Închide meniul

(P) 3 recomandări pentru îngrijirea ochilor în orice sezon

Publicat: 10 aprilie 2024, 15:23 / Actualizat: 23 aprilie 2024, 17:52

Reclamă
(P) 3 recomandări pentru îngrijirea ochilor în orice sezon

Sursa foto: pexels.com

3 recomandări pentru îngrijirea ochilor în orice sezon. Există o serie de măsuri proactive care pot fi luate pentru a-ți proteja sănătatea ochilor și a te bucura de o vedere bună. De exemplu, un consult optometric de rutină durează doar 15 minute și îți evaluează sănătatea ochilor. Cu ajutorul lui se detectează timpuriu viciile de refracție, miopia, hipermetropia, astigmatismul sau prezbiopia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 recomandări pentru îngrijirea ochilor în orice sezon

De asemenea, stilul de viață modern a condus la utilizarea intensă a ecranelor, deci cu atât mai mult trebuie să acorzi atenție îngrijirii ochilor. Totodată, așa cum îți protejezi pielea de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, tot așa trebuie să ai grijă și de ochi. Reține așadar că ochelarii de soare nu reprezintă doar un accesoriu la modă. Ei te ajută să-ți ferești ochii de lumina soarelui. Află tot ce trebuie să știi din acest articol!

1. Ochelari de soare

Îngrijirea ochilor în orice anotimp înseamnă și să deții o pereche de ochelari de soare. Acest accesoriu are rolul important de a-ți proteja ochii împotriva radiațiilor UV. Acestea au un efect nociv asupra vederii, iar expunerea îndelungată a ochilor la lumina solară puternică afectează corneea și cristalinul. Trebuie să știi că ochelarii de soare trebuie purtați pe tot parcursul anului, deci inclusiv iarna. De exemplu, dacă te afli într-o zonă cu zăpadă, aceasta reflectă razele soarelui, fiind absolut necesar să te protejezi, purtând ochelari de soare.

Alegerea ochelarilor de soare potriviți este un subiect care merită foarte multă atenție. Nu toți ochelarii oferă aceeași protecție. Cumpără o pereche de ochelari de soare cu lentile care blochează 99%-100% radiațiile UVB și UVA. Câteva simboluri te ajută să identifici ochelarii de calitate: marcajul CE (modelul respectă standardele de calitate ale Uniunii Europene) sau UV 400 (ochelarii blochează razele UVA și UVB). De asemenea, contează și dimensiunea și forma ochelarilor. Dacă sunt mai mari, are loc o protecție mai bună pentru ochi și pielea din jurul lor.

2. Filtru pentru lumina albastră

În epoca tehnologiei, lumina albastră a devenit o problemă pentru sănătatea ochilor. Sursele principale de lumină albastră sunt ecranele digitale ale telefoanelor mobile, ale laptopurilor și televizoarelor. Expunerea prelungită la această lumină crește riscul apariției unor simptome precum: sindrom de ochi uscat, oboseală oculară sau usturime și înroșire a ochilor. Dacă te întrebi ce este de făcut, află că există filtrul de protecție împotriva luminii albastre.

Reclamă

Așadar, pentru a combate efectele negative ale expunerii prelungite în fața ecranelor, filtrul pentru lumina albastră, aplicat lentilelor ochelarilor de vedere, reprezintă o soluție eficientă. Acest strat de protecție reduce cantitatea de lumină albastră la care sunt expuși ochii. Prin urmare, dacă porți ochelari de vedere pentru corecția unui viciu de refracție – miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie, poți aplica lentilelor filtrul de protecție pentru lumina albastră emisă de ecrane. Chiar dacă nu ești purtător de ochelari, îți poți achiziționa unii fără dioptrii, dar care să aibă acest filtru pentru lumina albastră.

3. Control de ochi regulat

O consultație optometrică de specialitate este o componentă esențială a îngrijirii ochilor. Indiferent de vârstă, este bine să faci un control al ochilor cel puțin o dată pe an. În felul acesta detectezi orice posibilă problemă într-un stadiu incipient, cum ar fi viciile de refracție – miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Datorită unei monitorizări atente și a tratamentului timpuriu pentru problema de vedere, previi complicațiile pe termen lung și îți păstrezi vederea clară.

Un control de ochi nu este doar pentru a afla dacă ai nevoie de ochelari. Este, de asemenea, o oportunitate pentru optometrist să verifice starea generală a ochilor, să detecteze semnele timpurii ale unor boli oculare potențial grave și să îți ofere sfaturi despre cum să îți îngrijești cel mai bine ochii. Întregul consult durează în jur de 15 minute, este noninvaziv și nedureros, iar specialistul îți va spune pas cu pas tot ce trebuie să faci.

Reclamă 4 / 0/3

Îngrijirea ochilor trebuie să aibă loc indiferent de sezon, așa că este crucial să adopți o rutină constantă de prevenție. Protejează-ți ochii de radiațiile UV cu ajutorul ochelarilor de soare și blochează o parte din lumina albastră a ecranelor digitale cu ajutorul filtrului dedicat pentru lentile. Nu uita de consultațiile de ochi realizate în mod regulat, care sunt esențiale pentru a depista la timp eventualele probleme. Discută cu optometristul despre orice simptome neplăcute și nu ezita să pui întrebări. Protejează-ți vederea și bucură-te de o sănătate oculară optimă pe termen lung!

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și