Închide meniul

Incredibilul sezon al lui Bogdan Cosma Cristofor continuă

Antena Sport Publicat: 20 octombrie 2023, 11:11

Reclamă
Incredibilul sezon al lui Bogdan Cosma Cristofor continuă

Incredibilul sezon al lui Bogdan Cosma Cristofor continuă

Bogdan Cosma Cristofor, alături de echipă

Tânărul pilot român a câștigat unul dintre cele mai importante evenimente ale sezonului la categoria Mini: Superfinala Rok. Cu peste 70 de piloți înscriși, reprezentând 26 de țări de pe cinci continente, aceasta este o competiție demnă de un Campionat Mondial pentru șoferii cu vârste între 9 și 13 ani. Bogdan a fost rapid și consecvent în serii de calificare și a făcut o finală perfectă pentru a deveni noul Mini – Campion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În perioada 12-14 octombrie 2023, Bogdan Cosma Cristofor a revenit la circuitul South Garda Karting din Lonato, Italia, unde este obișnuit cu performanțe de top. Terminând pe locul 3 în Superfinala Rok cu un an mai devreme, Bogdan avea o singură dorință: să câștige! Determinarea lui, la fel de puternică ca întotdeauna, a făcut minuni din nou. Încă din prima zi oficială, Bogdan a confirmat că este un candidat la victorie. El a terminat primul de două ori în cele două sesiuni de antrenamente libere de dimineață și a stabilit turul perfect pentru a termina primul în grupa sa în antrenamentele cronometrate. În serii de calificare, a rămas în fruntea terenului, terminând P3, P2 și P2, având grijă în același timp să evite incidente și penalizări.

Pe urmele marilor

Pornind pe locul 3 în Finală, la volanul său Gulstar Racing KR-Vortex, campionul României în vârstă de 12 ani și-a arătat spiritul de luptă recâștigând liderul cursei încă din primul tur. Apoi a făcut o serie de tururi extrem de rapide pentru a deschide un gol în grupul de urmărire. Mental perfect, nu a făcut nici cea mai mică greșeală și a menținut suficient avans la linia de sosire pentru a triumfa cu o strălucire incredibilă.

Angajamentul său față de echipa sa și, în general, față de sportul competitiv exigent al kartingului, l-au dus pe Bogdan în vârful lumii. La fel ca Logan Sargeant în 2011, cu 12 ani înainte să intre în F1, sau Andrea Kimi Antonelli, Campion FRECA 2023, Bogdan Cosma Cristofor și-a scris numele cu litere de aur pe lista câștigătorilor acestui eveniment mondial la categoria Mini.

Reclamă

Bogdan a fost impresionant în felul în care și-a condus cursa, dar a putut să se bazeze pe partenerii săi pentru a-l ajuta să-și atingă obiectivele, în special pe echipa sa tehnică. Printre aceştia se numără antrenorul său Dragoş Gulie şi mecanicul său Cătălin Caloianu. Bogdan Cosma Cristofor îi datorează acest titlu în primul rând talentului său, întrucât motoarele erau distribuite prin tragere la sorți, provocând uneori dificultăți de funcționare și obligându-l pe Bogdan să muncească și mai mult pentru a-și atinge scopul. De asemenea, pilotul român dorește să mulțumească Școlii Internaționale București pentru că i-a permis să îmbine cariera sportivă cu educația în cele mai bune condiții posibile.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:27 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele de start 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua cursă e ACUM, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! Vezi toate știrile
Citește și