Închide meniul

(P) Începător la păcănele? Aceștia sunt termenii de știut înainte de a juca

Reclamă

Antena Sport Publicat: 5 septembrie 2022, 14:36 / Actualizat: 9 iunie 2023, 20:24

Începător la păcănele? Aceștia sunt termenii de știut înainte de a juca. Sloturile sunt aparent cele mai simple jocuri din cazinourile online. La o primă vedere, tot ce ai de făcut pentru a aștepta cu sufletul la gură oprirea rolelor este să apeși pe un buton. Totuși, pe măsură ce le vei juca, vei descoperi o categorie mai complexă decât alte secțiuni ale platformelor de gambling.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te gândești să te înregistrezi într-un cazinou de pe internet, îți recomandăm să citești acest articol înainte de a juca la sloturi. Îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre păcănele, astfel încât să știi cum să alegi acele jocuri care îți pot oferi cea mai tare experiență.

Începător la păcănele? Aceștia sunt termenii de știut înainte de a juca

Iată ce termeni vei întâlni atunci când vei deschide sloturi online, fie în varianta gratis, fie cu mize pe bani reali:

Bet

Este miza pariului. La unele jocuri, ea trebuie setată, apoi se dă click pe butonul unic de rotire (care fie se numește Spin, fie rotire, fie are doar un semn grafic). La altele, sunt mai multe butoane reprezentând mizele. De exemplu: 0.20 RON, 0.40 RON, 0.80 RON ș.a.m.d. Rotirea se declanșează dând click pe unul dintre ele, cu miza corespunzătoare.

Nivelul mizei depinde de valoarea fisei (pe care o setezi tu, în funcție de pragurile acceptate la acel slot) și de numărul de linii de plată (despre liniile de plată poți citi mai jos). Multe jocuri au și butonul Bet Max, care declanșează rotirea pe valoarea maximă a mizei.

Reclamă

Linie de plată

O grilă este formată din role (coloane) și rânduri (pe orizontală). Pe această grilă se formează liniile de plată. Jocul plătește doar dacă numărul minim de simboluri asemănătoare se oprește pe role adiacente, pe o linie de plată. De exemplu, o păcănea cu trei role și trei rânduri poate avea cinci linii de plată: trei pe orizontală și două pe diagonale.

De obicei, se obține câștig dacă pictogramele se aliniază de la cea mai din stânga rolă spre dreapta. Dar există și jocuri în care sunt luate în considerare combinațiile de la cea mai din dreapta rolă spre stânga, sau pe rolele din mijloc (dacă sunt minim 5 role).

Dacă ești începător la păcănele sunt jocuri cu 5, 10, 15, 20, 30 sau 40 de linii de plată. Dar și sloturi bazate pe cel mai modern mecanism Megaways, cu 243 de linii de plată. De liniile de plată depinde numărul combinațiilor potențiale de câștig. O păcănea Megaways are chiar și 117.649 de astfel de combinații.

Reclamă 4 / 0/3

Multiplicator

Multiplicatorii înmulțesc câștigul obținut într-o rundă. La unele jocuri, multiplicatorul crește cu o unitate după fiecare câștig consecutiv, sau aterizează pe grilă sub formă de simbol distinct;

Wild

Pe lângă simbolurile obișnuite, care apar pe o poziție numită cluster sau pe mai multe, jocurile de păcănele au simboluri speciale. Unul dintre ele este
Wild-ul (jokerul), care se transformă în altă pictogramă atunci când se poate forma o combinație câștigătoare. Wild-urile sunt de mai multe feluri: simplu, expandabil, stacked, walking, floating, sticky, random etc. Toți acești termeni îi găsești explicați în tabelul de plăți al jocului. Jokerul nu poate înlocui simbolul Scatter și simbolul Bonus.

Scatter

este acel simbol care plătește indiferent de poziția ocupată pe grilă, dacă apare în numărul eligibil de exemplare. În același timp, de obicei, minim trei simboluri Scatter inițiază o serie de rotiri gratuite.

Simbol Bonus

Este similar cu simbolul Scatter, numai că de obicei nu aduce niciun câștig. Doar declanșează funcția bonus a slotului.

Rotiri gratuite

Sunt rotirile pentru care nu plătești, având valoarea mizei rotirii care le-a declanșat. De exemplu, dacă în timpul unei runde cu miza de 1 RON pe grilă se opresc trei simboluri Scatter care îți aduc 10 rotiri gratuite, atunci fiecare rotire gratuită va avea miza de 1 RON. În general, Free Spins vin la pachet cu alte funcții speciale, cum ar fi simboluri Wild expandabile sau multiplicatori măriți.

Reclamă

Respin

Desemnează o singură rotire suplimentară. E posibil să beneficiezi de un Respin după apariția unui simbol special. Sunt și jocuri în care fiecare rotire câștigătoare este urmată de una gratis.

Jackpot

Este un premiu plătit în afara jocului de bază, care poate fi acordat fie aleatoriu, fie după apariția unor anumite simboluri pe grilă. Jackpot-urile sunt de două feluri: fixe (suma este aceeași tot timpul) și progresive (valoarea crește constant, fiind alimentată de un procent din fiecare miză plasată de jucători).

Gamble

Fiecare câștig până într-o anumită valoare poate fi riscat. Dacă apeși pe „Gamble”, ești pus în situația de a ghici culoarea următoarei cărți pentru a dubla câștigul. Pierzi banii dacă dai greș. În funcție de producător, funcția poate avea altă provocare pentru tine.

Tabelul de plăți

Intri în el dând click pe pictograma „I” sau „Info”. Dacă nu este pe ecranul principal al jocului, va fi în „Meniu”. În această pagină găsești toate informațiile despre slot, de la cât plătește fiecare simbol până la funcții speciale și modalitatea în care poate fi declanșat jackpot-ul (dacă există). Te sfătuim să vizualizezi tabelul de plăți de fiecare dată când deschizi un slot nou, până să dai click pentru prima dată pe rotire.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și