Închide meniul
Foto

Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul român

Publicat: 17 mai 2024, 16:58

Reclamă
Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul român

Revenire de senzaţie a unuia dintre "Rockefellerii României"

Giovanni Becali, Gigi Neţoiu şi Cristi Borcea, în perioada în care erau acţionari alături de Bagher Karimzadeh la Dinamo / Mediafax Foto-George Filip via Hepta

Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Bagher Karimzadeh (62 de ani) se implică din nou financiar la Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Supranumit „Magnatul alcoolului”, Bagher Karimzadeh este acum unul dintre sponsorii „câinilor”. Logo-ul companiei sale apare pe şorturile jucătorilor lui Dinamo.

Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul român

Bagher Karimzadeh a făcut parte din grupul de acţionari ce a preluat Dinamo în 2005. Alături de el se mai aflau atunci în acţionariatul lui Dinamo Nicolae Badea, Cristi Borcea, Ioan „Giovanni” Becali, Gigi Nețoiu, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Dragoș Săvulescu şi Florian Walter.

Suntem Rockefellerii României”, declara Giovanni Becali după cooptarea oamenilor de afaceri în acţionariatul lui Dinamo, potrivit gsp.ro.

Bagher Karimzadeh, care activează în industria alcoolului, are dublă cetăţenie: română şi iraniană. El s-a retras din acţionariatul „câinilor” în aprilie 2007. Odată cu el a plecat de la Dinamo şi Vladimir Cohn.

Reclamă
Reclamă 4

Giovanni Becali: „După 4-5 luni, Bagher n-a mai dat banii”

Giovanni Becali, care a pus la punct acel proiect grandios din punct de vedere financiar pentru Dinamo, făcea dezvăluiri despre modul în care trebuia să funcţioneze acel parteneriat. Fiecare investitor urma să vină cu 50.000 de euro lunar. Giovanni Becali susţinea că Bagher Karimzadeh nu a mai venit cu banii necesari după 4-5 luni.

Am fost acționar și președinte executiv. Am fost 9-10 acționari. Făcuserăm un plan pe doi ani, fiecare eram acționar cu 14-16%, făcuse Badea toate actele (n.r. – procentul corect ar fi în jur de 11%).

Urma să dăm 50.000 de euro lunar fiecare dintre acționari. Eram 10, deci 500.000 de euro lunar. Înmulțit cu 24 de luni. În momentul ăla aveam datorii de 10-11 milioane, eu am plătit un milion cash!

Reclamă

După 4-5 luni, Bagher n-a mai dat banii. Ceilalți ziceau: «Nu am». Din 10, am rămas 5, dar nu mai aveam pofta aia să investim… Am făcut un plan de doi ani și în decembrie eram pe locul 1. Ori mergem împreună, ori nu mai mergem!

Au fost ședințe foarte tumultuoase, s-au aruncat hârtii, au fost uși trântite…”, declara cunoscutul agent de jucători pentru digisport.ro.

„Au avut noroc că au ajuns la baraj!” Ionuț Lupescu, mesaj direct despre situația de la Dinamo!

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a transmis un mesaj direct despre situația de la Dinamo. Acesta a spus că fosta sa echipă a avut noroc de 4-5 rezultate ale adversarelor care i-au permis să joace barajul de menţinere în Liga 1 de fotbal cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

„Sper că în aceste două meciuri băieţii să aibă spirit de sacrificiu şi să reuşim să le câştigăm. Este o presiune, evident, dar cred că este o presiune plăcută pentru că ai şansa să rămâi în Liga I. Normal că eu credeam că Dinamo va ajunge la baraj, dar a depins şi de celelalte meciuri. Până la urmă am avut noroc, pentru că au fost patru-cinci rezultate favorabile”, a spus Lupescu, prezent la Opera Română, cu ocazia aniversării a 76 de ani a Clubului Sportiv Dinamo.

Echipa de fotbal Dinamo, clasată pe locul 7 la finalul play-out-ului Ligii 1, va disputa barajul de menţinere/promovare pe prima scenă cu echipa de ligă secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Meciul tur va avea loc luni, 20 mai, de la ora 20:00, pe Arena Naţională, în timp ce returul este programat pe terenul echipei de ligă secundă, o săptămână mai târziu. Ambele partide vor fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și