Închide meniul
Foto

Lovitura pe care Vladimir Putin nu o aştepta! Momentul în care poliţiştii au intervenit în forţă şi au confiscat iahtul „Scheherazade”

Reclamă

Publicat: 8 mai 2022, 20:48

Lovitura pe care Vladimir Putin nu o aştepta! Momentul în care poliţiştii au intervenit în forţă şi au confiscat iahtul „Scheherazade”

Vladimir Putin ar fi fost trădat din interior

Vladimir Putin, într-o conferință de presă/ Profimedia

Lovitura pe care Vladimir Putin nu o aştepta. Autorităţile italiene nu au mai stat pe gânduri şi au confiscat iahtul „Scheherazade”, despre care ar fi găsit dovezi că i-ar aparţine liderului de la Kremlin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vasul de lux, care valorează 570 de milioane de lire sterline (n.r. 665 de milioane de euro), a fost suspus investigaţiilor încă din luna martie. Acesta era ţinut într-un port de lângă Pisa, iar echipajul navei ar fi fost iniţial format din membri ai serviciilor de securitate ruse FSB şi FSO. Între timp, şi-ar fi făcut apariţia un echipaj britanic, care a îngreunat ancheta.

Lovitura pe care Vladimir Putin nu o aştepta

În momentul în care „Scheherazade” se pregătea să părăsească Italia, poliţiştii şi-au făcut apariţia pe super-iahtul care a costat o avere şi i-au transmis căpitanului Guy Bennet Pearce că nu are dreptul să mai părăsească actuala locaţie. Jurnaliştii de la dailymail.co.uk au surprins momentul intervenţiei autorităţilor.

Autorităţile din portul italian Marina di Carrara au tot căutat documente, în încercarea de a identifica proprietarul navei. Poliţiştii s-au apropiat de iaht cu girofarul pornit. Au urcat apoi pe punte şi au fost întâmpinaţi de un membru al echipajului.

Un elicopter a survolat zona, pentru a se asigura că iachtul nu se va mişca din loc„, au anunţat jurnaliştii britanici anterior.

Reclamă
Momentul în care poliţiştii au avut o intervenţie în forţă

În interiorul iahtului Scheherazade se află o piscină cu acoperiş retractabil, care se transformă în ring de dans. Conţine şi o sală de sport, iar instalaţiile sanitare, din băi, sunt placate cu aur.

Ofițerii au urcat la bordul navei vineri seara și i-au spus căpitanului și echipajului să nu plece în așteptarea unor investigații suplimentare din partea autorităților italiene„, a declarat o sursă pentru Daily Mail.

Numele proprietarului din acte al iahtului nu a fost dezvăluit. Totuşi, acesta ar avea mai multe legături cu oligarhi ruşi sancţionaţi deja de Uniunea European.

Reclamă 4 / 0/3

Pe baza acestor elemente, Comisia pentru Securitate Financiară a propus Consiliului Uniunii Europene includerea acestei persoane pe lista menționată anterior„, se arată într-un comunicat al poliţiei financiare din Italia.

Poliţia italiană a confiscat vile şi iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci ruşi de rang înalt care se află pe lista de sancţiuni occidentale după atacul Moscovei asupra Ucrainei.

Alisher Usmanov, fostul acţionar al lui Arsenal, a rămas fără un iaht de 600 de milioane de dolari

Fostul acționar de la Arsenal s-a trezit fără unul dintre cele mai de preț bunuri din colecția sa. Este vorba de un iacht în valoare de 600 de milioane de dolari. Nemții l-au descoperit la Hamburg și i l-au confiscat.

Nava se afla pe șantierele navale din Hamburg, de la sfârșitul lunii octombrie, pentru o lucrare de reamenajare. Guvernul german au confiscat bunul și, ca urmare, angajații care lucraseră la iaht nu s-au prezentat la muncă miercuri. Reprezentanții Blohm-Voss și Usmanov nu au răspuns unei solicitări de a comenta situația.

Usmanov a achiziționat Dilbar (n.r. numele iahtului) în 2016, pentru o sumă estimată la 600 de milioane de dolari de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el timp de 52 de luni„, anunță forbes.com.

Roman Abramovich și-a mutat din nou iahtul

Roman Abramovich e în centrul atenției de când Rusia a început războiul în Ucraina. Sancționat drastic de Marea Britanie, oligarhul rus face orice ca să-și protejeze averea.

Fostul patron de la Chelsea își mutase iahtul de 600 de milioane de euro din Muntenegru în Turcia după ce au existat încercări de avariere a ambarcațiunii, dar nici aici nu a putut să-l țină multă vreme.

Reclamă

Oligarhul rus avea iahtul staționat în portul din Bodrum, dar administratorii i-au comunicat că trebuie să-și mute „bijuteria”. Asta pentru că firma care administrează portul are sediul la Londra, anunță NY Post. Britanicii au făcut presiuni și l-au alungat pe Abramovich și din Turcia.

Sursa citată notează că ambarcațiunea a fost relocată din nou în Muntenegru, pe plaja Yalikavak, aflată pe coasta Mării Egee. De această dată, Abramovich va spera că nimeni nu încearcă să-i avarieze iahtul și că nicio firmă nu-l va mai expulza din port.

Recomandări
  • Iahtul „Scheherazade”, care i-ar aparţine lui Vladimir Putin, a fost confiscat
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și