Închide meniul
Foto

Gestul făcut de Nadia Comăneci, la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 februarie 2024, 16:58 / Actualizat: 8 februarie 2024, 19:15

Gestul făcut de Nadia Comăneci, la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Nadia Comăneci / Hepta

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume. „Zeiţa de la Montreal” şi-a tatuat pe picior cercurile olimpice, dar şi nota primită pentru exerciţiul executat perfect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia Comăneci a intrat în istoria gimnasticii după ce a primit pentru prima dată nota 10. La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a obţinut nota maximă, iar organizatorii au fost luaţi pe nepregătite.

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

În loc de nota 10, aceştia au afişat nota 1. Nadia Comăneci şi-a făcut pe picior un tatuaj permanent cu nota primită şi cercurile olimpice. (VEZI IMAGINI DE SENZAŢIE ÎN GALERIA FOTO)

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

„Este un design creat special pentru mine. Este permanent. Eu mi-am dorit un astfel de tatuaj de multă vreme, ceva care să reprezinte toate lucrurile importante care se regăsesc în acest tatuaj: Girl Power, Break the ice, Hard work, Be unique, etc…

Reclamă

Eu deja l-am făcut ieri şi pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate. Eu mi-am dorirt ceva unic, ceva care să spună povestea primului 1.00″, a spus Nadia Comăneci pentru orangesport.ro.

Nadia Comăneci împlineşte 62 de ani

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol, scrie news.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și