Închide meniul

(P) Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei telefonului tău

Antena Sport Publicat: 28 februarie 2022, 17:40 / Actualizat: 2 martie 2022, 17:17

(P) Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei telefonului tău

freepik.com

Dacă nu ai un telefon cu baterie mare, iată ce poți să faci ca aceasta să dureze mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă ce aplicații îți consumă bateria telefonului

Înainte de a întreprinde orice acțiune pentru creșterea duratei de viață a bateriei, trebuie să știi, în primul rând, ce anume o face să se consume rapid. Astfel, în setările telefonului tău vei găsi opțiunea de a vedea cum îți consumă aplicațiile bateria. După ce descoperi modul în care bateria telefonului tău este folosită, poți trece o aplicație ca inactivă, după ce aceasta nu mai este utilizată, economisind energie.

Ajustează luminozitatea ecranului

Ecranele smartphone-urilor sunt mari și luminoase, dar și consumatoare de energie. De multe ori, se poate să nu ai nevoie ca ecranul dispozitivului tău să fie extrem de strălucitor, de aceea îți recomandăm să intri în setările de afișaj și să reduci luminozitatea acestuia. Desigur, poți lua în considerare și dezactivarea luminozității automate. Această funcție se ajustează în funcție de nivelul de lumină, dar poate crește luminozitatea ecranului mai mult decât ai nevoie.

Reclamă

Dezactivează funcția de ascultare activă

Dacă ai activat asistentul vocal al telefonului tău, dispozitivul te va asculta în mod constant și va scurta durata de viață a bateriei. Fie că vorbim de Siri, Ok Google sau Bixby, prin dezactivarea acestei funcții vei economisi din bateria telefonului tău. Desigur, o poți activa doar atunci când ai nevoie.

Folosește modul întunecat

Dacă ai un telefon cu un afișaj OLED sau AMOLED, trebuie să știi că acesta nu folosește pixelii care afișează culoarea negru, economisind energie. Prin activarea funcției „Dark Mode” pentru sistemul de operare sau aplicațiile pe care le folosești, ecranul nu va mai consuma atât de multă baterie, iar tu te poți bucura mai mult timp de telefonul tău mobil.

Reclamă

Oprește funcțiile Wi-Fi, Bluetooth, NFC și locația atunci când nu le folosești

Aceste funcții sunt mari consumatoare de energie, chiar și atunci când nu sunt folosite, dar rulează în background. Încearcă să le activezi doar atunci când le folosești și vei observa că bateria telefonului tău mobil nu se va mai descărca atât de repede.

Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de telefonul tău pentru mai mult timp. Desigur, poți lua în considerare și achiziționarea unui acumulator extern, pe care să-l ai tot timpul la tine și pe care să-l folosești atunci când smartphone-ul tău rămâne fără baterie.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile