Închide meniul

Planul uriaş pe care miliardarul Ion Ţiriac l-a avut pentru David Popovici: „Băi, n-ai cum să-l duci acolo!”

Antena Sport Publicat: 27 iulie 2023, 12:50

Reclamă
Planul uriaş pe care miliardarul Ion Ţiriac l-a avut pentru David Popovici: „Băi, n-ai cum să-l duci acolo!

Planul uriaş pe care miliardarul Ion Ţiriac l-a avut pentru David Popovici

Ion Ţiriac şi David Popovici / Colaj Hepta

Planul uriaş pe care miliardarul Ion Ţiriac l-a avut pentru David Popovici a fost dezvăluit chiar de magnatul român. Omul de afaceri a vrut să îl trimită pe dublul campion mondial în State Unite, pentru a ajunge într-o ţară unde înotul este un sport în care se investeşte mult mai mult decât în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici se afla în vremea junioratului, dar cei din jurul său înţelegeau că va ajunge un mare campion. Astfel, că Ţiriac a vrut ca David să aibă parte de toate condiţiile. Totuşi, omul de afaceri s-a lovit de un refuz, venit cu argumente întemeiate.

Planul uriaş pe care miliardarul Ion Ţiriac l-a avut pentru David Popovici

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului, care la acea vreme se afla încă la liceu.

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

Reclamă

Între timp, Popovici a ajuns un nume uriaş în înotul mondial, chiar dacă are doar 18 ani. 2022 a fost anul în care David a devenit dublu campion mondial şi dublu campion european la 100 şi 200 de metri liber. Mai mult, el a stabilit şi un nou record mondial, la 100 de metri liber, 46.86.

Motivul pentru care David Popovici nu a vrut să studieze în SUA

Tatăl campionului a dezvăluit că acesta a avut oferte de la toate universităţile de top de peste Ocean, însă înotătorul de 18 ani a ales să studieze Psihologia în Bucureşti.

Tatăl lui David Popovici a dezvăluit, într-un interviu amplu acordat pentru El Pais, faptul că fiul său a avut şansa de a studia la cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii: „A avut oferte de la fiecare universitatea din SUA”, a declarat tatăl lui Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar şi aşa, campionul de 18 ani a spus pas Americii, şi a ales să rămână în ţară, unde va studia psihologia la Universitatea din Bucureşti. Acesta susţine că nu a vrut să-şi părăsească ţara deoarece îi place mult viaţa de aici, şi de asemenea, îi plac şi oamenii alături de care lucrează în prezent.

Americanii de la swimswam.com susțin că, pe lângă performanțele uluitoare din bazin, Popovici a luat o decizie extrem de importantă pentru viitorul său, chiar înaintea Campionatelor Mondiale de Înot, ce vor fi în perioada 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY.

”În timp ce românul are ambiții uriașe legate de înot, el caută provocările și în afara bazinului, astfel că s-a înscris la facultate, din toamna viitoare”, au notat americanii.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
6
mai
23:31
Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională
6
mai
23:26
„Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
6
mai
23:18
Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren
6
mai
23:11
„Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
Vezi toate știrile
Citește și