Închide meniul

„Sunt dominaţi de frică şi umilinţă!” Regimul terorii instaurat de Vladimir Putin în Rusia: „Ce putem face?!”

Antena Sport Publicat: 1 aprilie 2022, 8:50 / Actualizat: 18 martie 2024, 17:45

Reclamă
„Sunt dominaţi de frică şi umilinţă! Regimul terorii instaurat de Vladimir Putin în Rusia: „Ce putem face?!

Vladimir Putin, dat de gol

Vladimir Putin, în timpul unei conferințe / Profimedia

Regimul terorii instaurat de Vladimir Putin în Rusia: „Ce putem face?!” Vitaly Yurchenko, fostul purtător de cuvânt al lui Anatoliy Tymoshchuk, a acordat un interviu în care a vorbit atât despre situaţia din Ucraina, dar şi despre faptul pentru care ruşii nu iau atitudine împotriva lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regimul terorii instaurat de Vladimir Putin în Rusia:”Sunt dominaţi de frică şi umilinţă!”

Fostul purtător de cuvânt al lui Anatoliy Tymoshchuk a spus că ruşilor le este frică să ia atitudine împotriva lui Vladimir Putin. Vitaly Yurchenko locuia în 2014, momentul în care Vladimir Putin a anexat Crimeea, în Sankt Petersburg.

La acea vreme, în 2014, permiteţi-mi să vă reamintesc că eu şi familia mea locuiam în Sankt Petersburg. Şi am fost foarte mulţumit că 80-85% dintre ruşii pe care i-am întâlnit erau oameni complet normali, care înţelegeau ce se întâmplă.
Dar, în general, acum şi atunci, ruşii au o problemă şi întreabă <<Ce putem face?>>. Ei sunt dominaţi de frică şi umilinţă”, a spus Vitaly Yurchenko într-un interviu acordat football24.ua, care a continuat caracterizarea făcută ruşilor.

„Când ucrainenii se află într-o situaţie atât de dificilă, fac totul pentru a trece peste. Ruşii se caracterizează prin pasivitate. De Anul Nou, i-am oferit fiului nostru o fermă de furnici. Aşa că, privindu-le, îi pot compara pe ucraineni cu furnicile. Toţi ne mişcăm, facem ceva când simţim pericolul, ne apărăm, iar ruşii, în acest caz, îmi amintesc de peştii din acvariu: tăcuţi şi condamnaţi„, a a mai spus Yurchenko.

Vitaly Yurchenko: „Ruşii din Sankt Petersburg ne-au oferit ajutor şi adăpost”

Vitaly Yurchenko, care a locuit ani de zile în Sankt Petersburg, a legat relaţii de prietenie cu cei de acolo. Mai mult, după ce a izbucnit războiul, aceştia chiar s-a oferit să îl ajute pe Vitaly.

Reclamă

„După 24 februarie, cei care locuiesc în Sankt Petersburg şi cu care încă comunicăm ne-au oferit ajutor şi adăpost. Pentru mine şi familia mea, această opţiune este exclusă. Înţeleg şi ei acest lucru”, a mai spus Yurchenko.

Anatoliy Tymoshchuk, considerat „cel mai mare trădător din fotbalul ucrainean”

În ciuda războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, fostul mijlocaș nu şi-a dat demisia de la formaţia din Rusia şi a evitat să facă vreun comentariu despre bombardamentele din țara sa.

Tymoshchuk a fost criticat aspru de conaționalii săi, inclusiv de un fost coechipier, iar conducătorii din fotbalul ucrainean au reacționat prompt.

Reclamă 4 / 0/3

Tymoshchuk a devenit cel mai mare trădător din fotbalul ucrainean, după războiul început de Rusia”, a anunțat publicația sport.ua.

Ce riscă cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei Ucrainei

Sursa citată anunţă că Tymoshchuk riscă să-şi piardă licenţa PRO şi toate trofeele câştigate în fotbalul ucrainean, la propunerea Comitetului de Etică şi Fair Play al Federației din Ucraina.

1. Anatoly Tymoshchuk a fost găsit vinovat pentru încălcarea articolui 4 din Codul de Etică şi Fair Play al Federaţiei Ucrainene de Fotbal. Adică nu s-a abţinut de la ‘acţiuni care pot cauza prejudicii morale şi materiale Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi fotbalului în general’

2. Secretarul Comitetului de Etică a fost împuternicit să se adreseze statului cu următoarele propuneri:

– să i se retragă lui Anatoly Tymoshchuk licenţa PRO, eliberată de Federaţia Ucraineană de Fotbal.
– să solicite adiministraţiei Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi autorităţilor statului cu privire la deposedarea lui Anatoly Tymoshchuk de toate premiile de stat şi titluri onorifice.
– să-l deposedeze pe Anatoly Tymoshchuk de toate titlurile şi medaliile câştigate în fotbalul ucrainean.
– Anatoly Tymoshchuk să fie exclus din registrul oficial al jucătorilor echipelor naţionale ale Ucrainei.”, a anunţat Comitetul de Etică şi Fair Play al Federației din Ucraina.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:45 Simona Halep – McCartney Kessler LIVE TEXT (16:00), în primul tur de la Trophee Clarins. Al doilea meci al Simonei de la revenire 13:24 Gigi Becali, detalii explozive despre negocierile pentru Louis Munteanu: „Cred că se duc să-l păcălească pe Şucu!” 13:01 EXCLUSIVPrima reacţie a lui Alexandru Chipciu, după ce Gigi Becali a anunţat că-l va transfera la FCSB 12:38 NEWS ALERTGigi Becali, dezvăluire BOMBĂ despre Florinel Coman: „N-o să plece! Trebuie să îl ţii! Îi dau eu bani” 12:37 NEWS ALERTAlexandru Chipciu, la FCSB! Anunţ de ultimă oră făcut de Gigi Becali 12:27 Gigi Becali, anunţ despre transferul lui Denis Alibec la FCSB: „Au plâns mama şi bunica lui. Dacă nu plângeau, o ţinea pe jocuri” 11:47 Golgheterul dorit de Dan Petrescu, cale liberă spre CFR Cluj! Anunţul momentului 11:38 VIDEOFanii lui Arsenal au dat cu articificii noaptea la hotelul unde credeau că e Manchester City cazată. „Cetăţenii” erau încă acasă 11:34 Ferrari, dublă lovitură înaintea Marelui Premiu de Formula 1™ de la Imola! A anunţat că a luat doi oameni de la Mercedes 11:08 Mircea Lucescu l-a refuzat pe Dan Şucu! „IL Luce” l-a propus pe Marius Şumudică antrenor la Rapid Vezi toate știrile
Citește și