Închide meniul

(P) Cinci cazinouri unice în lume

Antena Sport Publicat: 19 mai 2023, 15:11 / Actualizat: 29 mai 2023, 18:54

Reclamă
(P) Cinci cazinouri unice în lume

5 cazinouri unice în lume

5 cazinouri unice în lume

Cinci cazinouri unice în lume. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au înțeles nevoia de distracție și au căutat noi metode de a se relaxa după o activitate care i-a solicitat. Așa se face că de-a lungul secolelor de evoluție, odată cu apariția și dezvoltarea cazinourilor, s-au făcut investiții majore în construcția unor locații care să răspundă nevoilor clienților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cinci cazinouri unice în lume

Însă, mai mult decât atât, există clădiri impresionante, care ies în evidență pe tot globul și care se impun prin măreția și frumusețea arhitecturală, cât pentru a fi memorabilă în rândul celor mai curioși.

Fie că ești sau nu un împătimit al jocurilor de noroc, cu siguranță că vei putea admira cât mai obiectiv aceste edificii spectaculoase, care găzduiesc câteva dintre cele mai impresionante cazinouri din lume. În principiu, acestea adăpostesc jocurile clasice – precum ruletă, blackjack ul și sloturile – dar se remarcă prin modul uimitor în care se prezintă.

Cele mai multe, o să fii surprins să afli, nu se află în Las Vegas, în locul de unde a pornit această “cultură” a gamblingului și gamingului, ci se regăsesc mai ales în multe orașe europene. Ba chiar una dintre locații se află chiar în România, fiind deseori menționată în foarte multe topuri de profil. Și dacă ești printre norocoșii care reușesc să ajungă aici, după antrenament pe Conti Cazino, ai putea să-ți încerci norocul cu stil.

Așadar, după ce parcurgi acest material, cel mai probabil vei începe să cauți oferte pentru aceste destinații, iar cât ai zice “jackpot” o să începi să-ți faci bagajele pentru un city-break memorabil.

Reclamă
Reclamă

The Venetian Macao

Macao este cunoscut și ca “Las Vegas al Orientului”, pentru că aici se desfășoară, discret ce-i drept, câteva dintre cele mai atrăgătoare sesiuni de jocuri de noroc. La origini o colonie portugheză, Macao a ajuns ca în prezent să fie casa a câtorva dintre cele mai mari cazinouri din lume – The Venetian Macao este considerat cel mai mare cazino din lume, dar și a șasea cea mai mare structură din lume.

Complexul a avut costuri ce depășesc 2.4 miliarde de dolari, unde mai sunt incluse și săli pentru evenimente sportive, cât și o suprafață de 550 de metri pătrați pentru zona de pariuri. În interior a fost modelat precum aspectul resorturilor din Las Vegas – sunt aici și restaurante, hoteluri, facilitățile împreună ducând la ceea ce seamănă cu un adevărat cartier de lux.

Caesars Palace, Las Vegas

Una dintre mărcile cele mai reprezentative ale așezării din Nevada, Caesars Palace din Las Vegas are o vechime de peste o jumătate de secol. Înfățișat în extrem de multe filme, subiect pentru la fel de multe cărți și locul în care s-a scris istorie pentru diverse premii – cu tot ce înseamnă eșecurile altora, acest cazino are un spațiu de jocuri de 166 de mii de metri pătrați.

Reclamă

În interior se regăsesc și centre de recreere, spații de dormit, restaurante, apartamente, cafenele, băi romane în stilul Romei de altădată și a fost inspirația multor altor locații care s-au deschis ulterior.

Cazinoul din Constanța, România

O clădire istorică cu un bogat trecut, cazinoul din Constanța a intrat de curând într-un binemeritat proces de restaurare, la finalul căruia se așteaptă să îi fie redată mândria, mai cu seamă că este încadrat ca monument istoric. Dispus pe malul Mării Negre, acesta a fost stilizat după moda Art Nouveau și inaugurat în anul 1910, după planurile arhitectului Daniel Renard.

Clădirea a funcționat timp de aproape patru decenii ca sector de pariuri, dar activitatea a fost întreruptă în urma evenimentelor din cele două Războaie Mondiale. Cu o frumusețe care parcă te bântuie, clădirea a fascinat figuri istorice importante, înainte de a se fi transformat aproape într-o ruină.

Desert Cave, Australia

Poate cea mai neobișnuită nominalizare din acest top al cazinourilor, locația din Australia se diferențiază de restul prin faptul că este … sub pământ. Resortul a fost construit în 1988, în Coober Pedy, într-un orășel situat în mijlocul desertului. În interiorul cazinoului există 16 aparate de poker, dar și o mulțime de alte jocuri de noroc, un bar și un restaurant, iar oaspeților li se pun la dispoziție camere subterane.

Vizita într-un astfel de loc va oferi o experiență reală, aparte, întocmai cu cea a localnicilor, care trăiesc în case subterane controlate de temperatura naturală a pământului – foarte mult interioare vor fi “decorate” natural de zăcămintele de opal, un mineral prețios.

The Ice Casino, Suedia

Pe cât de incredibil sună, pe atât de real este: există un cazino sculptat în gheață și care poate fi vizitat, dincolo de Cercul Polar de nord. Cu un proces anual de reconstruire (totul a început în 2015), IceHotel se află în localitatea suedeză Jukkasjarvi.

Pe lângă posibilitatea de jocuri de noroc, aici turiștii se pot relaxa în apartamente de lux, pot explora o impresionantă sală de ceremonii. Întinderea glacială nu este prea prietenoasă cu vizitatorii, căci în interior temperaturile pot ajunge până la minus cinci grade, dar totul se recompensează cu atmosfera fantastică redată de cărțile de joc și zarurile.
Concluzie

Pentru cei mai mulți dintre noi, locul unde se joacă nu prea contează. Însă, la fel de bine pentru alte persoane ambianța condiționată de iluminat, decorațiuni, miros, influențează multe detalii mai ales performanța lor. Sigur, dintre locațiile enumerate de noi aproape toate sunt nu tocmai accesibile, dar este important de știut că în lume există cazinouri cât se poate de atipice și care nu au o formă clasică de prezentare.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25 28 sept.

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18 28 sept.

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59 28 sept.

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 „Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru
Citește și