Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi

Publicat: 23 mai 2022, 9:10

Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi. Decizia a fost luat, iar ministerul rus al Justiţiei a făcut anunţul.

Reclamă
Lista sportivilor care îl susțin pe Vladimir Putin

Profimedia

Garry Kasparov a fost desemnat „agent al străinătăţii”. Decizia a fost anunţaţă de Ministerul rus al Justiţiei. Alături de Kasparov, şi fostul oligarh Mihail Hodorkovski a avut parte de acelaşi tratament.

Reclamă

Vladimir Putin nu ezită să se răzbune pe cei care i se opun. Autărităţile din Rusia au anunţat că Garry Kasparov şi Mihail Hororkovski au fost desemnaţi „agenţi ai străinătăţii”. Cei doi sunt acuzaţi că au „surse” din Ucraina pentru a-şi finanţa acţiunile lor, scrie agerpres.ro.

Garry Kasparov a fost desemnat „agent al străinătăţii”

După această decizie, Garry Kasparov poate fi supus la numeroase constrângeri şi proceduri complicate. Toate pot fi făcute sub ameninţarea unor grave sancţiuni.

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina: „Nu există altă posibilitate!”

Garry Kasparov spune că sfârşitul războiului din Ucraina va fi atunci când armata trimisă de Vladimir Putin va fi învinsă. Kasparov este unul dintre cei mai mari contestari ai lui Vladimir Putin.

Prezent la Bucureşti la un turneu de şah, Garry Kasparov spune că Vladimit Putin a fost un dicitator de când a devenit preşedintele Rusiei. Mai mult, Kasparov spune că liderul de la Kremlin este un „om perfect raţional în realitatea lui”.

Reclamă

Putin este dictator de 20 de ani, nu de acum, cum au descoperit unii. Iar în realitatea lui este un om perfect rațional. Dictatorii spun why not, nu why. De ce nu?, nu de ce? Când va înceta războiul din Ucraina? Când va fi distrusă armata lui Putin. Nu este nicio altă posibilitate”, a spus Garry Kasparov pentru gsp.ro.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa după ce l-a criticat dur pe Vladimir Putin, Kasparov a răspuns fără să stea pe gânduri.

„Ar ajuta să mă tem? Viaţa mea a luat-o pe un drum cu mult timp în urmă. Eu sunt un critic şi un opozant al lui Putin aproape de la venirea lui la putere. Primul meu articol pe care l-am scris despre pericolul pe care îl reprezintă Putin datează din ianuarie 2001. În 2005 m-am retras din activitatea de jucător profesionist de şah pentru a contesta dictatura lui Putin care se contura la momentul respectiv.

Aşa că mi-am ales calea acum mult timp. Azi, da, pericolul există, dar avem o şansă ca regimul lui Putin să se încheie curând. Sper ca în viitor să am şansa să îmi ajut ţara să revină în rândul familiei ţărilor civilizate.

Câţi cetăţeni ai Rusiei îl susţin pe Putin? Vestea rea este că eu nu ştiu. Vestea bună este că nici Putin nu ştie. Nimeni nu are această informaţie. Un sondaj se face apelând un număr de persoane… În Rusia dacă suni şi întrebi despre război şi despre Putin pariez că 9 din 10 persoane închid telefonul. Oamenii nu vor să se implice pentru că pot ajunge la închisoare. Numai să spui cuvântul ‘război’ în Rusia şi poţi ajunge în închisoare astăzi.”, a mai spus Garry Kasparov, citat de digisport.ro.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
21:45 Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro: „Este prea puţin pentru valoarea ta!” 21:35 UPDATEDavid Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!” 21:24 FotoCum a fost primit David Popovici la sosirea în România. „Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur cucerite la Budapesta! 20:45 VIDEOLaszlo Balint vrea să-l facă uitat pe Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova: „Schimbăm ce a fost sezonul trecut!” 20:28 David Popovici s-a întors în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta! 19:32 Ion Ţiriac, mesaj categoric pentru toţi românii: „Eu nu am văzut aşa ceva în 32 de ani! Europa n-o să aibă niciodată ce are România!” 19:19 FotoTransformare uluitoare în numai 18 luni. Cum a ajuns un student „anorexic” să devină „cel mai înfricoşător om din lume”! 19:04 VIDEOEXCLUSIV | Raul Silva, noul fundaş al Universităţii Craiova, a ajuns în cantonamentul din Austria! Oltenii, show total în amicalul cu Arminia Bielefeld 18:34 Florinel Coman, gata să fie din nou „Mbappe de România”! Discursul laudativ al lui Andrei Miron, naşul vedetei de la FCSB 18:13 Andrei Miron a rupt tăcerea după despărţirea de FCSB! Mesaj pentru Gigi Becali: „Am fost puţin supărat pentru că această plecare a venit aşa!”
Pe același subiect
Vladimir Putin
Extra • 16 iun., 18:01
Vladimir Putin a instaurat frica în rândul ruşilor! Dezvăluirea sfâşietoare a unui sportiv din Rusia: „Mi-ar putea lua părinții!”
Vladimir Putin, în timpul unei conferinţe de presă
Diverse • 16 iun., 9:00
„Poate voi fi ucis pentru aceste cuvinte!” Rusul care l-a înfruntat pe Vladimir Putin! Mesaj fără precedent pentru liderul de la Kremlin
Vladimir Putin
Diverse • 10 iun., 17:04
FOTO
Vestea momentului despre Vladimir Putin. Ar fi primit „asistenţă medicală de urgenţă”: „Ameţeală bruscă, slăbiciuni şi stare de rău!”
Close