Închide meniul

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov, surprinsă în timpul unui meci. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa

Reclamă

Publicat: 4 iulie 2021, 17:55

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov, surprinsă în timpul unui meci. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa

Sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov

Colaj youtube/hepta

Au fost momente de panică atunci chiar pe teren. Din păcate, două persoane şi-au pierdut atunci viaţa, iar alţi cinci angajaţi au fost răniţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov

Explozia, surprinsă în timpul meciului
Explozia, surprinsă în timpul meciului

După şase ani de procese, judecătorii au dat un prim verdict. Directorul fabricii a scăpat de cea mai drastică pedeapsă şi nu va ajunge după gratii. Potrivit Fanatik, Sorin Rizea a fost condamnat la şapte luni de închisoare cu executare pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Acesta trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 80 de zile, la o instituţie din subordinea Consiliului Local Braşov sau Consiliul Judeţean Braşov. Compania pe care o conduce este bună de plată. A primit o amendă de 780.000 de lei. Va achita şi 54.000 de lei spitalelor în care au fost îngrijiţi angajaţii care au avut de suferit în urma exploziei. Familiile victimelor trebuie să plimească 260.000 de euro.

Ce sentinţă au dat judecătorii

I) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 180 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În baza 255 alin.1,2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 330 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

În baza art.39 alin.1 lit.c Cod penal contopeşte pedepsele mai sus aplicate, pedeapsa rezultantă fiind de 390 de zile amendă a a câte 2000 lei/zi amendă, respectiv 780.000 de lei.

Reclamă

II) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpatul Rizea Sorin (directorul societății la acea dată – n.r.) la pedeapsa de 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă prev. de 349 al. 2 Cod penal . În baza art.91 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani reprezentând termen de supraveghere şi care începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii„, a fost soluţia pe scurt, potrivit newsbv.ro.

Părţile pot depune apel în termen de 10 zile.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” Vezi toate știrile
Citește și