Închide meniul

Reacţie categorică de la Paris, după derapajul incredibil al lui Ion Ţiriac legat de scandalul „travestiţilor şi homosexualilor”

Publicat: 28 iulie 2024, 19:30

Reclamă
Reacţie categorică de la Paris, după derapajul incredibil al lui Ion Ţiriac legat de scandalul „travestiţilor şi homosexualilor

Reacţie categorică de la Paris, după derapajul incredibil al lui Ion Ţiriac

Ion Ţiriac, în timp ce ţinea un discurs / Profimediaimages

A apărut o reacţie categorică de la Paris, după derapajul incredibil al lui Ion Ţiriac. Miliardarul român a catalogat în termeni duri ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Franţa. „Ăsta este Parisul zilei de astăzi, cu travestiții, cu homosexualii, o realitate care ne-a făcut să vedem aceste dansuri”, a spus Ţiriac. Nu a fost singura voce critică la adresa celor care au gândit festivităţile de pe Sena.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizatorii au prezentat duminică scuze catolicilor şi altor grupuri creştine indignate de un „tablou” kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care a parodiat celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci, relatează Reuters.

Reacţie categorică de la Paris, după derapajul incredibil al lui Ion Ţiriac

Segmentul, care a prezentat un tablou ce amintea de scena biblică în care Iisus Hristos şi apostolii săi împărtăşesc ultima masă înainte de crucificare, moment de la JO în care au apărut drag queens, un model transsexual şi un personaj întruchipând în zeul grec al vinului, Dionysos, a stârnit consternarea Bisericii Catolice şi a dreptei religioase din America.

„În mod clar, nu a existat niciodată o intenţie de a arăta lipsă de respect faţă de vreun grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranţa comunităţii„, a declarat purtătoarea de cuvânt a Paris 2024, Anne Descamps, potrivit news.ro. „Credem că această ambiţie a fost atinsă. Dacă oamenii s-au simţit jigniţi, ne pare foarte rău.

Franţa, deşi mândră de bogata sa moştenire catolică, are, de asemenea, o lungă tradiţie de secularism şi anticlericalism. Blasfemia nu este doar legală, ci şi considerată de mulţi drept un pilon esenţial al libertăţii de exprimare.

Reclamă
Reclamă 4

Susţinătorii tabloului au lăudat mesajul său de incluziune şi toleranţă. Biserica Catolică din Franţa a declarat că deplânge o ceremonie care „a inclus scene de batjocură şi batjocorire a creştinismului„.

Unii sportivi francezi au avut probleme cu somnul din cauza consecinţelor controversei, a declarat Monseniorul Emmanuel Gobilliard, delegat al Episcopiei Franţei pentru Jocuri.

Am vrut să vorbim despre diversitate

Arhiepiscopul Charles Scicluna, cel mai înalt oficial catolic din Malta şi un oficial al puternicului birou doctrinar al Vaticanului, a declarat că l-a contactat pe ambasadorul Franţei în Malta pentru a se plânge de „insulta nejustificată”.

Reclamă

Într-un mesaj adresat ambasadorului, publicat pe X, acesta a scris: „Aş dori să-mi exprim durerea şi marea dezamăgire faţă de insulta adusă nouă, creştinilor, în timpul ceremoniei de deschidere … când un grup de artişti travestiţi au parodiat Cina cea de Taină a lui Iisus

Unii comentatori au spus că această controversă a fost un alt exemplu al războaielor culturale din secolul XXI, amplificate de un ciclu de ştiri de 24 de ore şi de social media.

Thomas Jolly, directorul artistic şi creierul din spatele ceremoniei de deschidere extravagante, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost niciodată intenţia sa.

Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu„, a declarat el.

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa

Ion Ţiriac a avut un derapaj după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, având o reacţie la adresa Parisului, despre care a spus că este „cu travestiții, cu homosexualii”.

Pe de altă parte, miliardarul român s-a bucurat teribil pentru Nadia Comăneci, care a purtat flacăra olimpică, alături de alte trei nume uriaşe, Rafael Nadal, Carl Lewis şi Serena Williams.

Cei mai reprezentativi 4 atleți care sunt în lumea asta. M-a bucurat foarte mult Nadia, dar m-am bucurat și mai mult de Nadal! Pentru că o merită. Au fost cei 4 care au reprezentat (n.r. – Rafael Nadal, Nadia Comăneci, Serena Williams și Carl Lewis au traversat toți Sena în aceeași barcă la ceremonia de deschidere a JO). Nu vorbesc de Zidane, care este reprezentantul Franței.

Cât despre organizare, o treabă nouă, foarte diferită, ăsta este Parisul zilei de astăzi, cu travestiții, cu homosexualii, o realitate care ne-a făcut să vedem aceste dansuri. Probabil că cele 18 miliarde de euro – cât au costat aceste Jocuri Olimpice – probabil că le merită, din punct de vedere economic, nici jumătate nu cred că vor recupera, dar au făcut o treabă ca francezii. Să sperăm că noi o să facem o treabă „ca românii” și ne întoarcem cu bucurie acasă”, a spus Ţiriac, citat de sport.ro.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:21

Reacţia lui David Popovici, după ce s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

22:00

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 2. Bernie Szocs, victorie de senzaţie. David Popovici, în finală la 200 m liber

22:00

LIVE TEXTCFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Duel de foc în Gruia. Mitriţă şi Ivan, lăsaţi pe bancă

21:44

Reacţia lui Ilie Dumitrescu, după răspunsul lui Gică Hagi când a fost întrebat dacă vine la naţionala României

21:41

„Aţi acceptat postul de selecţioner?” Reacţie imediată a lui Gică Hagi: „Trebuie să îl sun pe Răzvan Burleanu!”

21:08

David Popovici s-a calificat în finala la 200 de metri liber, cu cel mai bun timp. Românul, favorit la medalia de aur

1 VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid pilot din calificările MP al Belgiei, nu va pleca din pole! Cursa e duminică (Antena 1, 15:45) 2 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEOIsack Hadjar a câştigat cursa principală de Formula 2 din Belgia, LIVE în AntenaPLAY 5 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Performanțe obținute de tricolori la canotaj, tenis şi tenis de masă! 6 VIDEOCallum Voisin a câştigat cursa principală din Formula 3, LIVE în AntenaPLAY! Prema Racing a cucerit titlul la constructori
Citește și