Închide meniul

(P) Avantajele aduse de certificarea ISO 9001 în cadrul firmelor

Reclamă

Publicat: 26 martie 2024, 18:18 / Actualizat: 4 aprilie 2024, 16:26

Avantajele aduse de certificarea ISO 9001 în cadrul firmelor. În cazul multor afaceri, în special cele ce oferă serviciile spre alte firme sau către persoane fizice, precum firmele de construcții, de mentenanță, sau care se ocupa cu reparații și alte astfel de aspecte, se urmărește să se obțină cât mai multe contracte, în special mari, ca și anvergură dar și că și preț astfel încât să poată fi obținut și un profit pe măsură. Astfel de standarde pot fi atinse dacă și firma în cauza oferă la rândul ei oferă servicii și produse de calitate, are angajați bine instruiți și chiar cu experiență dar și alte cerite ce pot fi propuse de clienți și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avantajele aduse de certificarea ISO 9001 în cadrul firmelor

Licitațiile publice sunt cele mai urmărite mai ales de firmele mari dar și de cele mici din domenii în care nu există atât de multă concurenta, acestea având astfel șansă de a se putea dezvolta rapid și eficient pe numeroase planuri. Iar pentru a putea lua parte la astfel de licitații, este nevoie de îndeplinirea condițiilor impuse de cei ce organizează licitațiile, printre cele mai importante și de altfel fără de care o firmă nu ar putea lua parte sau mai bine spus, nu ar putea intra pe lista de candidați, este reprezentata de certificările ISO.

Acestea sunt mai multe la număr, făcând parte din mai multe serii precum seria ISO 9000. Din aceasta, cea mai cunoscută este certificarea ISO 9001 care face referire la standardul de management al calității, o serie de instrumente prin care o firma se angajează să ofere produse și servicii de calitate, în exemplul mai sus menționat, al unei firme de construcții fiind vorba despre utilaje și materiale prime de calitate precum și de angajați profesioniști și tehnici cât mai bune.

Pentru că în ceea ce privește o licitație publica este în cele mai multe cazuri vorba despre construcții civile, precum drumuri, spatii rezidențiale, comerciale, instituții și așa mai departe, este clar că se dorește o calitate cât mai buna a acestora dar și un nivel de siguranță cât mai ridicat. Prin obținerea unei certificări ISO 9001 o firma nu numai că poate promite că vă oferi calitate dar chiar o vă oferi, nefiind capabilă de a obține acea certificare dar nu respecta încă din start condițiile cerute.

Deși sunt normative cu caracter universal, impuse de organizația internațională pentru certificări, acestea diferă de la o firma la alta, de la un domeniu de activitate la altul și tot așa. Este într-un fel logic că într-o firma mica să fie mai puține aspecte de luat în calcul în timp ce în cazul unei companii mari să fie mult mai multe, atât în ceea ce privește numărul de echipamente, sisteme, producția sau numărul de angajați și departamente cât și numărul de clienți și parteneri de afaceri. Standardul urmărește satisfacerea cerințelor tuturor și astfel, trebuie realizate cercetări amănunțite în fiecare parte.

Reclamă

Pentru a putea fi obținute mai ușor, exista nu numai filiale ale organizației internaționale dar și parteneri autorizați, la care firmele pot apela atunci când vor să obține o certificare. De la o agenție la alta, pot fi oferite anumite standarde, precum cele de pe site-ul certificare ISO. Exista atât cele specializate într-o anumită serie, precum 9001, cât și cele specializate și capabile să elibereze mai multe serii de certificări. De asemenea, și firmele, indiferent de tipul acestora pot obține una sau mai multe certificări. Iar în funcție de mărimea companiei, durata de obținere poate fi mai scurta sau mai lunga însă asta depinde și de agenția la care un client apelează. Pentru cele mai bune rezultate, puteți apela cu încredere la serviciile oferite de noi, în ceea ce privește certificarea ISO 9001 pentru managementul calității.

Există numeroase beneficii, pe lângă posibilitatea de a participa la licitațiile publice

În primul rand, ne puteți contacta telefonic sau online și veți fi nevoiți să completați un formular pe baza căruia veți fi înregistrați iar noi vom prelua în cel mai scurt timp cererea și vom începe demersurile necesare. Completarea formularului durează mai puțin de 1 minut și astfel, nu veți fi nevoiți să vă faceți foarte mult timp liber pentru aceasta sarcina. Este nevoie doar de numele companiei, domeniul de activitate, certificarea sau certificările pe care le doriți, câteva date de contact precum și un mesaj cu informații adiționale dacă este cazul. În schimb, este nevoie că în afara de aceste aspecte, afacerea voastră să poată atinge anumite standarde cerute de aceasta certificare.

Există numeroase beneficii, pe lângă posibilitatea de a participa la licitațiile publice, aduse de certificarea ISO 9001, printre cele mai importante fiind următoarele:

Reclamă 4 / 0/3

– Respectarea cerințelor solicitate de către anumiți clienți dar și parteneri ci colaboratori
– Îmbunătățirea imaginii firmei prin creșterea calității produselor și serviciilor oferite
– Câștigarea încrederii partenerilor de pe piață interna și internațională
– Identificarea unor noi oportunități de dezvoltare
– Creșterea satisfacției clienților
– Diferențierea fata de concurenta
– Îmbunătățirea sistemului de management al organizației
– Eficientizarea tuturor proceselor din cadrul companiei

Prețul este un aspect de care se preocupa oricine dorește să obțină o certificare ISO. La noi puteți obține cele mai competitive preturi de pe piață din Romania și asigurarea că, indiferent de mărimea companiei, vă vom putea elibera certificarea dorita în cel mai scurt timp posibil. Astfel, atunci când pentru licitația publică există o concurență mare, prin obținerea mai rapida a certificării necesare veți avea o șansă și mai mare să fiți printre cei aleși să se ocupe de un nou proiect.

Așadar, este foarte indicat să alegeți cu grija agențiile de la care doriți să obțineți certificările ISO dorite, în materie de preț și durata în care acestea sunt eliberate.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și