Close

(P) Cele mai populare jocuri de masă în România

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 23 noiembrie 2022, 13:13

Jocurile de masă au fost primele jocuri de noroc, înainte de inventarea aparatelor de păcănele. Până în secolul al XVIII-lea, când începeau să apară tot mai multe cazinouri, oamenii se adunau în privat, unde jucau cărți sau zaruri. Apoi, o dată cu deschiderea stabilimentelor dedicate gamblingului, aristocrații își dădeau întâlnire în jurul mesei de ruletă.

Reclamă

Chiar dacă în prezent cele mai populare jocuri de noroc sunt păcănelele online, jocurile de masă sunt în continuare căutate de gamblerii români, având locul lor atât în cazinourile terestre, cât și în cele de pe internet. De exemplu, în cazinoul Slot V online cele mai accesate jocuri de masă sunt următoarele:

Reclamă

RULETĂ

Ruleta, așa cum o știm, a apărut în Franța în secolul al XVIII-lea, pornind de la o invenție a omului de știință Blaise Pascal. Pascal încerca să creeze o mașină cu mișcare perpetuă – un dispozitiv care s-ar roti continuu prin propria energie. Aparatul construit de el nu a funcționat, dar a pus bazele roții ruletei.

În anii 1720, o versiune timpurie a jocului, purtând denumirea de „roly poly”, a apărut în Marea Britanie și a fost interzisă până în 1739. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, a fost creată roata ruletei cu care suntem acum familiarizați și a început să apară în cazinouri din toată Franța. Numerele de pe roată au fost preluate din jocul francez Biribi, care era o formă de loto cu miză mică.

Sunt două variante principale de ruletă care se joacă în cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc: europeană (cu numere de la 0 la 36) și americană (pe lângă numerele de pe ruleta europeană, se adaugă „00”).

Reclamă

BLACKJACK

 

Prima referire la blackjack, sau mai degrabă forma timpurie a acestuia numită 21, se găsește într-o carte a legendarului autor spaniol Miguel de Cervantes. Una dintre povestirile din „Novelas Ejemplares” (carte scrisă la începutul anilor 1600) urmărește două trucuri de cărți care erau folosite de experții în acest joc.

Odată ce „21” a ajuns în America, cazinourile au început să aducă modificări în regulament pentru a-l face mai interesant. Astfel, a fost introdusă cea mai bună mână, reprezentând combinația între un Jack de inimă neagră și un jack și un As. Cine avea această mână, câștiga indiferent de cărțile deținute de dealer. Respectiva mână a primit numele de Blackjack, dând apoi denumirea jocului.

BACCARAT

 

Este un joc asemănător cu Blackjack-ul, „lupta” dându-se tot între jucător și dealer. Și aici există posibilitatea ca runda să se termine la egalitate (când jucătorul și crupierul au cărți de aceeași valoare totală). Diferența este că punctajul țintit este 9, nu 21, și că există reguli precise în ceea ce privește primirea unor cărți suplimentare.

Istoricii sunt de părere că baccaratul a fost inventat în Italia în anii 1400. Jocul a fost creat de Felix Falguiere sau Falguierein, care a numit jocul „baccara”. În italiană, baccara înseamnă zero. El a numit jocul astfel pentru că suma tuturor valorilor tuturor cărților este egală cu zero. Mai târziu, pe măsură ce jocul a continuat să se răspândească, a devenit popular în Franța, unde și-a primit ortografia în franceză Baccarat. Astăzi, ortografia franceză este adoptată peste în lume.

ZARURI

Poetul grec Sofocle a susținut că zarurile au fost inventate în Grecia. Dacă este adevărat, jocul de zaruri (și probabil toate variantele care au fost generate din el pe care le vedem astăzi în cazinouri) datează din 400 î.Hr. Există dovezi mai convingătoare că zarurile au existat cu siguranță în anul 6000 î.Hr., datorită muncii arheologilor din întreaga lume. În Egipt, au fost găsite zaruri estimate a fi din anul 2000 î.Hr. Craps-ul în sine, foarte comun în cazinouri în zilele noastre, a apărut în Londra.

Este greu de spus care ar putea fi cea mai veche formă de jocuri de noroc. Ruleta este, din câte se pare, cel mai vechi joc practicat în cazinou. Oricum, indiferent de jocul preferat, românii se bucură de aceleași emoții, împărtășite de sute, sau poate chiar de mii de ani.

Reclamă
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
22:41 CM 2022 | Neymar a scris istorie în Brazilia – Coreea de Sud! Starul Selecao, într-o ierarhie selectă alături de Pele și Ronaldo 22:28 Gigi Becali a anunțat o nouă lovitură pe piața transferurilor! Plecarea care îi va rotunji conturile FCSB-ului 22:10 Gigi Becali, prima reacție după FCSB – CS Mioveni 5-1. Cum a explicat schimbarea din minutul 25. Cine e singurul jucător pe care l-a criticat 21:48 Mihai Pintilii a venit la interviu în locul lui Leo Strizu, după FCSB – CS Mioveni 5-1: “De-asta sunt aici!” 21:48 Florinel Coman nu e convins să mai rămână la FCSB: „E normal să caut o echipă!” 20:55 FCSB – CS Mioveni 5-1. A patra victorie consecutivă pentru roș-albaștri! Echipa lui Leo Strizu s-a apropiat de podium 20:52 Video“Tricolorii” lui Edi Iordănescu se hrănesc cu energia suporterilor, în drumul spre EURO: “Ne împing de la spate și ne ajută foarte mult!” 20:19 Reacție fabuloasă în timpul meciului FCSB – CS Mioveni: „Antrenorul Gigi Becali e destul de inspirat!” 20:15 CM 2022 | Dominik Livakovic, erou național! A apărat 3 penalty-uri contra Japoniei și a calificat Croația în sferturile Campionatului Mondial 19:56 Leo Strizu, schimbare incredibilă în FCSB – CS Mioveni! L-a băgat pe Edjouma în minutul 25 și francezul a marcat după 6 minute
Pe același subiect
Gigi Becali şi Nuţu Cămătaru
Diverse • 8 dec., 16:41
FOTO
Momentul în care Gigi Becali nu a mai avut nevoie să se împrumute la Nuțu Cămătaru. Câți bani a câștigat după 26 de ore de jucat table
Gigi Becali şi Nuţu Cămătaru
Diverse • 2 dec., 19:37
Ce datorie uriaşă avea Gigi Becali, la un singur cazinou, în perioada în care se împrumuta de la Nuţu Cămătaru. Când a renunţat la jocurile de noroc
Anamaria Prodan
Fotbal • 18 mart., 13:24
Anamaria Prodan a trecut prin momente teribile. Cine a ajutat-o scape de dependenţa de jocuri de noroc şi cum a devenit milionară
Știri
Hello Chef sezonul 4, 23 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Macanache
Close