Închide meniul

Românul care a renunţat la facultate şi poate ajunge la un salariu de 25.000 de euro pe lună. Incredibil din ce a ajuns să facă aceşti bani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 noiembrie 2022, 15:28

Românul care a renunţat la facultate şi poate ajunge la un salariu de 25.000 de euro pe lună. Incredibil din ce a ajuns să facă aceşti bani

Românul care a renunţat la facultate şi poate ajunge la un salariu de 25.000 de euro pe lună

Andrei Pascu, la AS.ro LIVE / Antena Sport

Andrei Pascu este românul care a dat o lovitură uriaşă. Tânărul de 27 de ani este unul dintre cei mai cunoscuţi gameri. „Odoamne”, aşa cum este cunoscut, joacă League of Legends la nivel profesionist de opt ani şi a devenit campion european. Este primul român care a ajuns la un astfel de nivel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei a renunţat şi la facultate pentru a-şi vedea visul împlinit. S-a mutat în Germania, la Berlin, iar părinţii l-au susţinut încă de la început. Acum a ajuns să câştige o avere. Salariul său lunar ar putea ajunge chiar la 25.000 de euro pe lună.

Românul care a renunţat la facultate şi poate ajunge la un salariu de 25.000 de euro pe lună

Eu am făcut înot de performanţă de mic copil şi a fost un moment în care m-am lăsat, din păcate. Am avut foarte mult timp liber pe care am încercat să mi-l umplu cu un hobby sau o pasiune. În momentul acela eu jucam jocul ăsta recreativ. Cu mai mult timp alocat, am ajuns la un nivel individual foarte ridicat. După am căutat să creez o echipă de amatori. A trebuit să trec prin tot procesul, de la amatori la profesionişti. Când am ajuns la profesionişti, totul are loc în Berlin şi a trebuit să mă mut acolo de 8 ani de zile.

La 19 ani eram conştient că trebuie să fiu pe picioarele mele, să îmi câştig traiul. Am luat o decizie raţională şi am analizat în care am comparat care sunt posibilităţile mele dacă fac asta chiar la început de drum. Nu ştii niciodată cum o să progreseze industria, la ce nivel o să se redice, din punct de vedere economic cât o să fie de dezvoltat.

(Dan Pavel: Câţi bani ai făcut din finala câştigată la Malmo?) Este un pic dezamăgitor, la noi pe jocul nostru nu s-a promovat niciodată un pricepool foarte mare. Cum e la Dota… când a fost Campionatul Mondial la Bucureşti, pricepool-ul a fost de 40 de milioane de euro. La noi 40-80.000 la nivel de echipă. Împărţit la 5-6 oameni, au fost undeva la sub 10.000. Pentru noi, la partea financiară, câştigarea campionatelor este un procentaj foarte mic faţă de totalul nostru într-un an. La noi funcţionează pe partea salariilor.

Reclamă

Depinde de vechimea jucătorilor (n.r. cât de mari sunt salariile). Dar ca să dau o arie mai largă, minimul legal impus de organizatorii competiţiei este de 120.000 de euro pe an. Salariul minim pe economie în liga noastră este 120.000 de euro pe an brut. Istoric la noi, cred că cel mai mult s-a câştigat 600.000 pe an. Ar veni cam 40-50.000 pe lună. După taxe rămâi cu 20-25.000 de euro. În Statele Unite treci de milion!„, a declarat Andrei Pascu la AS.ro LIVE.

Andrei Pascu a devenit, în această toamnă, campion european de League of Legends. Este primul român care reuşeşte să-şi atribuie acest titlu. Acesta a participat în septembrie la League European Championship (LEC) alături de echipa sa, Rogue, acolo unde a reuşit să cucerească titlul european.

Finala Campionatului European a avut loc în Suedia, la Malmo, iar Andrei Pascu s-a impus în faţa unui public de aproximativ 10.000 de oameni. A fost primul său trofeu major, după o carieră de mai bine de şapte ani. Înaintea acestui turneu final câştigat, „Odoamne” a mai pierdut alte trei finale.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul carierei de gamer profesionist, Andrei Pascu a mai făcut parte din echipe precum Cloud9, H2k, Splyce sau Schalke 04, iar din 2021 face parte din echipa Rogue.

Recomandări
  • Andrei Pascu a devenit campion european
  • Ce a dezvăluit la AS.ro LIVE

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și