Închide meniul

Război în Ucraina | Imaginea care a scandalizat întreaga lume! ”Încă credeți că sportivii ruși nu au nicio legătură cu războiul din Ucraina?”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 martie 2022, 9:48

Război în Ucraina | Imaginea care a scandalizat întreaga lume! ”Încă credeți că sportivii ruși nu au nicio legătură cu războiul din Ucraina?”

Imaginea care a scandalizat întreaga lume

Twitter

Lumea din Vest este șocată de gesturile pe care le fac sportivii din Rusia, care par că au devenit adevărate instrumente de manipulare. Vladyslav Heraskevych, ucraineanul care a vorbit de război la JO, înainte ca Putin să-i invadeze țara, a vorbit despre decizia luată de ruși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Sportivii ruși susțineau că în sport nu e loc de politică și că suspendările și descalificările lor sunt scandaloase. Iată o imagine de la partida dintre Ska Neftyanik și Dinamo Moscova. Încă credeți că sportivii ruși nu au nicio legătură cu războiul din Ucraina?”, a fost reacția pe Twitter a lui Heraskevych.

Război în Ucraina | Andriy Shevchenko a dezvăluit povestea tragică a unei fetițe de doar 6 ani

În acest timp, copiii din Ucraina au de suferit! Shevchenko e devastat de când a început conflictul militar în Ucraina. Legenda fotbalului ucrainean a făcut un apel public pentru salvarea copiilor afectați de război. El a dezvăluit și povestea tristă a unei fetițe de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei.

„Rusia a început războiul împotriva țării mele acum două săptămâni. În ultimele zile, situația a devenit mult mai gravă. Au fost omorâți sute de copii inocenți. O să va spun povestea Tatianei, în vârstă de 6 ani, din Mariupol. A murit, singură, din cauza dezhidratării. Mama ei a murit prima. Orice copil merită pace în viața lui. Vă rog, salvați copiii ucraineni”, a spus Andriy Shevchenko, într-un videoclip postat pe Instagram.

Război în Ucraina | Prima reacţie a gimnastului rus care a apărut cu litera „Z” pe piept

Citește și:
, gimnastul rus care a apărut cu litera „Z” pe piept lângă un ucrainean, a oferit prima reacţie după momentul tulburător care a făcut rapid înconjurul presei internaţionale.
Reclamă

Proba respectivă fusese câștigată chiar de un ucrainean, Illia Kovtun, motiv pentru care gestul a fost etichetat unul de-a dreptul tulburător și a fost criticat aspru în presa internațională.

Între timp, Ivan Kulyak a „rupt” tăcerea şi a vorbit despre momentul respectiv, care a stârnit un val uriaș de reacţii negative. Gimnastul a declarat că ideea de a lipi litera „Z” pe piept a reprezentat „un răspuns la provocările ucrainenilor”. Kulyak a făcut referire la momentul în care sportiva ucraineancă Daniela Batrona a refuzat să urce pe podium alături de doi sportivi ruși.

„Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina. Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competitie. Nu am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm.”, a declarat Kuliak, potrivit RIA Novosti.

Reclamă 4 / 0/3

Război în Ucraina | Rusoaica Valentina Rodionenko, discurs acid la adresa Ucrainei

Valentina Rodionenko, membră a staff-ului naționalei Ucrainei, i-a luat apărarea în totalitate lui Ivan Kulyak, spunând că gestul a reprezentat o replică pentru decizia sportivei ucrainence Daniela Batrona.

Antrenoarea a avut un discurs extrem de acid la adresa Ucrainei.

„Cumva a fost nevoie să raspundem acestor provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r. – Daniela Batrona) nu a urcat pe podium cu sportivii noştri, cum a fost?

Ea probabil nu ştie cum au murit copiii noştri în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa!”, a spus Valentina Rodionenko.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și