Închide meniul

O mare vedetă, la un pas de tragedie: „Am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate”. A scris istorie pentru România

Gabriel Zamfirescu Publicat: 10 octombrie 2021, 17:58

  • O mare vedetă, la un pas de tragedie
  • A scris istorie pentru România

Unul dintre cei mai importanţi sportivi din istoria României a fost la un pas de o mare tragedie. Putea să îşi piardă viaţa la locul de muncă. Este vorba despre Leon Rotman, cel mai vârstnic campion olimpic al României, dublu laureat la canoe, la Jocurile Olimpice de la Melbourne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O mare vedetă, la un pas de tragedie

Leon Rotman a povestit episoade incredibile din cariera sa, unele mai puțin plăcute, din momentul în care s-a retras și a muncit în cadrul Miliției, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

„Când am lucrat în Miliție am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia! Eram de serviciu la Circa 7. Atunci era Decretul 153 care îți permitea să intri peste oricine noaptea. Doi subofițeri, în patrulare, au fost dirijați pe Smârdan la o mansardă, unde s-a reclamat că sunt deranjați de unele persoane, că fac o petrecere. Dar i-au luat la bătaie, le-au rupt epoleții, le-au rupt șepcile.

Reclamă

Atunci șeful lor m-a rugat să merg și eu acolo. Să-i aducem la circă pe cei care au făcut scandal și să-i legitimăm. Era în noaptea de Sf. Maria, 15 august. M-am dus. Mi-am lăsat pistolul la serviciu și am plecat. Eu eram trimis la toate belelele pentru că eram curajos.

Am urcat în fundul mansardei, în niște cămăruțe. Era chef mare! Am bătut în ușă. Am spus „Miliția!”. Erau la masă toți. Le-am spus „Sunt ofițerul cutare, vă rog să vă legitimați”. Aveau lângă ei crătiți, oale, pe sub masa aia lungă. S-au sculat de la masă cu ce-aveau pe-acolo. Fusesem atent să nu fie vreunul pe după ușă”, a spus campionul, conform gsp.ro.

Reclamă

Un fost campion olimpic, la un pas de moarte

Povestea campionului român nu s-a oprit aici. „Subofițerii care au venit cu mine au rămas afară. Dar au ieșit din casă ăia și-au început să ne fugărească. Pe mine m-a lovit unul cu toporul și am mai încasat alte cinci lovituri în spate!

Până la urmă am reușit să-l imobilizez. Eu m-am ferit de ăia cu cratița și m-a lovit ăla cu toporul! M-au dus la spital atunci, cu o mașină. M-au cusut în cap, apoi m-au dus acasă. Dimineața m-am prezentat la serviciu, în fața comandantului de secție și a procurorului. În birou erau cei șapte inși care mă loviseră, chiar și femei printre ei”, a mai spus Leon Rotman, conform sursei citate.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Fotbal extern • 25 mart., 21:30
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit
Liga 1 • 20 mart., 16:32
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit: „E timpul să ajutăm”
O nouă tragedie în fotbal. Un jucător de 20 de ani, care urma să evolueze în România, a murit în ultima zi a anului!
Fotbal • 5 ian., 15:20
O nouă tragedie în fotbal. Un jucător de 20 de ani, care urma să evolueze în România, a murit în ultima zi a anului!
O nouă tragedie în sportul românesc!
Alte sporturi • 11 nov., 22:18
O nouă tragedie în sportul românesc! A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu
Tragedie de proporţii! Un poliţist s-a împuşcat în cap dintr-un motiv halucinant: "Mi-a ucis fiul"
Diverse • 7 nov., 12:38
Tragedie de proporţii! Un poliţist s-a împuşcat în cap dintr-un motiv halucinant: „Mi-a ucis fiul”