Închide meniul

(P) Analizând Echipele din Grupele A-F de la Euro 2024 – ce Echipe Au Cele Mai Mari Șanse de Câștig?

Publicat: 9 februarie 2024, 18:40 / Actualizat: 12 februarie 2024, 19:03

Reclamă

Euro 2024 – ce Echipe Au Cele Mai Mari Șanse de Câștig. În urma tragerii la sorți din 2 decembrie 2023 a fost finalizată componența grupele Euro 2024, competiție de fotbal la care România este prezentă pentru a șasea oară în decursul existenței sale. În timp ce în cazul anumitor grupe, deja au fost aflate toate echipele participante, în cazul altora, cea de-a patra echipă calificată urmează să fie stabilită în martie 2024, în urma unor meciuri de baraj. Este vorba despre grupele D, E și F.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Euro 2024 – ce Echipe Au Cele Mai Mari Șanse de Câștig

Însă, chiar și în lipsa acestor selecționate, specialiștii din lumea sportului deja au stabilit care sunt echipele cu cele mai mari șanse de adjudecare a titlului european la fotbal în 2024. În plus, aceștia au identificat și câteva echipe care se pot numără printre surprizele acestui campionat. Plasată în grupa E, echipa națională a României are parte de un adversar major, Belgia, selecționată poziționată pe locul 4 în clasamentul FIFA.

De asemenea, în această grupă, pe lângă Belgia și Slovacia, naționala română se poate confrunta și cu Ucraina. Aceasta urmează să joace barajul contra Bosniei și Herțegovinei, apoi contra câștigătoarei dintre Israel și Islanda. În continuare vom discuta despre șansele de câștig acordate de operatorii de pariuri sportivi despre care se vorbește și pe pagina Legalbet.ro echipelor din grupele Euro 2024.

Analiza cotelor la câștigarea grupei și competiției pentru echipele din grupele A-F la Euro 2024

Grupa A este grupa în care evoluează selecționata țării gazde, Germania, evaluată la 654 milioane Euro. Specialiștii cotează această națională cu a treia șansă la câștigarea competiției (7.00), alături de Germania, fiind prezente în grupă și selecționatele Scoției (125.00), Ungariei (75.00) și Elveției (50.00). Germania și Ungaria sunt cotate cu prima șansă la calificarea în această grupă.

În grupa B, numită și ” Grupa Morții”, au fost repartizate două campioane mondiale și europeană, Italia (15.00) și Spania (9.00), alături de Albania (500) și Croația (40.00). Italia are un lot evaluat la 610.5 milioane Euro, în timp ce echipa națională a Croației valorează 298.2 milioane Euro, iar Spania are o valoare de 920 milioane Euro. În timp ce Spania și Italia sunt favorite pentru accederea în optimi, Croația este desemnată o potențială surpriză de către specialiști.

Reclamă

Grupa C îi opune Angliei, principala candidată la titlul european în 2024, cu o cotă de 4.50, selecționatele Danemarcei, Sloveniei și Serbiei. Având unul dintre cele mai valoroase loturi din lume, estimat la 1.15 miliarde Euro, Anglia pornește și cu prima șansă la câștigarea grupei C. Serbia, care are cota 100.00 își dispută locul secund cu Danemarca, care are cota 35.00 la câștigarea competiției, Slovenia fiind scoasă din calcul (cota 400.00).

Pentru grupa D încă nu este finalizată componența, pe lângă Franța (creditată cu a doua șansă la adjudecarea titlului european în Germania în 2024, cu o cotă de 5.00), Austria și Țările de Jos, așteptându-se și cea de-a patra națională. Aceasta va fi una dintre selecționatele Poloniei, Țării Galilor, Estoniei sau Finlandei. Țările de Jos au cota 20.00 la câștigarea turneului, în timp ce Austria are cota 150.00.

Grupa E îi opune naționalei României (cota 150.00 la câștigarea Euro 2024) reprezentativele Belgiei (cota 15.00), Slovaciei (cu o cotă de 250.00) și una dintre echipele participante la barajul B. Este vorba despre Israel, Bosnia și Herțegovina, Islanda sau Ucraina. Dintre aceste echipe, Ucraina (cota 250.00) este cotată cu șanse la ocuparea poziției libere din grupa E după baraj.

Reclamă 4 / 0/3

În ultima grupă a Campionatului European de Fotbal din Germania, grupa F, Portugalia, Cehia și Turcia așteaptă și cea de-a patra echipă calificată în urma barajului C. Meciurile de la acest baraj se vor disputa între Kazahstan, Georgia, Luxemburg și Grecia. Portugalia are cota 8.00 la câștigarea competiției (a patra cota) și la ocuparea primei poziții în grupă. Turcia (cota 60.00) și Cehia (cota 150.00) se luptă pentru locul secund.

Care sunt selecționatele favorite la adjudecarea titlului continental în Germania la Euro 2024?

Anglia, Franța, Germania, Portugalia și Spania sunt reprezentativele naționale care beneficiază de cele mai bune cote pentru ridicarea trofeului de la Campionatul European de Fotbal. Acestea au cote de 4.50, 5.00, 7.00, 8.00, respectiv 9.00 pentru a ajunge în ultima fază a turneului, pe care o vor și câștiga.

Anglia și Franța au și cele mai bine cotate loturi, cu o valoare de 1.15 miliarde Euro, respectiv 1.06 miliarde Euro. Rămâne de stabilit dacă aceasta va fi finala așteptată de majoritatea microbiștilor sau, așa cum s-a întâmplat de-a lungul timpului, poate să apară o selecționată surpriză, care să răstoarne toate calculele experților sportivi.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 23:05 VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt Vezi toate știrile
Citește și