Un specialist francez în design a decis să vină în ajutorul industriei greu încercate de Covid-19. Christophe Gernignon consideră că a găsit soluţia salvatoare care i-ar putea ajuta pe oameni să vină la restaurant fără a trăi cu teama că s-ar putea infecta. A creat Plex'Eat, o variantă ingenioasă prin care restaurantele s-ar putea deschide imediat.
Christophe Gernigon, soluţie inedită pentru redeschiderea restaurantelor
Francezul a gândit un "abajur" din plastic sub care ar trebui să stea clienţii restaurantelor. Această protecţie din plexiglas a fost deja testată în Paris. Gernignon a anunţat că este foarte uşor de curăţat şi dezinfectat şi că se poate adapta la orice fel de afacere.
"Dacă le va place oamenilor? Nu pot spune asta. Vreau să cred că va adăuga ceva nou. Găsesc această soluţie drept una amuzantă", a fost reacţia lui Christophe.
Patronul restaurantului H.A.N.D, de lângă muzeul Luvru s-a declarat mulţumit că a decis să implementeze Plex'Eat. Designerul care a venit cu această soluţie a dezvăluit că va avea o perioadă extrem de agitată. A primit cereri de la alte restaurante din Franţa, Belgia, Canada, Japonia şi Argentina.
În România, terasele în aer liber se vor deschide pe 1 iunie. Două săptămâni mai târziu se doreşte reluarea activităţii restaurantelor care au spaţiile în interiorul clădirilor.