Închide meniul

(P) ISO 9001 – un standard internațional esențial pentru orice business

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 noiembrie 2022, 18:34

(P) ISO 9001 – un standard internațional esențial pentru orice business

ISO 9001 este standardul internațional pentru managementul calității.

ISO 9001 este standardul internațional pentru managementul calității. Acest standard face parte din familia ISO 9000 de standarde în ceea ce privește managementul calității și este folosit astăzi de peste 1 milion de companii din toată lumea. Oferă un sistem de îmbunătățire continuă care este condus de nevoile clienților tăi. Acest lucru duce la economii de costuri, la îmbunătățirea eficienței și la o mai mare coerență a livrărilor de servicii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

ISO 9001:2015 este cea mai recentă versiune a standardului 9001 disponibil astăzi. Este revizuit periodic de ISO – International Organization for Standardization, pentru a satisface așteptările în schimbare ale părților interesate și evoluțiile tehnologice.

ISO 9001 conține un set de principii de calitate, care includ:

• Orientarea către client

• Implicarea oamenilor

Reclamă

• Abordarea procesuală

• Îmbunătățire continuă

• Luarea deciziilor bazate pe dovezi

Reclamă 4 / 0/3

• Managementul relațiilor

Conform ISO 9001, există numeroase procese și proceduri pe care o companie ar trebui să le urmeze astfel încât să-și poată îmbunătăți serviciile. De exemplu, dacă sunteți la conducerea unui business și doriți să obțineți certificarea ISO 9001, vi se cere să înregistrați informațiile de contact ale clienților și să culegeți feedback în timpul călătoriei clienților, lucru pe care probabil îl faceți deja. Cu toate acestea, există unele procese și proceduri cu care este posibil să nu fiți la curent. Inclusiv păstrarea unui jurnal cu erorile și problemele survenite de-a lungul timpului este extrem de important, astfel încât să puteți avea o evidență mai bună pentru a putea îmbunătății calitatea serviciilor sau produselor.

CINE ARE NEVOIE ISO 9001?

ISO 9001 este perfect pentru orice organizație, fie că este vorba despre o organizație de mici dimensiuni sau de mari dimensiuni, care caută să îmbunătățească calitatea și să îndeplinească în mod constant cerințele clienților.

Care sunt beneficiile ISO 9001?

• Eficiență sporită

• Recunoaștere internațională

Reclamă

• Abordarea faptică a luării deciziilor

• Relații mai bune cu furnizorii

• Satisfacția clienților îmbunătățită

• Un moral mai mare al angajaților

În mod invenitabil, un business care este certificat ISO 9001 se va bucura ulterior de creșterea profiturilor. Pentru simplul fapt că veți presta servicii mai bune și după caz, veți comercializa produse de calitate la un raport preț/calitate corect, veți atrage mai mulți clienți, veți fi recomandați și cu siguranță veți ajunge să vindeți mai mult.

De ce este important să obțineți standardul ISO 9001?

Standardul ISO 9001 este unul dintre cele mai populare standarde existente pentru sistemele de management al calității. Unul dintre principalele sale puncte de atracție este flexibilitatea. Este utilizat de o gamă largă de organizații și este adaptat pentru a se potrivi cerințelor lor unice de afaceri.

Sistemele de management al calității, cum ar fi ISO 9001, au fost create pentru a îmbunătăți performanța într-un cadru de producție, oferind sisteme și standarde de cele mai bune practici pentru a asigura cele mai eficiente procese. Misiunea lor a crescut de-a lungul timpului, iar sistemele de management al calității au evoluat pentru a se potrivi peisajului nostru de afaceri în continuă schimbare, cu ISO 9001 în fruntea acestei schimbări.

ISO 9001 există în forma sa originală din 1987, dar este actualizat în mod regulat pentru a răspunde tendințelor și nevoilor moderne ale afacerilor. Cea mai recentă iterație a fost actualizată în 2015. Ea reflectă progresele tehnologice recente în afaceri, cu un accent reînnoit pe îmbunătățirea proceselor pentru a satisface cerințele clienților. Este proiectat în așa fel încât să fie potrivit pentru toate tipurile de organizații și pentru setările și cerințele lor unice.

Pe scurt, importanța acestui standard – ISO 9001, se datorează faptului că, este dovada că sistemul de management al calității al unei organizații este în conformitate cu anumite principii și criterii, standardul ISO 9001 fiind lider mondial în ceea ce privește standardele ISO. Acționează că o marcă de calitate pentru organizația dumneavoastră, construind încredere și reputație atât cu clienții, cât și cu partenerii, orice firmă certificată astfel, având numai beneficii.

Cum puteți obține certificarea ISO 9001?

La doar un simplu click distanță, puteți găsi cea mai bună soluție cu certificari de la siteul ISO 9001 – iso9001.ro.

Cei de la iso9001.ro sunt specializați în certificarea sistemelor de management de calitate și nu numai, oferind posibilitatea clienților de a obține certificări ISO importante precum ISO 9001 sau ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO/IEC 27001:2013 ori ISO 22000:2018.

Cu accent pe experiența clienților și pe un produs final de înaltă calitate, standardul ISO 9001 poate duce la creșterea vânzărilor și la fidelizarea clienților, indiferent de domeniul de activitate al unui business. Poate duce la îmbunătățiri ale performanței generale a organizației și pune bazele unei dezvoltări continue și durabile. De asemenea, încurajează un mediu de lucru pozitiv în care angajații sunt sprijiniți pe deplin prin procese de formare și dezvoltare profesională.

Dincolo de beneficiile unui sistem de management al calității, obținerea certificării poate ajută la creșterea reputației organizației dumneavoastră în sectorul dumneavoastră și în rândul clienților. Este de remarcat faptul că certificarea ISO 9001 nu este obligatorie dar poate reprezenta o necesitate în ziua de astăzi având în vedere toate atuurile pe care vi le poate aduce, în special într-o piață în care concurentă este foarte mare și se poate ajunge foarte ușor la închiderea unei afaceri.

Acestea fiind spuse, ISO 9001 este precum o marcă de calitate care le spune clienților potențiali că organizația dumneavoastră respectă standardele internaționale de calitate, cu accent pe îmbunătățirea consecventă. Este precum o asigurare că o organizație își respecta angajamentele și decide să se comporte precum un adevărat profesionist în piață

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și