Închide meniul

"Româncă sunt şi româncă o să mor!" Eroina din Italia care a muncit gratis într-un spital de Covid-19: "Am lucrat şi 12 ore"

Antena Sport Publicat: 9 iunie 2020, 6:37

  • Liliana este o româncă stabilită în Italia

Mai mult, femeia a muncit şi 12 ore pe zi şi a refuzat să fie angajată şi plătită, scrie Adevărul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Nu am făcut ceva extraordinar. Cred că am făcut ceva normal. Doar că m-am nimerit într-o anumită situaţie şi cineva a avut nevoie de mine. Erau peste 300 de bolnavi cu COVID-19 în spital, iar doi asistenţi medicali şi doi doctori erau infectaţi. Au vrut să-mi facă un contract şi să mă plătească, dar nu am acceptat, pentru că m-au ajutat mult.

Le-am spus că aşa cum m-au ajutat ei, aşa simt şi eu să-i ajut în momentele acestea dificile. Terminam ce aveam de muncă şi mergeam, apoi, la spital. Munceam atât cât era nevoie, pentru că au fost momente grele. Am lucrat şi 12 ore. Eu nu m-am certat cu italienii pentru mine, ci pentru că vorbeau urât de români. Italienii spun că eu nu sunt româncă. Eu sunt româncă şi aşa o să fiu până mor. Eu nu am vrut să primesc cetăţenia italiană. Mi s-a propus în urmă cu cinci ani. Româncă sunt şi româncă o să mor“, a spus Liliana, care trăieşte de 16 ani în Italia.

Reclamă

Liliana Ştefănescu mai spune că i-a ajutat pe medici şi cu măşti. 

"Eu le-am luat de la o româncă şi erau făcute din stofă. Le-am dat chiar şi medicilor. Cred că mulţumirea sufletească a unui om este să ajute pe celălalt. Şi în România dacă mă aflam, acelaşi lucru îl făceam. Când intram în spital mă gândeam că, dimineaţa, eu voi fi următoarea persoană infectată. Nu puteam să dau înapoi, pentru că îmi părea rău. Mureau conştienţi.
Îmi cereau telefonul pentru a-şi suna familia de acasă, după care mureau. Am avut momente în care credeam că voi fi următoarea. Nu am cuvinte să spun prin ce am trecut. Una este să vezi şi alta să trăieşti. Parcă am trăit într-un film
“, se mai confesează Liliana. 
 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 23:25
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis: „O tragedie! Îmi asum responsabilitatea!”
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 21:57
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci pentru a-şi duce echipa în finală!
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina - Italia 0-0, meciul care a dus "Squadra Azzurra" la EURO
Preliminarii EURO 2024 • 21 nov., 17:25
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina – Italia 0-0, meciul care a dus „Squadra Azzurra” la EURO! Ce a spus despre arbitraj