Închide meniul

(P) Cărți de sport care-ți redau motivația să fii mai activ

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 iunie 2021, 15:13

(P) Cărți de sport care-ți redau motivația să fii mai activ

Rashtravardhan Kataria, Unsplash

Cărți de sport care-ți redau motivația să fii mai activ

În articolul acesta vei descoperi trei cărți de sport pe care le poți achiziționa de la anticariatul PrintreCarti.ro. Astfel, vei înțelege mai bine care sunt abilitățile necesare pentru a face sport în mod consecvent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 3 cărți de sport de citit în vara aceasta

Multe cărți inspiră și oferă noi idei și perspective. Mai mult, învățăturile dobândite de pe urma citirii cărților de sport pot fi transferate cu ușurință spre alte domenii. Fie că vrei să te dezvolți în afaceri sau în educație, orice domeniu care are nevoie de motivație, aceasta poate fi crescută prin citirea cărților de sport.

1. Ripensia, nostalgii fotbalistice de Cristofor Cristi Alexiu

Dacă vrei să înțelegi un sport, trebuie să-i înțelegi trecutul. Ripensia este primul club profesionist din România care a fascinat iubitorii de fotbal.
Dacia vecină cu Dunărea se cheamă în limba dacă Malvensis; având în vedere că mal, cuvântul românesc, este de origine dacă, nu ne-am mira aflând că românii au tradus numele prin Ripensis (ripa, de unde râpă al nostru, însemna în latinește mal, coastă).

Probabil că de la Dacia Ripensis s-a luat numele Ripensia” spune academicianul Alexandru Graur. Dincolo de rezultatele bune și trofeele câștigate de echipa de fotbal, membrii săi aveau și diferite meserii: grădinar, angajat în fabrica de argint, tâmplar etc.

Reclamă

2. Mindset de Carol S. Dweck

Este o lucrare care are în spate peste 50 de ani de studii și de cercetări. Autoarea cărții a început, încă din anii ‘70, să studieze modul în care se raportează copiii la eșec.

În această carte, ea își împărtășește descoperirile și dezvăluie nevoia unei raportări flexibile la abilitățile noastre. Totodată, confirmă faptul că succesul este un cumul de factori printre care hărnicia și perseverența.

Reclamă 4 / 0/3

3. Atomic Habits de James Clear

Schimbarea cea mare vine în urma schimbărilor mici pe care le facem zi de zi. Nu există niciun maratonist care să fi început cu o alergare de 42 de kilometri. Pentru a-ți găsi motivația, dar și plăcerea în ceea ce faci, trebuie să muncești zi de zi.

În cartea sa, Atomic Habits, autorul oferă câteva soluții concrete tuturor celor care vor să-și înlocuiască obiceiurile proaste cu unele bune.

Una dintre cele mai frecvente probleme în rândul celor care vor să se apuce de sport este că uită de micile performanțe. De exemplu, somnul, nutriția sau recuperarea sunt cel puțin la fel de importante ca sala de sport sau pista de alergare.

Iată câteva lucruri de care să ții cont când vrei să creezi un obicei nou care să te țină motivat:

• Fă-l evident și atractiv. De exemplu, dacă faci sport acasă, păstrează-ți ganterele la vedere.
• Ușurează-l. Stabilește regula de 2 minute. Adică două minute alergi, două minute mergi alert.
• Fă-l satisfăcător. Mănâncă o bucățică de ciocolată dacă alergi, înainte cu cel puțin 30 de minute.

Unde găsești cărți vechi de vânzare

Când vine vorba despre cărți, nu contează numărul de pagini pe care îl citești. Contează să deprinzi, de pe urma fiecărei cărți citite, măcar un obicei, o idee sau un sfat pe care să-l pui în practică.
Dacă te-ai decis să-ți cauți motivația în cărți, avem o veste bună pentru tine. Printrecarti.ro este un anticariat online în care găsești cărți vechi de vanzare din toate domeniile, inclusiv sport. Biblioteca lor cuprinde peste 70.000 de titluri vechi sau noi, atent selectate. Poți să cumperi cărți de psihologie, cărți de sport sau de arte, iar comenzile sunt livrate în toată țara. Sau, dacă ești din București și vrei să faci mișcare până la anticariat, îl găsești pe strada Maşina de Pâine, nr. 49-51, etaj 1 (sector 2), București.

Reclamă

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” Vezi toate știrile
Citește și