Închide meniul
Foto

Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o încasează de la statul român a stârnit suspiciuni. I se cer explicaţii miliardarului

Publicat: 29 martie 2023, 19:28 / Actualizat: 30 martie 2023, 15:37

Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o încasează de la statul român a stârnit suspiciuni

Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o încasează de la statul român a stârnit suspiciuni

Ion Ţiriac, în timpul conferinţei de presă / AntenaSport

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost jucător de tenis şi candidat la şefia Federaţiei Române de Tenis, Mihai Rusu nu îşi explică de ce Ion Ţiriac a ajuns să câştige o pensie de aproximativ 12.000 de lei.

Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o încasează de la statul român a stârnit suspiciuni

Principalul motiv pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel. Totuşi, Mihai Rusu are dubii.

Reclamă

Cum încasează pensie dacă a lipsit opt ani din țară?”, s-a întrebat Mihai Rusu, în acest an, pentru playsport.ro. Acesta i-a cerut lui Ion Ţiriac să justifice banii pe care îi primeşte de la statul român.

E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!„, a spus Rusu, cel care are 74 de ani.

Reclamă

De mai bine de 23 de ani, toţi banii primiţi de Ion Ţiriac sub formă de pensie ar fi intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Potrivit forbes.ro, Ion Ţiriac are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, mai mult decât orice alt conaţional. Ocupă locul 1456 în topul bogaţilor lumii. În topul românilor cu cele mai mari averi Daniel Dines ocupă locul 2 (1.8 miliarde de dolari), iar podiumul este completat de Dragoş Pavăl (1.7 miliarde de dolari).

Ţiriac a afirmat, într-un interviu acordat pentru un site argentinian, că are 33 de copii. Acesta a fost căsătorit o singură dată și are trei copii legitimi, dar și alți 30 nerecunoscuți, după cum susține chiar el.

Reclamă 4 / 0/3

Am trei copii oficiali și 30 neoficiali. Cred că merită cu toții să aibă dreptul la aceeași parte (din avere – n.red.)”, a declarat Țiriac, conform rosario3.com, în urmă cu ceva timp.

Ion Ţiriac şi-a ieşit din minţi şi a început să ţipe la un angajat

Duminică, Ion Ţiriac şi-a ieşit din minţi şi a început să ţipe la un angajat în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la patinoarul său. Fostul mare jucător de tenis a răbufnit în momentul în care nu a auzit o întrebare primită de la un jurnalist.

Ţiriac s-a calmat cu greu la evenimentul la care a participat avea legătură cu hocheiul juvenil. Mai mulţi tineri sportivi au fost premiaţi.

La Olimpiada de la Paris, la câte medalii să ne aşteptăm?„, a fost întrebarea pe care a primit-o Ţiriac de la un reporter. A fost momentul în care miliardarul român a avut o cerinţă fermă la adresa organizatorului conferinţei. Aceasta nu a putut fi îndeplinită, moment în care fostul mare jucător de tenis a început să ţipe în sală!

Ion Țiriac: „Băi! Organizați aici cu microfonul, pentru că nu îi aud”
Organizatorul conferinţei: „Să pună întrebările mai tare…”
Ion Țiriac, ţipând: „Nu mai tare! Microfonul!”
Organizatorul conferinţei: „Nu avem microfon”
Ion Țiriac: „Nu avem microfon, ne scuzați, data viitoare o să cumpărăm și microfonul!”

În cele din urmă, după ce întrebarea i-a fost repetată, Ion Ţiriac i-a răspuns jurnalistului.

Reclamă

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:27 Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României 23:27 „Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo 23:01 Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim 22:39 OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie 22:30 Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului 22:15 „Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!” 21:54 „Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep 21:46 EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO 21:19 Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei! Anunţul echipei după ce jucătorii au fost atacaţi de fanii lui Trabzonspor 20:56 Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu
Liga 1 • 23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest
Extra • 12:31
FOTO
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest: „Nu este macabru ce spun!” Marele regret al vieţii: „Ce-am făcut în viaţa asta?”
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac
Diverse • 17 mart., 9:07
FOTO
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac: „Am dat totul”. Cele două miliarde de dolari nu sunt la copiii omului de afaceri
Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui
Diverse • 15 mart., 11:36
FOTO
„Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!”
Ion Ţiriac o refuză pe Dinamo, dar şi-a dezvăluit planul de milioane
Diverse • 14 mart., 18:59
FOTO
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac pleacă în Noua Zeelandă: „Fac o treabă nepopulară!”