Închide meniul

Știrea începutului de an: două cicliste s-au ”dopat” la o cursă virtuală și au fost suspendate șase luni!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 februarie 2021, 18:40 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Știrea începutului de an: două cicliste s-au ”dopat” la o cursă virtuală și au fost suspendate șase luni!

Cele două cicliste au fost suspendate șase luni, după ce și-au modificat datele de concurs la o competiiție virtuală

Israelianca Antonina Reznikov și germanca Selma Trommer au fost excluse din cursele virtuale ale platformei ”Zwift” pentru ”dopaj numeric”, după ce ambele și-au modificat datele într-o probă virtuală, disputată de la domiciliu, ”discreditând sportul”. Frauda a ajuns inclusiv la ”E-sports”, compania ce patronează platforma respectivă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două cicliste au fost excluse de la toate evenimentele oficiale ale ”Zwift Cycling Esports” până la mijlocul lunii iulie a acestui an, după ce au primit câte șase luni de suspendare începând cu 11, respectiv 18 ianuarie, după cum informează cei de la ”CyclingTips”.

Reznikov, atletă ”Ironman”, care a terminat pe trei campionatele israeliene de ciclism pe șosea anul trecut, și-a modificat datele, ocupând locul al patrulea. ”Sistemele automatizate ale Zwift au semnalat faptul că datele dublului registru al măsurătorului de putere ale ciclistei au fost modificate”, a sunat comunicatul oficial. Concret, valorile prezentate erau cu 32 la sută mai mari decât cele înregistrate prima oară. Același lucru s-a constatat și la Trommer, locul 10 la cursele pe șosea din Germania. Ea a urcat cu ”doar” nouă la sută valorile de putere.

Ambele sportive vor putea utiliza platformele ”Zwift”, dar nu mai au dreptul de a participa, pânăa la mijlocul anului, la cursele organizate sub patronajul ”E-sports”. Interesant este faptul că ele nu sunt primele care încearcă să păcălească sistemul! Austriaca Shanni Berger e suspendată din august, anul trecut, la fel ca și britanica Lizi Duncombe (”pedepsită” din 20 septembrie), numai că aceste cazuri nu au fost mediatizate.

”Zwift” controlează ”la sânge” toate datele în astfel de întreceri, așa cum Agenția Mondială Antidopaj o face la probele ce se desfășoară în aer liber.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și