Închide meniul

Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi

Reclamă

Publicat: 23 mai 2022, 9:10 / Actualizat: 29 ianuarie 2024, 22:29

Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi

Vladimir Putin, în cadrul unui eveniment

Profimedia

Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi. Decizia a fost luat, iar ministerul rus al Justiţiei a făcut anunţul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Garry Kasparov a fost desemnat „agent al străinătăţii”. Decizia a fost anunţaţă de Ministerul rus al Justiţiei. Alături de Kasparov, şi fostul oligarh Mihail Hodorkovski a avut parte de acelaşi tratament.

Vladimir Putin nu ezită să se răzbune pe cei care i se opun. Autărităţile din Rusia au anunţat că Garry Kasparov şi Mihail Hororkovski au fost desemnaţi „agenţi ai străinătăţii”. Cei doi sunt acuzaţi că au „surse” din Ucraina pentru a-şi finanţa acţiunile lor, scrie agerpres.ro.

Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi. Garry Kasparov a fost desemnat „agent al străinătăţii”

După această decizie, Garry Kasparov poate fi supus la numeroase constrângeri şi proceduri complicate. Toate pot fi făcute sub ameninţarea unor grave sancţiuni.

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina: „Nu există altă posibilitate!”

Garry Kasparov spune că sfârşitul războiului din Ucraina va fi atunci când armata trimisă de Vladimir Putin va fi învinsă. Kasparov este unul dintre cei mai mari contestari ai lui Vladimir Putin.

Reclamă

Prezent la Bucureşti la un turneu de şah, Garry Kasparov spune că Vladimit Putin a fost un dicitator de când a devenit preşedintele Rusiei. Mai mult, Kasparov spune că liderul de la Kremlin este un „om perfect raţional în realitatea lui”.

Putin este dictator de 20 de ani, nu de acum, cum au descoperit unii. Iar în realitatea lui este un om perfect rațional. Dictatorii spun why not, nu why. De ce nu?, nu de ce? Când va înceta războiul din Ucraina? Când va fi distrusă armata lui Putin. Nu este nicio altă posibilitate”, a spus Garry Kasparov pentru gsp.ro.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa după ce l-a criticat dur pe Vladimir Putin, Kasparov a răspuns fără să stea pe gânduri.

Reclamă 4 / 0/3

„Ar ajuta să mă tem? Viaţa mea a luat-o pe un drum cu mult timp în urmă. Eu sunt un critic şi un opozant al lui Putin aproape de la venirea lui la putere. Primul meu articol pe care l-am scris despre pericolul pe care îl reprezintă Putin datează din ianuarie 2001. În 2005 m-am retras din activitatea de jucător profesionist de şah pentru a contesta dictatura lui Putin care se contura la momentul respectiv.

Aşa că mi-am ales calea acum mult timp. Azi, da, pericolul există, dar avem o şansă ca regimul lui Putin să se încheie curând. Sper ca în viitor să am şansa să îmi ajut ţara să revină în rândul familiei ţărilor civilizate.

Câţi cetăţeni ai Rusiei îl susţin pe Putin? Vestea rea este că eu nu ştiu. Vestea bună este că nici Putin nu ştie. Nimeni nu are această informaţie. Un sondaj se face apelând un număr de persoane… În Rusia dacă suni şi întrebi despre război şi despre Putin pariez că 9 din 10 persoane închid telefonul. Oamenii nu vor să se implice pentru că pot ajunge la închisoare. Numai să spui cuvântul ‘război’ în Rusia şi poţi ajunge în închisoare astăzi.”, a mai spus Garry Kasparov, citat de digisport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! Vezi toate știrile
Citește și