Închide meniul

(P) Simona Halep a confirmat prezența la Australian Open 2021: Ce șanse are la Melbourne

Reclamă

Antena Sport Publicat: 4 decembrie 2020, 9:55 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Lucrurile au început să devină tot mai clare în privința turneului de la Melbourne, care va începe, potrivit informațiilor din presa australiană, pe 8 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este nerăbdătoare să ajungă în Australia și a anunțat, prin vocea antrenorului, că va participa la Grand Slam-ul de la Antipozi.

"Simona Halep va participa cu siguranță la Australian Open", a fost anunțul făcut de Darren Cahill la postul australian Fox Sports.

De altfel, Cahill a mărturisit recent că a fost sunat constant de Simona, care îi cerea informații noi despre organizarea Australian Open.

Simona Halep, una dintre favoritele la câștigarea Australian Open

Simona are și motive puternice să își dorească să participe la Australian Open, ținând cont că este una dintre favoritele la câștigarea turneului, potrivit cotelor la pariuri online publicate de Unibet.

Reclamă

Astfel, Simona are a treia șansă, la egalitate cu Bianca Andreescu și Serena Williams. Cele trei au cota 11.00. Marea favorită este nipona Naomi Osaka, cu o cotă de 7.00, iar a doua șansă o are australianca Ashleigh Barty, cota sa fiind 9.00.

Iga Swiatek, învingătoarea de la Roland Garros 2020, are cota 13.00, Aryna Sabalenka are 15.00, iar campioana de la Australian Open 2020, Sofia Kenin, are cota 16.00.

Simona Halep a fost aproape de finala Australian Open în 2020

La ediția din 2020, Simona Halep a fost la câteva puncte de finală. Ea a fost eliminată în semifinale de Garbine Muguruza, la capătul unui meci de mare luptă, în care iberica s-a impus cu 7-6 (8), 7-5. Meciul a fost foarte echilibrat, iar diferența a fost minimă.

Reclamă 4 / 0/3

Simona a început Australian Open cu o victorie în două seturi în fața lui Jennifer Brady, iar apoi a avansat fără să piardă vreun set în meciurile cu Hariett Dart, Yulia Putintseva, Elise Mertens și Anett Kontaveit.

Totuși, Muguruza s-a dovedit a fi prea puternică în acel meci și Simona nu a putut să o învingă.

De ce nu a fost tristă Simona după finala pierdută la Australian Open 2018

Cea mai bună performanță a Simonei de la Australian Open datează din 2018, când a disputat finala turneului. A fost învinsă la acel meci de Caroline Wozniacki, din nou la capătul unui meci epuizant.

La finalul acelui meci, Simona a fost deshidratată și a fost transportată la spital. Ce-i drept, Simona e obișnuită cu problemele, având și patru hernii.

În urmă cu câteva săptămâni, Simona și-a adus aminte de meciul cu Wozniacki, dar a afirmat că are sentimente plăcute deși a pierdut.

"Chiar nu am fost supărată după acel meci deși am pierdut. Eram liniștită pentru că știam că am jucat bine și o să vină și Grand Slam-ul meu", a afirmat Simona Halep.

La câteva luni după Australian Open 2018, Simona reușea în cele din urmă să câștige primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros, după o finală cu Sloane Stephens.

Reclamă

Per total, Australian Open este însă al treilea turneu la care Simona se simte cel mai bine, având în vedere rezultatele sale.

Simona mai are în palmares două sferturi de finală la Australian Open, în 2014 și 2015. În 2012, 2013, 2016 și 2017 a fost eliminată în turul 1, în 2011 în turul 3, iar în 2019 în optimile de finală. Ocupanta locului 2 WTA a înregistrat în total 24 de victorii și 10 înfrângeri. Procentajul victoriilor este de 71%.

Cel mai bine stă la Roland Garros, cu un procentaj al victoriilor de 76%. Pe locul 2 în acest top este Wimbledon, cu un procentaj de 75%, iar pe ultimul loc se situează US Open, cu doar 63%.

Recomandări
  • Simona Halep va participa la Australian Open 2021
  • Simona Halep este una dintre favorite

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și