Închide meniul

(P) Top 3 sporturi liniștite care îți modelează corpul, mențin sănătatea și relaxează mintea fără efort excesiv

Publicat: 28 noiembrie 2023, 15:38 / Actualizat: 29 noiembrie 2023, 16:40

Reclamă
(P) Top 3 sporturi liniștite care îți modelează corpul, mențin sănătatea și relaxează mintea fără efort excesiv

Top 3 sporturi liniștite care îți modelează corpul, mențin sănătatea și relaxează mintea fără efort excesiv

Top 3 sporturi liniștite care îți modelează corpul, mențin sănătatea și relaxează mintea fără efort excesiv. Nu există niciun dubiu: sportul este cea mai bună metodă pentru a ne păstra tineri, sănătoși și în putere foarte mult timp. Fie că alegem sporturi dure, precum fotbalul sau rugby-ul, fie că ne place mai mult partea de cardio, cum ar fi alergatul sau o partidă bună de squash, cert este că orice om trebuie să aleagă un sport care să îi facă plăcere și să îi miște corpul cât se poate de des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 3 sporturi liniștite care îți modelează corpul, mențin sănătatea și relaxează mintea fără efort excesiv

Ce ne facem, însă, atunci când nu ne regăsim în categoriile de mai sus și preferăm o activitate mai liniștită? Ei bine, aflați că există variante și pentru cei care nu vor sau nu pot să facă mișcare intensă:

  1. Pilates, un sport dedicat sănătății coloanei vertebrale

Pilatesul este un sport inventat de un atlet pasionat de sănătatea coloanei vertebrale și nu numai. Chiar dacă această activitate sportivă se concentrează pe sănătatea musculaturii paravertebrale și a trunchiului, nu trebuie să vă lăsați păcăliți! Un practicant de pilates își va tonifia întreaga musculatură în timpul antrenamentelor pe covoraș sau cu ajutorul aparatului Reformer. Indiferent de forma de antrenament aleasă, clasele de grup sau ședințele individuale cu antrenor, pilatesul este un sport care poate fi practicat atât de cei care caută o activitate liniștită dar și de cei care o mai bună sănătate a coloanei vertebrale.

2. Baletul pentru adulți

Cine consideră că baletul este un sport care poate fi făcut doar până la vârsta adolescenței nu poate greși mai mult. Evident, pentru performanță trebuie sacrificii imense și pregătire intensă încă de la vârste fragede, dar cei care doresc să practice baletul de plăcere pot porni în această activitate la orice vârstă. Există posibilitatea participării la clase de grup sau la ședințe individuale cu antrenor personal.

Nu trebuie să vă agitați din pricina prețurilor crescute pentru echipament. Oricine practică sportul de plăcere poate achiziționa, mai ales la început, articole sportive la prețuri obișnuite. Urmăriți cu atenție ofertele magazinelor sportive sau chiar reducerile supermarketurilor, cum ar fi oferta Kaufland, pentru a cumpăra echipament foarte bun fără a da gaură în buget.

Reclamă
Reclamă 4

După doar câteva ședințe (care sunt mult mai intense decât par la o primă vedere!) veți observa îmbunătățiri nu doar la nivelul musculaturii și articulațiilor, dar și o postură îmbunătățită. Astfel, un sport liniștit poate fi sursa sănătății corporale, a creșterii încrederii în sine, dar și a îmbunătățirii vieții sociale.

3. Plimbările pe jos

Plimbarea este un sport care poate fi practicat de majoritatea cetățenilor, nu costă și poate fi foarte plăcut dimineața devreme sau seara, la apusul soarelui. Contrar aparențelor, o plimbare de 30 de minute poate arde până la 250 de calorii, dezvolta musculatura membrelor inferioare și îmbunătăți considerabil sănătatea sistemului cardiovascular.

Mai mult, dacă plimbatul pe jos pe cont propriu nu este chiar pe gustul dumneavoastră, aflați că există grupuri organizate de „plimbăreți” care oferă participanților prilej de activitate sportivă, dar și de socializare. Dacă nu vă surâde ideea sau nu găsiți un astfel de grup în zona dumneavoastră, fiți curajos și porniți pe cont propriu o astfel de inițiativă. Veți fi surprinși câți prieteni noi pasionați de plimbări veți găsi!

Reclamă

În plus, dacă simpla plimbare fără scop nu vă încântă, puteți acumula pași zilnic devenind turist în orașul dumneavoastră! Chiar dacă locuim dintotdeauna în același oraș, cu siguranță putem găsi noi locuri interesante de vizitat. Un parc în cealaltă jumătate a orașului, un muzeu de istorie sau o cafenea frumoasă deschisă în alt cartier reprezintă motive suficient de bune pentru a porni la pas măcar 30 de minute la 1-2 zile.

Sportul nu trebuie să fie o activitate care nu ne place, ne obosește excesiv sau ne face să depunem un efort pentru care corpul nostru nu este pregătit. Dacă ridicatul de greutăți, sportul în echipă sau exercițiile intense de tip cardio nu sunt pe gustul dumneavoastră, nu trebuie să renunțați la plăcerea mișcării în totalitate. Orice activitate sportivă este bună pentru organism, iar „pofta vine mâncând”. Alegeți sporturi liniștite, cum ar fi pilates, balet sau simpla plimbare. Cooptați familia sau prietenii pentru a face orice activitate și mai plăcută, sau găsiți noi prieteni cu care să vă bucurați de ora de sport atunci când vă alăturați orelor de grup.

Recomandări

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:08

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Motivul pentru care a fost primită sancțiunea

12:48

LIVE VIDEOCursa de sprint din Marele Premiu al Austriei e ACUM, în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY

12:35

„Au fost excepționali!” Tricolorii care l-au impresionat pe Mircea Sandu, la EURO 2024!

12:15

Lionel Messi nu va juca în Argentina – Peru, la Copa America! Ce s-a întâmplat cu superstarul lui Inter Miami

12:04

Florin Niță, discurs de mare campion înainte de România – Olanda: „Îmi doresc să nu mă opresc aici”

11:34

Germania – Danemarca LIVE TEXT (22:00). Țara gazdă continuă lupta pentru marele trofeu. Echipele probabile

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și