Închide meniul

(P) Revin meciurile din preliminariile EURO 2024. Ce șanse are România cu Elveția și Kosovo?

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 mai 2023, 16:07 / Actualizat: 3 iunie 2023, 18:50

(P) Revin meciurile din preliminariile EURO 2024. Ce șanse are România cu Elveția și Kosovo?

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - OCTOBER 09: General view ahead of the UEFA EURO 2024 qualifying round draw at Messe Frankfurt on October 09, 2022 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Lukas Schulze - UEFA/UEFA via Getty Images)

Ce șanse are România cu Elveția și Kosovo? Naționala de fotbal a României nu a mai participat la un turneu final de la EURO 2016, acolo unde nu a depășit faza grupelor. Elevii lui Anghel Iordănescu nu reușeau să treacă atunci de un cvartet cu Elveția, Franța și Albania. Au urmat dezamăgirile Cupei Mondiale din 2018, EURO 2020, dar și ratarea calificării la Cupa Mondială din Qatar 2022. La aproape un deceniu distanță, România ar putea ajunge din nou la un Campionat European, de această dată cu băiatul lui Anghel Iordănescu pe bancă – Edi Iordănescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce șanse are România cu Elveția și Kosovo? România, favorita numărul 2 în grupa I

România evoluează în grupa I, în care bookmakerii caselor de pariuri sportive îi acordă șansa a doua să obțină prima poziție la finalul campaniei. Tricolorii au o cotă de 4.33 pentru o asemenea performanță, singura națională mai bine cotată fiind Elveția – cu o cotă de 1.30. Favorita numărul 3 este Israel, iar următoarea pe lista este Kosovo. Belarus are șansa a 5-a, iar Andorra șansa a 6-a.

S-au scurs 2 runde, iar elevii lui Edi Iordănescu ocupă locul secund, cu 6 puncte. Tricolorii au debutat cu un 2:0 în Andorra, iar apoi au învins-o cu greu pe Belarus – 2:1 pe teren propriu. România și Elveția se află la egalitate de puncte, însă elvețienii au un golaveraj net superior. Kosovo are 2 puncte, Andorra și Israel câte un punct, în timp ce Belarus este lanterna roșie – cu 0 puncte. Primele două echipe se califică direct la turneul final din 2024 – găzduit de Germania.

Deplasare crucială la Pristina

Alibec & co. vor reveni în acțiune pe 16 iunie 2023, atunci când o vor întâlni pe Kosovo în deplasare. Meciul va începe la ora 21:45 și va fi găzduit de către Stadiumi Fadil Vokrri. Telespectatorii din România se pot bucura de partida tricolorilor în direct pe Antena 1. Până în acest moment, cele două naționale nu s-au mai întâlnit într-o partidă oficială sau amicală.

Reclamă

Dacă tricolorii au debutat cu două succese, kosovarii vin după două remize identice. Pe 25 martie aceștia au terminat la egalitate în Israel, scor 1-1. Apoi Kosovo a fost încurcată pe teren propriu de Andorra, rezultatul fiind din nou 1-1.

Cotele sunt perfect egale în momentul de față, în ceea ce privește victoria uneia dintre naționale. Ambele sunt cotate cu 2.75 pentru a se impune, în timp ce remiza a primit o cotă de 3.40. Kosovo nu a mai pierdut pe teren propriu din 5 iunie 2022, de la un 0-1 cu Grecia în Liga Națiunilor.

Reclamă 4 / 0/3

Speranțe mari pentru tricolori în Elveția

Trei zile mai târziu, tricolorii se vor deplasa la Luzern, acolo unde vor avea cea mai dificilă partidă din această grupă. Un rezultat pozitiv pe terenul Elveției îi poate oferi României șanse uriașe la primul loc. Duelul are loc pe 19 iunie 2023, de la ora 21:45 și este transmis in direct de către Antena 1 și Prima TV.

Elvețienii pornesc cu prima șansă și sunt favoriți cerți, însă tricolorii au arătat bine în deplasări precum cele din Germania sau Austria.

În luna mai, Anghel Iordănescu a împlinit vârsta de 73 de ani și le-a dezvăluit jurnaliștilor una din marile dorințe ale sale. Acesta are încredere în fiul său, care este decis să se califice la EURO.

El chiar e convins că va merge la EURO. Eu, care sunt o fire optimistă, vin și întreb iar: Oamenii tăi pe care te bazezi unde joacă? Competiția internă ce a oferit pe plan european? Mă refer la FCSB, CFR, Universitatea Craiova.

Eu nu îi tai din încredere, dar am început să fiu eu mai analitic decât el. Pentru mine ar fi cea mai mare satisfacție să mai apuc și eu un Campionat European.” a declarat recent ”Tata Puiu”.

Ultima oară, cele două naționale s-au întâlnit în faza grupelor la EURO 2016. Atunci Bogdan Stancu deschidea scorul din penalty în minutul 18. Mehmedi reușea să egaleze în minutul 57 și să închidă tabela de marcaj. Elvețienii se calificau în fazele eliminatorii, de pe locul secund.

Reclamă

Cotele pot suferi modificări.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys Vezi toate știrile
Citește și