Close

(P) Cum poți să iei un împrumut dacă ai fost raportat la Biroul de Credit

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 30 septembrie 2022, 16:26

După cum ai putut observa, băncile pun mare preț pe istoricul de plată. Cu alte cuvinte, dacă ai fost raportat la Biroul de Credit, șansele tale de a accesa un credit de nevoi personale scad considerabil. Totuși, ce poți face în situația în care ai nevoie de bani pentru o situație neprevăzută? Un împrumut nebancar poate fi răspunsul pe care îl cauți.

Reclamă
Cum poți să iei un împrumut dacă ai fost raportat la Biroul de Credit

Cum poți să iei un împrumut dacă ai fost raportat la Biroul de Credit

Un credit rapid sau un credit urgent online presupune o finanțare mai mică în comparație cu împrumutul pe care îl poți obține de la bănci, însă te poate ajuta să îți rezolvi problemele care nu suportă amânare. Astfel, când nu dispui de resursele necesare pentru rezolvarea unei situații neprevăzute, poți lua în calcul un credit nebancar de la un IFN precum Hora Credit.

Reclamă

În general, cele mai multe IFN-uri acordă credite urgente online de până la 4.000 de lei, însă există, pe piața nebancară, și oferte mai consistente, care ajung și la 10.000 de lei sau chiar la 20.000 de lei. În funcție de politica fiecărui creditor, perioada de rambursare poate fi de doar câteva săptămâni sau se poate ridica până la cel mult 24 de luni.

Ce condiții trebuie să îndeplinești

Față de bănci, instituțiile financiare nebancare stabilesc condiții de creditare mult mai relaxate. Drept urmare, dacă figurezi ca rău-platnic, fiind raportat la Biroul de Credit din cauza unor restanțe la plata altui împrumut, nu înseamnă că nu ai șanse să primești finanțarea dorită. În astfel de situații, unele IFN-uri verifică suplimentar situația ta financiară, însă sunt dispuse să te accepte în rândul clienților.

Reclamă

Pentru a primi un credit urgent online sau un credit rapid, IFN-urile te consideră eligibil dacă:
• Ai cetățenie română;
• Ai împlinit vârsta majoratului;
• Obții anumite venituri lunare, chiar și sub nivelul salariului minim pe economie;
• Lucrezi de cel puțin 1 lună la actualul job, inclusiv în baza unui contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată;
• Deții un număr de telefon și o adresă de mail personală;
• Ai un cont bancar, în care să poți primi împrumutul de la IFN.

Cum soliciți împrumutul

Accesarea unui credit urgent online nu implică niciun drum. Ai nevoie doar de un telefon, o tabletă sau un calculator care să aibă conexiune la internet, întrucât te vei „muta” pe site-ul IFN-ului, unde se desfășoară și procesul de aplicare. Vei avea de completat un formular pentru solicitarea împrumutului și va mai trebui să trimiți o fotografie a actului tău de identitate și, dacă este cazul, și un extras de cont bancar din luna anterioară. În general, aprobarea împrumutului durează, în medie, aproximativ 2 ore, după care banii îți vor fi virați în contul bancar.

Unele IFN-uri au program de lucru 24/7, ceea ce înseamnă că poți primi creditul chiar și în weekenduri sau în zilele de sărbătoare legală, când, de exemplu, băncile sunt închise.

Informează-te despre costuri!

Înainte de a aplica pentru un împrumut nebancar este important să compari mai multe oferte de finanțare disponibile pe piața nebancară. Astfel, vei avea siguranța unei decizii bune.
Când analizezi ofertele de împrumuturi, ține cont de câteva criterii simple:

1. Verifică nivelul dobânzilor. De regulă, costurile unui credit rapid/credit urgent online sunt mai ridicate decât ale împrumuturilor de nevoi personale de la bancă. Însă, existe și IFN-uri care „taie” la 0 dobânda fie la primul credit, fie în prima lună de contract. Mare atenție! Dacă accesezi o astfel de ofertă și nu plătești ratele ta timp, efectele asupra buzunarului tău vor fi usturătoare, întrucât DAE poate trece și de 7.000%.

2. Optează pentru un credit rapid sau un credit urgent online cu un nivel DAE (Dobânda Anuală Efectivă) cât mai mic.

3. Pune în balanță toate costurile, inclusiv comisioanele și dobânzile penalizatoare, fiind în avantajul tău să alegi o soluție de creditare cu mai puține comisioane.

Reclamă
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
29
nov.
20:50
Chindia – Universitatea Craiova 1-1. Daniel Popa l-a salvat pe Toni Petrea în minutul 90! Oltenii lui Rădoi au ratat șansa să urce pe podium
29
nov.
20:42
Steliano Filip și-a găsit echipă! Cu cine a semnat fostul jucător al lui Dinamo
29
nov.
20:37
VideoLiviu Ganea are succes în afaceri. Fostul dinamovist vinde mâncăruri tradiţionale la Târgul de Crăciun din Bucureşti. EXCLUSIV
29
nov.
19:59
FotoCristi Borcea, transformat total de Valentina Pelinel. Cum a fost surprins milionarul care are 9 copii cu 4 femei
29
nov.
19:58
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles la castelul Windsor! Ce distincție a primit sportiva
29
nov.
19:42
Florin Niță și Ionuț Radu, luptă directă pentru un transfer la Saint-Etienne! Anunțul momentului
29
nov.
19:19
Cum a reacţionat Nicolae Dică după ce Gigi Becali l-a numit pe Leo Strizu antrenor principal la FCSB: „Nu l-am văzut să bată jucători”
29
nov.
19:00
VideoLa mulți ani, Antena 1! Program special pe 29 și 30 noiembrie și 1 decembrie 2022
29
nov.
18:55
CM 2022 | Olanda – Qatar 2-0 şi Ecuador – Senegal 1-2. S-a stabilit clasamentul final în Grupa A. Olanda şi Senegal, în „optimi”!
29
nov.
18:35
Foto„Viaţa este grea pentru orbi!”. Anamaria Prodan, apariţie spectaculoasă la piscină. Cum poate să arate la 49 de ani!
Știri
Hello Chef sezonul 4, 23 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Macanache
Close