Închide meniul

„Îi arată puțin pisica!” Gigi Becali, reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie. Ce a spus la Patriarhie

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 februarie 2024, 9:36

„Îi arată puțin pisica! Gigi Becali, reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie. Ce a spus la Patriarhie

"Îi arată puțin pisica!" Gigi Becali, reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie

Gigi Becali şi ÎPS Teodosie - Colaj

Gigi Becali a avut o reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie. Finanţatorul de la FCSB, cunoscut în ultimii ani ca un om religios, i-a surprins pe jurnaliştii aflaţi la Patriarhie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu are cum decât pentru erezie, pentru alte lucruri (n.r. să fie judecat de Sfântul Sinod). Ce e asta, ce încearcă? Doar îi arată pisica puțin, că au pus pe ordinea de zi. Și chiar de ar fi să se ajungă la vot, nu o să voteze nimeni, că trebuie să votezi. Nu există așa ceva.

„Îi arată puțin pisica!” Gigi Becali, reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie

(Reporter: Este acuzat de acte de răzvrătire și indisciplină) Nu există caterisirire pentru răzvrătire, nu există așa ceva… răzvrătire! Există doar pentru erezie, atât! Și dacă se încalcă legea, Sfintele canoane. Atât!

Acum îi arată puțin pisica, nu există niciun fel de problemă. Degeaba faci atât tam-tam, ca să se smintească lumea!”, a declarat Gigi Becali la Patriarhie, în fața jurnaliștilor.

Sinodul BOR analizează actele de răzvrătire şi indisciplină ale arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă joi, unul dintre punctele de pe ordinea de zi urmând a fi „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Reclamă

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pe 9 februarie că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa din 4 – 5 martie 2003 a Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Teoctist.

„În ultimii doi ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a solicitat de mai multe ori Cancelariei Sfântului Sinod ca ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie să fie înscrisă din nou pe ordinea de zi a Sfântului Sinod, aducând în acest sens mai multe argumente de ordin istoric, cultural şi sociologic. De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhii acestora formează împreună un sinod mitropolitan”, a precizat Cancelaria Sfântului Sinod.

De asemenea, potrivit sursei citate, „întrucât nicio eparhie vecină cu Arhiepiscopia Tomisului nu doreşte să intre în componenţa unei viitoare Mitropolii a Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie insistă cu înverşunare ca doar eparhia pe care o păstoreşte să devină mitropolie, după modelul unor mitropolii din Bulgaria, încălcând astfel ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române, care, în prezent, nu prevede existenţa unor mitropolii onorifice, fără sinod mitropolitan”.

Reclamă 4 / 0/3

„De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Sfântului Sinod”, mai preciza sursa citată.

Pe 12 februarie, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că IPS Teodosie „rămâne în deplină ascultare” faţă de patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR, accentuând că „zbaterile” unora de a provoca un conflict între Patriarhia Română şi arhiepiscopia de la malul mării sunt „nepotrivite şi lipsite de temei”.

„Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului”, au transmis, printr-un comunicat, reprezentanţii Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform sursei citate, „dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului” nu va fi lăsat să fie trecut „în uitare”.

„În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră şi eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru neamul pe care îl păstoreşte precum dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să îşi exercite atribuţiile, în limitele statutare şi regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând şi pretutindeni, argumentaţia atât de bogată a propriei descendenţe”, reiese din comunicat.

Recomandări
  • Gigi Becali, reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie
  • Declaraţiile făcute de patronul FCSB

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și