Închide meniul

(P) Vrei o rochie de mireasă pe măsură? Află ce pași trebuie să urmezi!

Antena Sport Publicat: 20 decembrie 2022, 18:27

Reclamă

În sfârșit, ești pe punctul de a-ți uni destinul cu cel pe care îl iubești! Ai început să pregătești totul, să închiriezi sala, muzică, să alegi meniurile. Trebuie însă să îți alegi și rochia. Deși pare o alegere foarte simplă, s-ar putea să-ți dea oarecare bătăi de cap. Așadar, știi ce ar trebui să faci pentru a cumpăra cea mai importantă piesă vestimentară din viața ta? Cum trebuie să procedezi pentru a alege o rochie care să-ți vină că turnată?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rochia la comandă, făcută la croitorie este cea mai bună opțiune. Dacă însă te hotărăști să iei una gata făcută, asigură-te că, în situația în care suferi unele modificări corporale, această poate fi ajustată cu măiestrie. Dar, să începem cu începutul!

Alege mai întâi culoarea

Rochia de mireasă nu trebuie să fie neapărat albă! Da, există diferite nuanțe de alb, dar este posibil să găsești sau să îți comanzi și rochii de mireasă complet colorate sau chiar în mai multe culori. Nu ai idee cum arată acestea? Internetul este plin de exemple. Pinterest, de exemplu, este un loc minunat unde să începi să-ți cauți culoarea, și modelul pentru rochia de mireasă, astfel încât să îți poți face o idee aproximativă despre ceea ce îți place.

Este important, totuși, să nu fii prea fixată de o idee atunci când cauți această importantă piesă vestimentară. Uneori, rochia de mireasă perfectă este puțin diferită de cea pe care o aveai în minte inițial.

Ce croială trebuie să aibă rochia de mireasă?

Ce îți dorești pentru ziua cea mare? Vrei o rochie de prințesă, cu o fustă cu crinolină pompoasă, sau o piesă destul de simplă, elegantă, ori ceva foarte neobișnuit care să îi lase pe toți cu gura căscată? Totul depinde de stilul tău personal. Până la urmă rochia ar trebui să ți se potrivească ție și nu să îi bucure pe ceilalți.

Reclamă
Reclamă 4

Când vine vorba de croi, ajungem iar la ideea de mai sus. Nu te încăpățâna pe un stil anume și mai degrabă încearcă diferite forme pentru a vedea ce ți se potrivește. Cel mai bine ar fi să apelezi la o croitorie profesionistă, precum Croitorie Picasso. Aici vei fi sfătuită și îți recomandăm să asculți ceea ce personalul cu experiență îți va spune, pentru că, cei de aici, au îmbrăcat sute de mirese. Au un ochi format și te vor sfătui de bine.

Bugetul rochie de mireasă

Cât vrei sau poți cheltui pentru a cumpăra o rochie de mireasă? Această este o întrebare importantă pentru că de buget depinde până la urmă totul. Poți obține o rochie frumoasă cu bani puțini, dar poți cheltui și câteva mii de euro. Practic nu există limite pentru prețurile rochiilor de mireasă.

Totuși, nu uita că pe lângă rochia de mireasă trebuie să cumperi și accesorii precum voaluri, pălării, diademe, pantofi, ciorapi, bijuterii, genți etc. Așa că costurile rochiei de mireasă sau ținutei pot continuă să crească rapid. Ideea este să găsești cea mai bună opțiune pentru a-ți realiza visele.

Reclamă

Înainte de a cumpăra o rochie de mireasă, cel mai bine este să răsfoiești reviste și cataloage de modă sau să navighezi puțin pe internet. Până la urmă există ceva pentru fiecare, indiferent dacă bugetul este mai mare sau mai mic.

Te-ai hotărât pentru o croitorie? Atunci cu siguranță ar trebui să faci o programare pentru a încerca rochiile deja disponibile sau a discuta cu croitoresele despre visul tău. Dar, stai! Nu am terminat. Ți-am spus ce trebuia să iei în considerare când alegi efectiv rohia ca și model. Mai sunt însă și alte lucruri importante!

Cu cine mergi să alegi rochia de mireasă?

A cumpăra rochia de mireasă poate fi o distracție dar și un lucru mai dificil. Așa că gândește-te la persoană pe care vrei să o iei cu tine. Potrivit tradiției, mirele nu are voie să vină, deoarece ar trebui să vadă rochia doar în ziua nunții. Dar dacă nu te gândești prea mult la această tradiție și vrei să-i lași pe cei dragi să aibă un cuvânt de spus, asta depinde în întregime de ține, desigur. Ar trebui să iei cu tine pe cineva pe care îl cunoști bine și în a cărui părere poți avea încredere. Mama, sora sau cea mai bună prietenă reprezintă cu siguranță o alegere bună. Când încerci rochia de mireasă, domnișoara de onoare și mama sunt de obicei prezente – dar această este în întregime decizia ta. În cele din urmă, trebuie să te simți confortabil, chiar dacă cei ce merg cu tine nu au aceeași părere despre rochie.

Când ar trebui să cumperi rochia de mireasă?

Rochia de mireasă trebuie aleasă și cumpărată în timp util. Poate fi cu 6 până la 8 luni înainte de nuntă. Dacă nu găsești nimic potrivit la prima încercare, mai ai șansa să mergi a două oară – sau să te gândești din nou la alegerea ta înainte de a cumpăra efectiv rochia. Ar fi enervant dacă ai află la două săptămâni înainte de nuntă că rochia de vis, de fapt, nu este disponibilă. Așa că alege bine și alege din timp.

Un alt lucru de luat în considerare este potrivirea. Din păcate, dacă rochia de mireasă nu este disponibilă în mărimea potrivită și trebuie să aștepți prea mult, s-ar putea să fie o problemă. De aceea, ar fi mai bine să alegi o rochie pe comandă. Dar ce se întâmplă dacă cumperi foarte devreme rochia și totuși te îngrași sau slăbești în ultimele luni înainte de nuntă? Cum spuneam la început, asigură-te că magazinul sau croitoria îți poate face modificări dacă acestea sunt necesare sau că rochia are acel cori care poate fi oricând modificat. Fii atentă pentru că există rochii care nu pot fi deloc modificate din cauza modelelor și detaliilor prea complicate.

În orice caz, fă o programare la croitorie cu aproximativ 4-5 săptămâni înainte de nuntă pentru potrivirea finală. Atunci mai este suficient timp pentru a face modificări.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:29

CFR Cluj a transferat un brazilian de 25 de ani! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu

11:49

Bernadette Szocs – Mima Ito LIVE VIDEO (14:35, AntenaPLAY). Duel pentru semifinalele WTT Star Contender Bangkok 2024

11:43

„S-a accelerat transferul!” Albion Rrahmani, la un pas să plece de la Rapid! Destinaţie spectaculoasă pentru atacantul kosovar

11:32

Gigi Becali a refuzat 10 milioane de euro pentru Florinel Coman: „El ştie bine discuţiile!”

11:15

VIDEOProgramul complet al etapei de Formula 3 a Marelui Premiu al Marii Britanii. Cursa de sprint, amânată din cauza ploii

11:12

Giovanni Becali a făcut anunţul momentului despre Dennis Man: „Semnează luni sau marţi!”. E tot mai aproape de transferul vieţii!

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 Istvan Kovacs și-a aflat pedeapsa, după dezastrul de la Cehia – Turcia! Decizia luată de UEFA, înainte de „optimile” EURO 2024
Citește și