Închide meniul

(P) O firmă de contabilitate poate fi în avantajul afacerii tale!

Reclamă

Publicat: 28 martie 2022, 14:42

(P) O firmă de contabilitate poate fi în avantajul afacerii tale!

O firmă de contabilitate poate fi în avantajul afacerii tale!

Dintotdeauna ți-ai dorit să faci din pasiunea ta o afacere de succes, și ți s-a îndeplinit visul. Cum însă în viață te lovești de multe piedici, cam așa stau lucrurile și atunci când vine vorba despre dezvoltarea afacerii tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Observi, cu surprindere, că partea de contabilitate a firmei nu este una chiar atât de simplă pe cât părea privită din afară și îți ocupă prea mult timp pentru a te asigura că afacerea ta se dezvoltă frumos în continuare. Evident, se impune apelarea la serviciile unui profesionist în domeniu, dar poate că o firmă cu experiență care să se ocupe de așa ceva ar fi o idee mult mai bună.

Cum îți vine în ajutor o firmă de contabilitate

În mintea majorității oamenilor, un contabil este cel responsabil cu anumite bilanțuri ale firmei și cel mult depunerea unor declarații fiscale. De fapt, contabilitatea este un domeniu mult mai vast decât ai fi tentat să crezi la prima vedere, și de aceea recomandarea noastră este ca alegerea ta să se îndrepte către o firma de contabilitate. Dacă nu ne înțelegi motivația, atunci hai să descoperi alături de noi ce ne-a făcut să îți facem această recomandare.

Un partener de încredere, care te ajută să evoluezi

Ținând cont de faptul cum decurg lucrurile în mediul de afaceri la noi în țară, dar și cadrul legal de care trebuie să ții cont, este o misiune imposibilă să te ocupi așa cum trebuie de firma ta, având grijă ca și partea de contabilitate să fie mereu bine pusă la punct. O firmă de contabilitate profesionistă este alcătuită din experți în mai multe domenii, astfel încât tu să ai parte de valorificarea la maxim a potențialului financiar al business-ului tău. Pierderi reduse, profituri mari… ai putea să îți dorești ceva mai mult din punct de vedere financiar? De aceea nu trebuie să vezi apelarea la o firmă de contabilitate ca fiind o cheltuială nejustificată, ci o colaborare cu un partener de încredere, care chiar te ajută să evoluezi.

Toate actele sunt în regulă

A fi om de afaceri înseamnă nu numai să te preocupi de tot ce înseamnă dezvoltarea ei, dar și să ai toate actele în ordine. Aici intervin multe probleme, pentru mulți dintre cei care și-au construit o afacere, dar nu au luat cea mai bună decizie în ceea ce privește serviciile de contabilitate. O firmă de contabilitate te va scuti de multe griji inutile, pentru că toate actele vor fi mereu la zi, cu respectarea ”la sânge” a cadrului legal aflat în vigoare.

Reclamă

O afacere care evoluează

Sunt numeroase avantajele pe care le ai atunci când ai ales externalizarea serviciilor de contabilitate spre o firmă cu experiență în așa ceva. Dar nu puteam să îl uităm pe unul dintre cele mai importante. În acest fel afacerea ta va evolua permanent, pentru că în acest fel ai parte, de fapt, de mai multe servicii, cum ar fi salarizare, optimizare fiscală și multe altele. Vei găsi răspunsul potrivit pentru multe dintre problemele cu care te confruntai, așa că este mult mai ușor să te dezvolți în acest fel.

Cum alegi o firmă de contabilitate

Toate bune și frumoase ai zice, dar totuși cum să alegi acea firmă de contabilitate care să se muleze pe cerințele tale și afacerii pe care o conduci. Este și normal să îți pui această întrebare, deoarece la o simplă căutare pe internet găsești multe astfel de companii. De aceea avem pentru tine câteva recomandări de care ai putea ține cont în acest sens.

Acreditările

Reclamă 4 / 0/3

Interesează-te din timp dacă de afacerea ta se vor ocupa contabili acreditați CECCAR, pentru că este un criteriu de la care nu ai voie să faci rabat. De asemenea, cu cât echipa este alcătuită din membri care au parte și de alte acreditări, cum ar fi CAFR, ACCA sau CCF, înseamnă că avem de a face cu profesioniști în domeniu.

Experiență

Evident, o firmă cu experiență, cu bune recomandări din partea altor parteneri de afaceri este un semn pentru tine că ai făcut o alegere bună. Totuși, nu ezita să pui multe întrebări referitoare la serviciile care îți pot fi oferite. Dacă este vorba despre o companie profesionistă și cu multă experiență, vei avea parte de toate serviciile necesare.

Colaborare corectă și transparentă

Chiar dacă tu nu știi deloc ce presupune exact activitatea pe care aceștia urmează să o efectueze pentru firma ta, asta nu înseamnă că trebuie să fii tratat cu ignore. Dimpotrivă, ar trebui să fii pus la punct cu toate activitățile, și mai ales, acestea să fie explicate pe interesul tău. Comunicarea este un proces care are loc cu cel un emițător și receptor. Altfel spus, chiar trebuie să fii permanent pus la punct cu toate, pentru că până la urmă, este afacerea ta, nu?

Referitor la transparență, firma de contabilitate trebuie să pună la dispoziția ta situații care țin de statutul companiei tale la ANAF, să îți ofere informații despre îndeplinirea îndatoririlor fiscale și multe altele. După cum vezi, treburile sunt mult mai complexe și de aceea chiar ai nevoie de o firmă de contabilitate profesionistă și cu experiență care să se ocupe de așa ceva.

Asistență în relația cu autoritățile

Reclamă

A avea o firmă înseamnă că automat vei trece și prin furcile caudine ale controalelor efectuate de organele de specialitate. O firmă de contabilitate este cea care îți va oferi asistența în relațiile cu autoritățile, ceea ce contează enorm.

Alege întotdeauna cu atenție firma care să se ocupe de toate serviciile care țin de contabilitate pentru firma ta, pentru că această decizie îți poate influența chiar și succesul în afaceri.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și