Ştefan Achim este acuzat că l-a ucis pe Cezar cu şapte focuri de armă. A fost identificat după un chiştoc de ţigară

De Antena Sport
Publicat: 19.02.2021, 10:29

Ștefan Achim, un fost luptător K1, este acuzat că l-a ucis pe tânărul Cezar Oancea cu şapte focuri de armă, într-o scară de bloc din Bacău. Crima s-a produs pe 9 martie 2020, iar apelul unei femei la 112 a fost dat la ora 20.34. 

Facebook via Libertatea

Cezar Oancea era un tânăr de 21 de ani, pasionat de informatică. Cu două săptămâni înainte de crimă, concubina lui Ştefan Achim i-a dat lui Cezar Oancea 500 de euro pentru un program de accesare a telefoanelor de la distanţă. Conform anchetatorilor, Ştefan Achim, care este un fost luptător K1, avea legături şi cu lumea interlopă.

Pentru că tânărul întârzia să livreze software-ul promis, în ziua crimei Achim a mers în Bacău şi l-a aşteptat în faţa blocului lui, apoi a urcat cu el în apartament, unde a rămas aproape 4 ore. 
Anchetatorii cred că dacă Cezar Oancea nu era ucis, acesta urma să fie răpit de Ştefan Achim şi de concubina lui. Acesta ar fi fost sechestrat în subsolulul pet-shop-ului pe care îl administra, cel mai probabil, pentru ca el să creeze acolo acel software.

De altfel, cu o zi înainte ca Cezar să fie ucis, concubina fostului luptător K1 a ordonat ca subsolul să fie eliberat. În seara crimei, Ştefan Achim s-a întors în Bucureşti, iar după două zile a fugit în Franţa, unde s-a ascuns la o pensiune din apropierea Parisului, scrie Libertatea.

Ştefan Achim, confirmat ca asasin după nişte chiştoc de ţigară

Poliţiştii nu au mers să compare ADn-ul găsit pe cartuşe şi la locul crimei cu cel al copiilor lui Ştefan Achim. Aceştia au decis să o urmărească pe mama acestuia. 

Astfel, pe 21 mai 2020, poliţiştii s-au poziţionat în apropierea locuinţei ei din Fundulea şi apoi au urmărit-o. Femeia a mers la magazinul de lângă bloc, şi-a luat o cafea, apoi s-a aşezat pe bancă, în dreptul unei mese, a băut cafeaua, a fumat două ţigări şi a plecat, lăsând pe masă mucurile de ţigară. Poliţiştii au luat un chiştoc pe care l-au adus la laborator. Iar rezultatul a confirmat că Ştefan Achim a fost cel care l-a împuşcat pe Cezar Oancea. 

Ştefan Achim a fost trimis în judecată la 28 ianuarie 2021 pentru omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. 

AS. RO LIVE

Edi Iordănescu, la AS.ro LIVE

Antena 1
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușă. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Top citite
„Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
1
Foto „Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
Ultimele știri
12:11 Emma Răducanu dă o lovitură financiară de proporţii! Cele mai importante companii sunt dispuse să-i plătească o avere. Anunţul englezilor 11:06 Lovitură pentru Simona Halep. Pe ce loc a ajuns în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea are motive de bucurie! 10:23 Gabi Torje nu îi duce dorul lui Dario Bonetti după a 6-a înfrângere consecutivă a lui Dinamo. „Şi Messi a plecat de la Barcelona”. Ce i-a transmis antrenorului italian 10:00 Istvan Kovacs, cu cărțile pe față! Ce spune despre momentul „dispari” și eliminarea lui Filip, în FCSB – Dinamo! Marea dorință a centralului 9:05 Ianis Hagi, aşteptat cu nerăbdare în Scoţia! Fanii sunt convinşi că Rangers este dependentă de el. „Îi simţim lipsa!” 8:39 Cosmin Olăroiu, aproape de un nou tun financiar! Echipa din Zona Golfului care i-a pus o super ofertă pe masă 8:30 Spirite încinse la PSG! Mauricio Pochettino, prima reacţie după ce a fost lăsat cu mâna întinsă de Lionel Messi. Cum a explicat schimbarea argentinianului 8:10 A comis-o din nou! Mihai Stoica, șocat de un jucător de la FCSB: „Ce ai declarat, mă!? Mi s-a făcut rău, când am auzit!” 0:06 AS.ro LIVE | Tudor Mihăiţă a fost invitatul lui Cătălin Oprişan! Poveşti de senzaţie ale unuia dintre cei mai titraţi antrenori români de Brazilian jiu-jitsu şi MMA 0:04 PSG – Olympique Lyon 2-1 | Scandal în galaxie! Lionel Messi nu a mai rezistat când a văzut că e schimbat. A refuzat să dea mâna cu Mauricio Pochettino!
Close