Închide meniul

Onor la campion! Primul atlet cu sindrom Down din istorie care termină un ”Ironman!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 9 noiembrie 2020, 8:50 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:31

Onor la campion! Primul atlet cu sindrom Down din istorie care termină un ”Ironman!”

Facebook

Chris Nikic, un model pentru toată lumea

Pentru aceasta, a trebuit să înoate 3,86 km (în apele Golfului Mexic), să pedaleze 180 de km și să alerge un maraton. Concurând alături de ghidul său – Dan Grieb are 17 ”Ironman” complete -, Nikic a trecut finișul de la superconcursul din Florida în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde, pentru a completa o ”aventură” ce a făcut înconjurul lumii. N-a cerut și nici nu a primit vreo favoare. Dacă ar fi terminat puțin mai târziu, cu 13 minute și 51 de secunde, peformanța nu ar fi fost omologată. ”Parțialele” sale au fost 1.54:39 la înot, 8.12:37 pe bicicletă și 6.18:48 la alergat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viața lui Chris a fost o continuă cursă cu obstacole. La cinci luni a intrat într-o operație pe cord deschis. Până la patru ani nu a putut merge și nu a mâncat alimente solide în primele 60 de luni de viață. La 17 ani, în decurs de numai câteva luni, a suferit patru intervenții chirurgicale pentru corectarea problemelor de auz. 

Povestea ”Ironmanului” a apărut acum 13 luni, când Chris Nikic a terminat la ”Special Olympics”, fără probleme, o cursă de un kilometru înot în ape deschise, într-un lac. Din acel moment, a acceptat provocarea, stabilindu-și o ștachetă incredibilă: la fiecare antrenament trebuia să fie cu 1 la sută mai bun decât la ședința de pregătire anterioară. De asemenea, a lucrat și cu un psiholog, acesta pregătindu-l mental în caz de eșec. A adunat 1.000 de persoane cu care a dialogat într-un discurs motivațional.

A uimit la antrenamente dar, cu 10 zile înaintea concursului, a căzut de pe bicicletă, iar participarea la supercompetiția din Florida părea compromisă. Dar cum unicul său obiectiv era de a demonstra că barierele nu există, a anunțat că va concura. Și a reușit să termine!

”Și dacă îți vei îndeplini obiectivul, cum vei celebra?”, l-au întrebat redactorii de la ”Runners World” acum o lună. ”Mergând la discotecă, alături de niște gagici blonde și fumăcioase”, a glumit. Următoarea țintă: ”Ironmanul” din Kona, Hawaii, considerat de mult ”Everestul” în această disciplină. 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și