Închide meniul

(P) Cele mai populare jocuri de masă în România

Reclamă

Antena Sport Publicat: 23 noiembrie 2022, 13:13 / Actualizat: 28 ianuarie 2024, 16:49

Cele mai populare jocuri de masă în România. Jocurile de masă au fost primele jocuri de noroc, înainte de inventarea aparatelor de păcănele. Până în secolul al XVIII-lea, când începeau să apară tot mai multe cazinouri, oamenii se adunau în privat, unde jucau cărți sau zaruri. Apoi, o dată cu deschiderea stabilimentelor dedicate gamblingului, aristocrații își dădeau întâlnire în jurul mesei de ruletă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare jocuri de masă în România

Chiar dacă în prezent cele mai populare jocuri de noroc sunt păcănelele online, jocurile de masă sunt în continuare căutate de gamblerii români, având locul lor atât în cazinourile terestre, cât și în cele de pe internet. De exemplu, în cazinoul Slot V online cele mai accesate jocuri de masă sunt următoarele:

RULETĂ

Ruleta, așa cum o știm, a apărut în Franța în secolul al XVIII-lea, pornind de la o invenție a omului de știință Blaise Pascal. Pascal încerca să creeze o mașină cu mișcare perpetuă – un dispozitiv care s-ar roti continuu prin propria energie. Aparatul construit de el nu a funcționat, dar a pus bazele roții ruletei.

În anii 1720, o versiune timpurie a jocului, purtând denumirea de „roly poly”, a apărut în Marea Britanie și a fost interzisă până în 1739. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, a fost creată roata ruletei cu care suntem acum familiarizați și a început să apară în cazinouri din toată Franța. Numerele de pe roată au fost preluate din jocul francez Biribi, care era o formă de loto cu miză mică.

Sunt două variante principale de ruletă care se joacă în cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc: europeană (cu numere de la 0 la 36) și americană (pe lângă numerele de pe ruleta europeană, se adaugă „00”).

Reclamă

BLACKJACK

 

Prima referire la blackjack, sau mai degrabă forma timpurie a acestuia numită 21, se găsește într-o carte a legendarului autor spaniol Miguel de Cervantes. Una dintre povestirile din „Novelas Ejemplares” (carte scrisă la începutul anilor 1600) urmărește două trucuri de cărți care erau folosite de experții în acest joc.

Reclamă 4 / 0/3

Odată ce „21” a ajuns în America, cazinourile au început să aducă modificări în regulament pentru a-l face mai interesant. Astfel, a fost introdusă cea mai bună mână, reprezentând combinația între un Jack de inimă neagră și un jack și un As. Cine avea această mână, câștiga indiferent de cărțile deținute de dealer. Respectiva mână a primit numele de Blackjack, dând apoi denumirea jocului.

BACCARAT

 

Este un joc asemănător cu Blackjack-ul, „lupta” dându-se tot între jucător și dealer. Și aici există posibilitatea ca runda să se termine la egalitate (când jucătorul și crupierul au cărți de aceeași valoare totală). Diferența este că punctajul țintit este 9, nu 21, și că există reguli precise în ceea ce privește primirea unor cărți suplimentare.

Istoricii sunt de părere că baccaratul a fost inventat în Italia în anii 1400. Jocul a fost creat de Felix Falguiere sau Falguierein, care a numit jocul „baccara”. În italiană, baccara înseamnă zero. El a numit jocul astfel pentru că suma tuturor valorilor tuturor cărților este egală cu zero. Mai târziu, pe măsură ce jocul a continuat să se răspândească, a devenit popular în Franța, unde și-a primit ortografia în franceză Baccarat. Astăzi, ortografia franceză este adoptată peste în lume.

ZARURI

Poetul grec Sofocle a susținut că zarurile au fost inventate în Grecia. Dacă este adevărat, jocul de zaruri (și probabil toate variantele care au fost generate din el pe care le vedem astăzi în cazinouri) datează din 400 î.Hr. Există dovezi mai convingătoare că zarurile au existat cu siguranță în anul 6000 î.Hr., datorită muncii arheologilor din întreaga lume. În Egipt, au fost găsite zaruri estimate a fi din anul 2000 î.Hr. Craps-ul în sine, foarte comun în cazinouri în zilele noastre, a apărut în Londra.

Este greu de spus care ar putea fi cea mai veche formă de jocuri de noroc. Ruleta este, din câte se pare, cel mai vechi joc practicat în cazinou. Oricum, indiferent de jocul preferat, românii se bucură de aceleași emoții, împărtășite de sute, sau poate chiar de mii de ani.

Reclamă
Recomandări
  • Cele mai populare jocuri de masă în România
  • Jocurile de masă au fost primele jocuri de noroc, înainte de inventarea aparatelor de păcănele

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și