Închide meniul

(P) Cum să te pregătești pentru noul sezon de schi

Publicat: 23 noiembrie 2023, 16:19 / Actualizat: 27 noiembrie 2023, 17:06

Reclamă
(P) Cum să te pregătești pentru noul sezon de schi

Sursă foto: Canva.com

Cum să te pregătești pentru noul sezon de schi. În timpul sezonului rece, sportul este o activitate care nu trebuie să lipsească din programul tău. Dacă te numeri printre iubitorii de zăpadă, ai avantajul posibilității de a practica sporturi de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să te pregătești pentru noul sezon de schi

Te întrebi ce să alegi? Schiatul și snowboardingul se numără printre cele mai populare activități din sezonul rece. Pe lângă priveliștea de care poți să te bucuri la munte, sporturile de iarnă vin la pachet și cu bucuria de a petrece timp de calitate alături de persoanele dragi ție.

Înainte de a ajunge pe pârtie, este necesar să te pregătești corespunzător. Alegerea unei stațiuni poate să fie un prim pas, însă echipamentul care te va însoți în această călătorie este un element important.

1. Vei avea nevoie de schiuri calitative

Atunci când alegi o pereche de schiuri, asigură-te că acestea îndeplinesc toate cerințele tale. Poți să vizitezi site-uri sau chiar magazine fizice de tematică. În această perioadă, ofertele sunt foarte avantajoase. De asemenea, dacă partea financiară joacă un rol important, poți să ai în vedere achiziția unor schiuri second hand. Astfel, vei economisi o sumă semnificativă, bucurându-te în același timp de calitate.

Dacă te afli la început și nu știi ce ar trebui să alegi, optează pentru consultanța unui specialist – un magazin de tematică îți poate oferi această oportunitate.

Reclamă

2. Clăpari adecvați

Imediat după alegerea perechii de schiuri, vei vrea să îți completezi întregul echipament. Clăparii ocupă un loc important în această poveste, întrucât mărimea acestora este importantă pentru reglajul perechii de schiuri.

La fel ca și în cazul schiurilor, optarea pentru clăpari second hand este o variantă ideală. Însă, fii atent la ceea ce alegi! Orientează-te către un echipament de schi second hand verificat și dezinfectat, pentru a te bucura de siguranță și confort în timpul schiatului.

3. Îmbrăcăminte și accesorii

Când vine vorba de îmbrăcăminte, acesta nu este un aspect care trebuie să fie neglijat. Vestimentația ta pentru schi trebuie să fie compusă din trei straturi.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru a-ți menține o temperatură optimă a corpului, vei avea nevoie, ca prim strat de lenjerie de corp din materiale sintetice, care ajută la eliminarea transpirației. Pentru al doilea strat, în general, se recomandă polarul. Aici vei vrea să fii atent la mărimea pe care o alegi, întrucât pentru a păstra căldura corpului, acesta trebuie să fie cambrat pe corp. În final, alegerea gecii este la fel de importantă. Optează pentru îmbrăcăminte calitativă, care să ofere protecție împotriva vântului, zăpezii și frigului. Astfel, trebuie să te orientezi către materiale cu un grad ridicat de impermeabilitate și respirabilitate.

Nu uita, echipamentul tău trebuie să conțină și cască și ochelari, acestea sunt esențiale pentru siguranța ta pe pârtie!

Acum că știi din ce elemente trebuie să fie compus echipamentul tău pentru schi, vizitează pârtia dorită și bucură-te de experiență! Pe lângă distracție, sporturile de iarnă aduc și beneficii pentru tine, atât din punctul de vedere al sănătății fizice, cât și a sănătății mentale. Iarna aceasta, poți plănui o excursie care să te ajute să elimini tot stresul acumulat pe parcursul întregului an.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” Vezi toate știrile
Citește și