Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac, într-o galerie selectă! Cine sunt ceilalţi miliardari români care apar în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Publicat: 10 aprilie 2024, 14:51

Reclamă
Ion Ţiriac, într-o galerie selectă! Cine sunt ceilalţi miliardari români care apar în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Ion Ţiriac, într-o galerie selectă! Cine sunt ceilalţi miliardari români care apar în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Ţiriac se află într-o galerie selectă! Iată cine sunt ceilalţi miliardari români care apar în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Revista Forbes a publicat în această lună Topul celor mai bogaţi oameni din lume. Ion Ţiriac are o avere de 2.1 miliarde de dolari în acest top, în creştere faţă de anul trecut, când avea o avere de 2 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac, într-o galerie selectă! Cine sunt ceilalţi miliardari români care apar în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Ceilalţi miliardari români care apar în Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume sunt Daniel Dineş, frații Dragoș și Adrian Pavăl, Ion Stoica şi Matei Zaharia.

Cel mai bogat român este cofondatorul UiPath, Daniel Dineş, care are o avere, potrivit Forbes, de 2.7 miliarde de euro.

Fondatorii Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, au o avere estimată la 2 miliarde de euro.

Reclamă

Ion Stoica (59 de ani), cofondator şi preşedinte executiv al startup-ului de software Databricks, are, potrivit Forbes, o avere de 1.2 miliarde de dolari. Şi partenerul său de afaceri are o avere estimată tot la aceeaşi valoare. Ei ocupă locul 2.410 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Ion Ţiriac ocupă locul 1.545 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

Unde a ajuns toată averea lui Ion Țiriac: „Am dat totul”. Cele două miliarde de dolari nu sunt la copiii omului de afaceri

S-a aflat unde a ajuns toată averea miliardarului Ion Țiriac. În vârstă de 84 de ani, omul de afaceri anunţă că a donat toţi banii pe care îi are. Cele două miliarde de dolari nu sunt acum pe mâinile celor trei copiii ai săi.

Reclamă 4 / 0/3

Ion Ţiriac a făcut dezvăluiri surprinzătoare în cadrul unui interviu. Primul miliardar din istoria României a virat toată averea sa în conturile fundaţiei care îi poartă numele. Fundaţia a apărut din „dorinţa de dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România, dar şi pentru a oferi suport persoanelor aflate în situații dificile de viață”.

Fostul mare jucător de tenis a precizat că nu mai are de ce să fie considerat unul dintre bogaţii României.

V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota.

Nu sunt bogat, am dat totul Fundației. Și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Fundaţia Ţiriac donează anual sume colosale”

Anul trecut, Alexandru Ion Ţiriac a dezvăluit că Fundaţia Ţiriac a donat în ultimele trei decenii sute de milioane de euro. Sumele impresionante au mers către cămine de copii, azile de bătrâni sau grădiniţe şi spitale.

Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc).

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia.

Reclamă

Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. Şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus fiul cel mare al lui Ion Ţiriac, citat de zf.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și