Închide meniul

(P) Ce sunt serviciile web şi cum ne ajută să ne dezvoltăm în mediul online

Reclamă

Publicat: 26 martie 2024, 18:23 / Actualizat: 4 aprilie 2024, 16:35

Ce sunt serviciile web şi cum ne ajută să ne dezvoltăm în mediul online. Când vorbim despre serviciile web, facem referire la o multitudine de tehnici, elemente și servicii prin care mediul online să poată fi îmbunătățit, fie că este vorba despre o pagina web, un site web, un magazin online, o platformă sau o aplicație web, motor de căutare și orice altceva ce are legătură cu mediul online. Acestea sunt așadar extrem de complexe și totodată, necesare pentru toți cei ce vor să fie prezenți cât mai activ, în special dacă este vorba despre o afacere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sunt serviciile web şi cum ne ajută să ne dezvoltăm în mediul online

O dată cu posibilitatea a din ce în ce mai multe persoane de a accesa internetul și de a-l utiliza și mai ușor, multe companii și-au mutat activitatea în online, în special în ceea ce privește promovarea, comunicarea mai facila dar și vânzarea produselor și serviciilor fără a mai fi nevoie că un client să se deplaseze la un magazin fizic și totodată, fără necesitatea că vânzătorul să mai dețină un magazin bine pus la punct, pentru care să mai cheltuiască lunar alte sume de bani în plus, pentru diversele servicii de baza și nu numai ci mai degrabă, un depozit să fie suficient. Cel mai ușor a devenit însă pentru cei ce vând doar servicii, dat fiind faptul că unele dintre acestea nu necesită un spațiu fizic în care să existe ci doar unu…virtual am putea spune.

Comparativ cu promovarea fizica, cea online este și mai ieftina dar și mai eficienta și poate fi realizata chiar și gratuit, cu rezultate ceva mai slabe, desigur. Alegând un site sau o platforma cu trafic intens și notorietate mare, putem posta texte, imagini, video-uri sau alte elemente aici iar vizitatorii le pot vedea. Se atinge astfel un public țintă mult mai numeros și dintr mult mai multe zone, chiar și mai departe de granițele unei tari.

Cele mai bune rezultate, în a obține un site bun, notorietate și să devenim cât mai cunoscuți în mediul online precum și în a realiza o promovare eficienta este să apelam la o agenție web, care să poată oferi servicii de optimizare SEO, web design, creare magazin online și marketing profesionale. Desigur, în toate acestea, și prețul joaca un rol important dar și prezenta unui suport tehnic constant și de încredere. Toate acestea se pot obține alegându-i pe cei de la IT eXclusiv, unii dintre cei mai buni în aceste domenii.

SEO reprezintă un proces complex de optimizare a unui site web

De peste 10 ani, ei oferă servicii de top în ceea ce privește optimizarea SEO, având la îndemână cunoștințele, instrumentele și tehnicile necesare pentru a ajuta orice tip de client să-și realizeze un site perfect optimizat SEO și totodată, să ocupe o poziție cât mai buna în rezultatele motoarelor de căutare, unul dintre aspectele de baza urmărite de marea majoritate a celor ce dețin un site web, indiferent de tipul acestuia.

Reclamă

SEO, cunoscut și sub denumirea completă de Optimizare pentru Motoarele de Căutare sau SEO, reprezintă un proces complex de optimizare a unui site web pentru a obține o vizibilitate sporită în rezultatele căutării online. Acest proces include crearea de conținut de calitate, bogat în informații relevante pentru utilizatori și respectarea regulilor impuse de motoarele de căutare pentru indexarea site-urilor. Optimizarea implică îmbunătățirea ratei de click-through, optimizarea vitezei de încărcare și alte elemente care cresc relevanța unui site în ochii motoarelor de căutare.

Scopul principal al SEO-ului este să sporească popularitatea unei afaceri online și să atragă noi clienți interesați de produsele sau serviciile oferite de aceasta. SEO este un proces complex ce vizează optimizarea vizibilității unui site web în căutările online, prin crearea de conținut relevant și respectarea regulilor impuse de motoarele de căutare. Scopul final al SEO-ului este să atragă noi clienți și să crească popularitatea unei afaceri în mediul online.

Cei de la IT eXclusiv oferă atât servicii On-Page SEO cât și Off-Page SEO. Acestea, parte din același întreg acoperă toate elementele pe care le putem desfășură în ordinea obținerii unor rezultate cât mai bune. Așadar, spre deosebire de On-Page SEO, Off-Page SEO se refera în general la creșterea numărului de link-uri de pe alte website-uri către website-ul respectiv și a calității lor, în vederea câștigului de autoritate.

Reclamă 4 / 0/3

Cum poate fi clasificat SEO

SEO-ul poate fi clasificat și în funcție de mediul, locația, scopul în care dorim să obținem performantele necesare, având astfel exemple se SEO clasic numite optimizare web, Local SEO, pentru zone geografice sau online specifice, SEO International, specific site-urilor internaționale, după cum ne putem da seama și din nume, în special al companiilor multinaționale, SEO pentru E-commerce, care necesita mai mult timp și mai multe cunoștințe pentru a fi implementat, SEO pentru videoclipuri, specific platformelor online care permit postarea acestui tip de conținut și care, că oricare altele, trebuie cât mai bine organizate și optimizate dar și elemente specifice pentru managementul reputației online, care face referire la creșterea vizibilității și a notorietății. Consolidarea reputației online este și ea importanta pentru orice tip de companie care activează în timpul online și vrea să se promoveze, să-și crească numărul de clienți și veniturile.

Deoarece apar mereu schimbări în algoritmii motoarelor de căutare, chiar și pentru specialiști poate fi dificil să știe cu exactitate care sunt cele mai bune metode de a „face” SEO. Cel mai bine este însă că toate să fie testate și de aceea, o campanie completa poate ocupa foarte mult timp însă oferă în schimb rezultate pozitive garantate, în unele cazuri chiar în timp foarte scurt.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
Vezi toate știrile
Citește și