Închide meniul

(P) Ghid de supraviețuire pentru împrumuturi în 2024: Cum să scapi rapid de un împrumut de zi de salariu?

Publicat: 26 februarie 2024, 19:49 / Actualizat: 28 februarie 2024, 20:22

Reclamă
(P) Ghid de supraviețuire pentru împrumuturi în 2024: Cum să scapi rapid de un împrumut de zi de salariu?

Ghid de supraviețuire pentru împrumuturi în 2024

Sursa foto: images.unsplash.com

Ghid de supraviețuire pentru împrumuturi în 2024. Obținerea unui împrumut rapid online este un pas foarte tentant pentru mulți români care se întorc la muncă după sărbătorile de Crăciun. Mulți încep anul 2024 cu găuri imense în buzunare după emoțiile și vibrațiile sărbătorilor de Crăciun. Cu toate acestea, obligațiile financiare, cum ar fi cumpărarea de alimente, plata chiriei sau acoperirea altor cheltuieli de rutină, rămân la locul lor și necesită plata aici și acum. De aceea, în cele mai multe cazuri, consumatorii apelează la împrumuturi online pentru a închide aceste găuri financiare și a readuce lucrurile la normal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ghid de supraviețuire pentru împrumuturi în 2024: Cum să scapi rapid de un împrumut de zi de salariu?

Împrumuturile de consum accesibile de la organizațiile de microfinanțare online sunt foarte populare în rândul românilor. După o perioadă de stagnare în timpul crizei financiare din 2008-2009, împrumuturile de consum au crescut din nou din 2013 până în prezent. În 2020, dimensiunea datoriei cumulate a populației românești în credite de tip payday loan depășea 19 miliarde de lei românești, iar cifra continuă să crească pe fondul creșterii problemelor economice și a tensiunilor din întreaga UE.

Totuși, creditul online este destul de diferit de un împrumut bancar obișnuit. De obicei, este oferit pentru o perioadă mai scurtă, ceea ce înseamnă că ar trebui să luați astfel de împrumuturi doar dacă sunteți pe deplin încrezător că veți avea suficienți bani în câteva săptămâni pentru a închide acea datorie. În plus, acestea sunt asociate cu rate ale dobânzii mai mari din cauza riscurilor mai mari pentru organizația de creditare.

Așadar, cum poți face față obligațiilor legate de împrumutul de zi de salariu rapid și fără probleme financiare? Iată un ghid de supraviețuire pentru toți cei care au un împrumut sau se gândesc să facă acest lucru în 2024.

#1 Planificare temeinică

Fiecare împrumutat crede că va rambursa rapid datoria în momentul semnării unui contract. În acest moment, probabil că aveți ca prioritate doar luarea în stăpânire a banilor pe care organizația de creditare vi-i poate oferi, deoarece aveți probleme financiare reale. Cu toate acestea, adevăratele probleme încep atunci când cheltuiești împrumutul pe nevoi financiare urgente, iar următorul salariu este rezervat și pentru unele cheltuieli obișnuite, cum ar fi mâncarea sau chiria.

Reclamă

Dacă simțiți că nu puteți rambursa integral angajamentul pe care vi l-ați asumat pentru împrumutul de zi de salariu și să vă acoperiți în continuare toate cheltuielile obișnuite din venitul dvs. obișnuit, este timpul să cereți creditorului un plan de rambursare mai extins. Majoritatea organizațiilor au astfel de oferte care pot include unele condiții suplimentare, dar care vă oferă totuși mai mult timp pentru rambursarea împrumutului fără penalități uriașe pentru întârzieri în plata ratelor.

Nu toți creditorii au astfel de oferte, dar aceste opțiuni sunt, în general, și în interesul creditorului. În unele situații, este singura șansă de a primi banii înapoi de la creditor fără probleme juridice sau fără a fi nevoie de a trece împrumutul lor la recuperatori. Așadar, vă puteți adresa companiei de creditare și să cereți un astfel de plan chiar dacă nu există informații pe site-ul acesteia. Poate că puteți negocia termeni personali care să fie favorabili pentru dumneavoastră și pentru creditor.

#2 Împrumut cu dobândă mai mică

Cea mai presantă problemă cu care se confruntă majoritatea fanilor împrumuturilor de zi cu salariu este intrarea în „capcana datoriilor”, care apare de îndată ce începeți să acoperiți un împrumut cu o opțiune cu dobândă mai mare de la un alt creditor. Ca urmare, nu rambursezi împrumutul în sine, ci doar crești suma de cheltuieli generale pe care ar trebui să o acoperi pentru utilizarea unor astfel de servicii.

Reclamă 4 / 0/3

O soluție mai înțeleaptă este să optați pentru un plan de îndatorare mai mică de la o bancă sau o uniune de credit. Astfel de organizații oferă, de obicei, condiții mai loiale pentru persoanele cu probleme financiare și oferă perioade mai lungi de rambursare cu rate mai mici ale dobânzii. În acest fel, puteți încheia un împrumut solicitant din punct de vedere financiar într-o organizație de credit online și puteți obține un împrumut mai sănătos care va lua o fracțiune mai mică din bugetul dvs. lunar.

#3 Interzicerea împrumuturilor noi

Experții sunt de acord că o capcană a datoriilor este în mare parte o problemă psihologică, deoarece consumatorii organizați și sârguincioși au rareori probleme cu împrumuturile de zi de plată. Fiecare persoană care se angajează într-o astfel de obligație financiară pe termen scurt cunoaște data și suma pe care trebuie să o returneze. În caz contrar, se confruntă cu taxe mari pentru întârzieri și pierd mulți bani pe care ar putea altfel să-i cheltuiască mai productiv.

Cu toate acestea, accesibilitatea împrumuturilor online este foarte tentantă pentru persoanele care își urmează capriciile și au un nivel scăzut de educație financiară. Acești consumatori sunt incapabili să își planifice cheltuielile și fac adesea achiziții compulsive în loc să își încheie mai întâi obligațiile financiare. Ca urmare, ei trebuie să contracteze noi împrumuturi cu rate ale dobânzii mai mari pentru a-și îndeplini scadența de plată care se apropie și rămân cu datorii mai mari decât erau înainte.

Psihologii subliniază faptul că astfel de obiceiuri de consum creează o iluzie de bunăstare, în timp ce, de fapt, oamenii se îndatorează și mai mult și cheltuiesc o mare parte din veniturile lor pe dobânzi. Prin urmare, aceștia îi sfătuiesc pe utilizatorii care au un împrumut de zi de salariu deschis să își impună un moratoriu asupra unor noi împrumuturi până când îl rambursează integral pe cel anterior. Acest obicei îi va salva de la acumularea de datorii și va reduce probabilitatea de a primi amenzi pentru suprapunerea datelor de rambursare.

#4 Faliment

Dacă vă confruntați cu o agravare a problemelor financiare și nu găsiți nicio soluție constructivă, puteți solicita falimentul și să vă ștergeți datoriile. Această soluție este posibilă în anumite circumstanțe și puteți verifica condițiile cu un avocat local.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că falimentul nu este o baghetă magică care vă închide toate datoriile; în majoritatea cazurilor, avocatul dumneavoastră va negocia cu creditorul o soluție care să vă satisfacă reciproc. Așadar, va trebui să rambursați în continuare o parte din suma restantă creditorului, astfel încât acesta să fie de acord să vă ierte restul datoriei. În plus, ar trebui să luați în calcul costul serviciilor avocatului și riscul de a fi nevoit să vă vindeți proprietatea pentru a vă achita datoriile.

Împrumuturile pe zi de salariu nu sunt un verdict

După cum puteți vedea, a avea un împrumut de zi de salariu nu este o problemă dacă sunteți un utilizator sârguincios și punctual. Odată ce obțineți împrumutul, ar trebui să acordați prioritate rambursării acestuia și să evitați să obțineți mai multe împrumuturi cu rate ridicate ale dobânzii. Doar în aceste cazuri, împrumutul devine problematic și solicitant din punct de vedere financiar. Așadar, respectați aceste sfaturi simple împărtășite mai sus, iar împrumuturile dvs. nu vă vor provoca nopți nedormite.

Reclamă
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” 8:48 Pep Guardiola, la un pas să plângă atunci când a vorbit despre plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool: „Îmi va fi dor de el” 8:40 EXCLUSIVMircea Lucescu, discurs emoţionant după ce Răzvan Lucescu a câştigat titlul cu PAOK: „Îi mulţumesc! A fost ceva extraordinar!” 8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” 19
mai
23:59
VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion
19
mai
23:55
Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO
Vezi toate știrile
Citește și