de războiul dintre Rusia şi Ucraina. Aceasta a subliniat că Vladimir Putin a „luat viitorul” tinerilor ruşi.

Fotbalistă din Rusia nu rămâne indiferentă la războiul din Ucraina

Nadejda Karpova este componentă a naţionalei Rusiei. Cu toate acestea, fotbalista condamnă agresiunile ruşilor faţă de ucraineni.

“Nu pot să văd toată cruzimea şi să tac. Nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă aş fi fost în Rusia, nu în Spania, dar simt că am o responsabilitate specială să vorbesc. Propaganda rusă încearcă să îi convingă pe ruşi că suntem o naţiune foarte specială şi că toată lumea este împotriva noastră şi a ‘misiunii noastre unice’. Ce ‘misiune unică’? Nu cred că ruşii sunt speciali. În acelaşi timp, nu îmi este ruşine că sunt rusoaică, pentru că Rusia nu este guvernul şi Vladimir Putin. Putin ne-a luat totul, ne-a luat viitorul. În acelaşi timp, a făcut asta cu acordul nostru tacit. Ei (guvernanţii) nu au întâmpinat o rezistenţă puternică. Majoritatea oamenilor au ignorat nedreptatea, gândindu-se că nu este treaba lor.

Eu am participat la două manifestaţii ale opoziţiei, ultima de susţinere a lui Navalnîi, atunci când a fost otrăvit şi încarcerat, însă tot cu cred că am făcut destul. Aceşti oameni care justifică războiul sunt supuşi propagandei. Îmi pare rău pentru ei şi cred că trebuie să facem totul pentru a-i elibera de asta”, a spus Karpova, într-un interviu pentru BBC.

Reclamă

Totodată, jucătoarea din Rusia a declarat că este privită diferit de colegele din Ucraina. În luna martie, la Espanol a venit o jucătoare din Ucraina, Tamila Khmych. “Când am întâlnit-o prima dată, s-a uitat la mine cu reţinere. Nu ştia dacă sunt prorăzboi sau nu. Îmi venea să plâng. Mă gândeam la familia şi prietenii ei, dacă sunt OK. A fost un sentiment oribil să înţeleg că şi-ar putea pierde oamenii iubiţi. Sunt copleşită de emoţii. Uneori încă nu pot crede că este adevărat, că se întâmplă asta”, a afirmat Karpova pentru aceeaşi sursă.

Jucătoarea face apel la poporul rus

Jucătoarea şi-ar dori ca mai mulţi ruşi să ia atitudine: “Aş vrea ca mai mulţi ruşi – şi sportivi ruşi – să vorbească astfel încât alţi oameni care sunt împotriva războiului să ştie că nu sunt o minoritate. Nu poţi să te prefaci că nu se întâmplă nimic, nu se mai poate asta. Ar trebui să înceteze tăcerea. Acest guvern va pleca într-o zi, sunt cu toţii bătrâni. Când se va întâmpla asta, noi vom fi în continuare în viaţă şi ar trebui să fim pregătiţi pentru a rezolva totul. Sper s- se va întămpla foarte curând”.

Karpova este al treilea reprezentant al fotbalului rus care arată că se opune ofensivei militare din Ucraina. Anterior, Fedor Smolov (Dinamo Moscova) a postat în februarie pe Instagram mesajul: “No war!”, iar în ziua declanşării ofensivei, la 24 februarie, Aleksandr Sobolev (Spartak Moscova), a postat de asemenea un mesaj antirăzboi, însă acesta din urmă l-a şters câteva ore mai târziu.

Reclamă 4 / 0/3

Roman Abramovich a încasat o lovitură uriașă din partea SUA, pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Roman Abramovich a încasat o lovitură uriașă din partea SUA. Fostul patron al lui Chelsea a încălcat legile implementate de americani pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Oligarhului rus i-au fost confiscate două avioane, estimate la o valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Considerat unul dintre oligarhii ruși apropiați de Putin, Abramovich a pierdut o mulțime de proprietăți și afaceri în cele 104 zile de război. Ultima lovitură a venit, de această dată, din partea Statelor Unite.

Potrivit CNN, Ministerul Justiției din SUA a ordonat confiscarea a două avioane private deținute de fostul patron al lui Chelsea. Cele două aeronave, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, ar fi fost surprinse zburând deasupra teritoriului Rusiei după ce americanii au impus reglementări de urgență asupra exporturilor și reexporturilor, la data de 2 martie.

Recomandări
  • Fotbalistă din Rusia nu rămâne indiferentă faţă de situaţia din Ucraina
  • Bosnia – România (azi, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și