Închide meniul

(P) Cele mai bune suplimente și proteine pentru un sportiv dedicat și pasionat 

Publicat: 29 septembrie 2023, 10:43 / Actualizat: 4 octombrie 2023, 17:17

Reclamă

Cele mai bune suplimente și proteine pentru un sportiv dedicat și pasionat. Sportul face parte din existența noastră cotidiană, ceea ce nu este un lucru rău. Ținând cont de faptul că mulți avem o viață sedentară, cu multe ore petrecute în mașină sau la birou pentru muncă, o oră sau două de sport, înseamnă relaxare și sănătate. Sălile de fitness sunt din ce în ce mai multe, iar cei care iau în serios această activitate devin tot mai numeroși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune suplimente și proteine pentru un sportiv dedicat și pasionat

Sunt persoane care practică sportul ocazional, dar sunt și cei care fac asta în mod regulat, mulți ajungând la adevărate performanțe și făcând din fitness un stil de viață. Acest lucru a creat nevoia de a oferi sportivilor, amatori sau profesioniști deopotrivă, suplimente și proteine specifice.  Există o gamă largă de suplimente alimentare diferite pe piață. Totuși, poate fi dificil să știm care dintre ele au de fapt un efect benefic și duc la îmbunătățirea performanței. În acest sens, au fost făcute numeroase cercetări care au ajuns la concluzia că există doar cinci suplimente nutritive care au un efect dovedit asupra performanței.

Acestea pot îndeplini o funcție de supliment la dieta normală pentru a reduce riscul apariției deficiențelor de diferite tipuri. Un alt scop al suplimentelor alimentare este acela de a facilita obținerea energiei și a nutrienților necesari. La toate acestea se aduagă și îmbunătățirea performanței. Și acest lucru se face fie direct în timpul competiției și antrenamentului, fie indirect, de exemplu, prin recuperarea îmbunătățită. Trebuie subliniat faptul că exercițiile fizice, dieta normală și recuperarea individuală au o importanță foarte mare pentru performanță și acestea nu trebuie eliminate chiar dacă un sportiv ia suplimente si proteine.

Dacă ai „nevoie” de suplimente nutritive și proteine este o alegere individuală și depinde de cât de mult dorești să-ți îmbunătățești performanța sportivă sau ce extra necesități ai. Ținând cont de aceste aspecte, trebuie să ții cont de tipul de suplimente și proteine pe care le vei consuma în călătoria ta spre performanță.

Suplimentele nutritive cu efect dovedit de îmbunătățire a performanței

Dacă te-ai hotărât să consumi astfel de suplimente, ar trebui, așadar, să știi ce să iei. La Gym Stack, magazinul online dedicat sportivilor, vei găsi cele mai bune suplimente și proteine care au rolul de a te ajuta, fie că dorești să-ți îmbunătățești masa musculară, fie că ai nevoie de un aport de elemente care să te mențină echilibrat. Așa că vom vedea o listă a celor mai recomandate suplimente alimentare, disponibile și la Gym Stack, pentru care există dovezi că au un efect de îmbunătățire a performanței. După cum am menționat mai sus, suplimentele alimentare pot îndeplini o funcție pentru cei care doresc să maximizeze efectul antrenamentului și performanța în competiție. 

Reclamă
Reclamă 4

Cofeina are cel mai mare efect de îmbunătățire a performanței în timpul exercițiilor de anduranță aerobă mai lungi, dar vei observa și forță, flexibilitate, rezistență, viteză și putere anaerobă îmbunătățite. De asemenea, cofeina te poate face mai alert și concentrat. 

Creatina are mai presus de toate un efect de îmbunătățire a performanței în exercițiile de scurtă durata, intense și repetitive. Creatina îmbunătățește puterea și performanța maximă în momentele de intensitate ridicată, mai ales atunci când lucrezi mai puțin de 30 de secunde. Poate fi vorba despre orice tip de exerciții, de la sprinturi la antrenament de forță. Suplimentele cu creatină pot avea și efecte pozitive asupra creșterii musculare, a forței și puterii. În plus, creatina pare să poată accelera recuperarea.

Beta-alanina îți permite să susții muncă de mare intensitate pentru mai mult timp și îți îmbunătățește performanța în muncă continuă și intermitentă, între 30 de secunde și 10 minute. Suplimente cu beta-alanina, creatina și cofeină sunt disponibile la Gym Stack.

Reclamă

Ce proteine sunt necesare unui sportiv

Pe lângă suplimentele mai sus menționate, la Gym Stack mai sunt disponibile și produse ce conțin proteine necesare performanței sportive. Alegerea celei mai bune proteine în suplimente depinde de obiectivele, preferințele și restricțiile dietetice ale sportivului. Iată câteva dintre cele mai populare și eficiente suplimente de proteine:

Proteina din zer este un amestec de proteine globulare izolate din zer, subprodusul lichid obținut în timpul producției de brânză. Este una dintre cele mai populare și eficiente surse de proteine disponibile, în special pentru sportivi și culturiști, datorită profilului său de aminoacizi și rapidității cu care este absorbită de organism. Proteina din zer este bogată în aminoacizi esențiali, inclusiv aminoacizi cu lanț ramificat că leucină, izoleucina și valina, care sunt cruciali pentru sinteză proteinelor musculare. Aceasta are mai multe beneficii pentru organism. Este rapid absorbită în sânge, ajutând la repararea și creșterea musculară. Stimulează sinteza proteinelor musculare și poate ajută la pierderea în greutate prin creșterea sațietății și prin arderea caloriilor în timpul digestiei. Regăsim suplimente cu proteină din zer la Gym Stack.

Cazeina este o proteină cu eliberare lentă, ideală pentru a furniza organismului aminoacizi pe parcursul a mai multe ore, cum ar fi în timpul nopții. Este o formă de proteină găsită în produsele lactate, fiind principalul tip de proteină prezent în laptele de vacă. Cazeina este cunoscută pentru rata sa de digestie lentă, făcând-o o sursă de proteine ideală pentru consumul de noapte sau în alte momente când alimentația poate fi limitată pe perioade extinse de timp. Datorită ratei de digestie lente, cazeina furnizează un flux stabil de aminoacizi către mușchi pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce poate promova anabolismul (construcția musculară) și reduce catabolismul (degradarea musculară). Studiile au arătat că suplimentarea cu cazeină poate sprijini creșterea masei musculare și forța, în special când este combinată cu exerciții de rezistență.

Suplimentele alimentare și proteinele de mai sus sunt disponibile la Gym Stack. Utilizându-le, alături de o alimentație sănătoasă, odihnă și un echilibru mental, vei obține performanțele dorite dacă ești un sportiv pasionat și dedicat.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:20

Marius Marin, ofertă colosală înainte de România – Olanda: salariu de 4 milioane de euro

17:03

Programul complet al etapei de Formula 2 a Marelui Premiu al Marii Britanii (5-7 iulie). Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY

16:49

VIDEODaniel Popa şi-a uitat definitiv trecutul dinamovist! Gestul făcut imediat după ce a îmbrăcat noul tricou al FCSB-ului

16:11

Anca Todoni, victorie la primul ei meci pe tabloul principal al unui Grand Slam

15:59

Aryna Sabalenka s-a retras de la Wimbledon 2024! Anunţul făcut de numărul 3 WTA, cu câteva ore înaintea meciului

15:49

Cristi Chivu, anunţ despre viitorul său, după 6 ani la Inter

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și