Închide meniul

„O zi dificilă! Avem nevoie de eroi!” Volodimir Zelenski, mesaj în miez de noapte

Reclamă

Publicat: 17 mai 2022, 8:59

Volodimir Zelenski a anunţat, într-un mesaj video postat marţi noapte pe reţelele de socializare, că au fost evacuaţi 264 de soldaţi ucraineni de la Azovstal, acolo und ese duc cele mai dure lupta în acest moment în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Combinatul Azovstal, deţinut de miliardat Rinat Ahmetov, care este şi patronul echipe Şahtior Donetk, a devenit una dintre ţintele pe care soldaţii ruşi trimişi de Vladimir Putin vor să o cucerească.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că garnizoana din „Mariupol” şi-a îndeplinit misiunea de luptă, iar Comandamentul Militar Suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile militarilor lor. Peste 260 de persoane au fost salvate din uzina Azovstal, 53 grav rănite, spun oficialii.

Volodimir Zelenski: „Ucraina are nevoie de eroi în viaţă!”

O zi dificilă. Dar în această zi, la fel ca în toate celelalte, scopul este să ne salvăm ţara şi oamenii. Privitor la situaţia din Mariupol: mulţumită acţiunilor Armatei Ucrainei – forţele armate, serviciile de informaţii, echipele de negociere -, a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi al ONU, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre ei se află răniţi grav, care primesc ajutor medical.

Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă. Acesta este principiul nostru. Cred că orice persoană rezonabilă înţelege ce spun. Operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost începută de către ofiţerii noştri militari şi de informaţii. Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a declarat Volodimir Zelenski, în timpul discursului de marţi noapte.

Reclamă

Rinat Ahmetov, gest uriaș în plin război! Oligarhul ucrainean vrea să reconstruiască orașul Mariupol

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol, informează The Guardian.

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

Compania sa, Metinvest, producătoare de oţel, a anunţat de atunci că nu îşi poate onora contractele. Ahmetov mai deţine companiile SCM Group şi DTEK.

Reclamă 4 / 0/3

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters. „Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a adăugat el.

Ahmetov a pierdut peste două miliarde de dolari de la începutul războiului

Considerat drept unul dintre oligarhii apropiaţi de Vladimir Putin, Rinat Ahmetov a schimbat tabăra după ce liderul de la Kremlin a declanşat războiul. Cu o avere estimată la începutul anului la 7,6 miliarde de dolari, Ahmetov ar avea după primele 5 săptămâni de război 4,2 miliarde de dolari.

În acest context, Ahmetov a luat o decizie radicală. Compania sa, SCM Group, va cere în instanţă Federaţiei Ruse despăgubiri pentru a-şi acoperi pierderile.

„Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a spus Rinat Ahmetov, potrivit sport.ua.

Reclamă
Recomandări
  • Mesajul lui Volodimir Zelenski
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și