Închide meniul

Mărturia tulburătoare a unei românce, la 34 de ani după accidentul de la Cernobîl: "Hainele au fost îngropate"

Antena Sport Publicat: 27 aprilie 2020, 5:50

Mărturia tulburătoare a unei românce, la 34 de ani după accidentul de la Cernobîl: "Hainele au fost îngropate"

Abaca Press / Pauletto Francois via Hepta

Accidentu/l nuclear de la Cernobîl s-a produs în 1986

  • Marian Tîrcă este una dintre cele mai mari handbalist din istorie
  • Accidentul de la Cernobîl s-a produs în 1986
  • Tîrcă avea 23 de ani în acel moment

Tîrcă avea 23 de ani în 1986 și juca la Știința Bacău. Echipa se bătea cu Spartak Kiev pentru calificarea în finala Cupei Campionilor Europeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

 "Am fost expuse radiațiilor atunci", își amintește Mariana Târcă.

"Pe străzile din Kiev era o atmosferă apăsătoare și nu înțelegeam de ce. Nu trecea nimeni. Nici țipenie de om! Noi am fost expuse atunci, dar nu am realizat la acel moment.

Reclamă

Ne-am dat seama că ceva e în neregulă abia în momentul în care am văzut că partida urma să fie condusă de o cuplu de arbitri din Uniunea Sovietică, ceea ce nu era în conformitate cu regulamentul. Arbitrii delegați inițial refuzaseră să mai vină la Kiev", a mai spus fosta mare handbalistă pentru Digisport.

Mariana Tîrcă: ”Hainele au fost îngropate”

Mariana Târcă a vorbit și despre momentul când a revenit în România, la Iași.

Reclamă

"Când am revenit în România, lucrurile personale ne-au fost băgate într-un beci, la întuneric, ni le-au dat înapoi după multe săptămâni, îmi amintesc.

Alte lucruri, hainele, au fost îngropate. Ne-au dus la Iași, la un institut și ne-au măsurat gradul de radioactivitate folosindu-se de firele de păr. Acel control și tot ce se întâmplase ne-a distras puțin de la tensiunea returului. Apoi, după retur, ne-au băgat direct în carantină, am stat mult timp izolate", a mai spus Mariana Tîrcă.

 

Reclamă 4 / 0/3

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Famalicao – Sporting Lisabona LIVE VIDEO, 22:15, live în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 12:15 „Un conducător serios nu face aşa ceva!” Dumitru Dragomir, avertisment pentru Dan Şucu. Ce îi cere să facă cu Cristiano Bergodi 11:50 LIVE VIDEOAdina Diaconu – Manika Batra e ACUM LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Elizabeta Samara – Sabine Winter (ora 13:20) 11:17 Câţi bani cere Cristiano Bergodi pentru a pleca de la Rapid. Dan Şucu şi Victor Angelescu l-au băgat în şedinţă de urgenţă! 11:14 Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1: „N-are niciun sens să insistăm!” 10:52 SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team”: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă 10:42 FotoCole Palmer, „poker” şi trei recorduri spulberate pentru Chelsea! Imagini ruşinoase cu londonezii care se „bat” pentru minge 10:25 „E peste Coman, e de nivelul lui Drăguşin!” Dumitru Dragomir a dat verdictul despre cel mai valoros jucător din Liga 1 10:13 Al Ain – Al Hilal LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:00. Se anunţă show total în prima semifinală a Ligii Campionilor Asiei 10:00 Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sorina Grozav a dezvăluit cum a fost cucerită de Gicu Grozav:
Extra • 7 nov., 17:49
FOTO
Sorina Grozav a dezvăluit cum a fost cucerită de Gicu Grozav: „Poate nu o să vă vină să credeţi!”