Închide meniul

(P) Câţi bani câştigă din Conference League FCSB şi CFR?

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 octombrie 2022, 14:16

(P) Câţi bani câştigă din Conference League FCSB şi CFR?

Câţi bani câştigă din Conference League FCSB şi CFR?

Roma a câştigat Conference League / Hepta

Din 2021, echipele de fotbal europene se pot întrece într-o nouă competiţie, UEFA Europa Conference League, liga a treia a cupelor europene. În această competiţie participă 32 de echipe, sunt opt grupe şi patru echipe per grupă. De anul trecut cele trei competiţii principale europene organizate de UEFA au acelaşi format din faza grupelor, aşa cum este deja în UEFA Champions League, 8 grupe şi patru echipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce echipe s-au calificat în Conference League în 2022?

În 2022, FCSB şi CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League şi vor câştiga nu mai puţin de 2.94 milioane de euro fiecare pentru calificare. În afară de această sumă uriaşă, cele două echipe au şi 550.000 de euro pentru tot parcursul lor până să ajungă în fazele de play-off. După intrarea în grupe sumele oferite de UEFA vor fi şi mai mari.

E o performanţă uriaşă pentru fotbalul românesc de vreme ce de peste 11 ani România nu a mai avut trei reprezentante în grupele unei competiţii europene de aşa calibru-pe lângă FCSB şi CFR Cluj şi echipa de fotbal a Craiovei ar fi putut accede în Conference League, dar a ratat calificarea. În 2011-2012 FCSB, FC Vaslui şi Rapid erau în grupele Europa League.
În funcţie de ce vor face mai departe în grupe cele două echipe puternice vor mai câştiga jumătate de milion de euro dacă apar victorii, un egal înseamnă 166.000 de euro, iar dacă câştiga şi grupă se mai adauga încă 600.000 de euro, un loc doi aduce 35.000 de euro.

FCSB a ratat aceste sume dupa 3 înfrangeri și a câștigat 166.000 euro pentru egalul de acasă cu Anderlecht. Mulți fani ai sportului rege au mizat pe rezultatele favorabile în ultimele 2 meciuri la casele de pariuri. 10pariuri oferă ponturi bine documentate pentru toate competițiile din fotbal, cât și pentru alte sporturi.

CFR, după 2 victorii, un egal și o înfrângere va încasa 1,4 milioane euro. În plus are șanse mari la calificare în viitoarele etape ale competiției care va aduce alte sume în conturile feroviarilor.

Reclamă

Cele trei echipe românești au primit şi 200.000 de euro pentru că au ajuns în primul tur al preliminariilor. Cluburile au bani în plus şi din market pool sau din vânzarea de bilete la meciuri.
Când primesc banii echipele calificate?
Din 2 septembrie cluburile vor avea la dispoziţie 2.8 milioane de euro, iar restul banilor, 140.000 de euro de fiecare, ajung în conturile echipelor în octombrie 2023.

CFR Cluj mai are de încasat şi alţi bani în funcţie de locul pe care îl va ocupa în clasamentul coeficienţilor UEFA din ultimii zece ani.

Din 21 octombrie CFR Cluj va avea banii de la UEFA pentru performanţele din primele trei etape din faza grupelor şi prima transă din market pool. Banii vor fi împărţiţi aşadar în mod egal de FCSB şi CFR Cluj. Din 18 noiembrie vine şi a treia plată per sezon, pentru performanţele atinse în etapele 4 şi 5, dar şi 6, plus bonusuri pentru calificarea în ceea ce se numeşte primăvara europeană.

Reclamă 4 / 0/3

Conference League este o competiție sportivă care ajută atât echipele să-și pregătească bugetul pentru un nou sezon, dar și jucătorii să devină mai vizibili în Europa. Cei care vor avea evoluții bune au șanse mari să prindă un transfer în străinătate.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și