Închide meniul

"Trebuiau escaladate şapte rânduri de sârmă ghimpată!" Cum a fugit Nadia Comăneci din România şi schimbul de replici cu Donald Trump: "Eşti concediată!"

Antena Sport Publicat: 12 noiembrie 2020, 15:49 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:31

Reclamă
"Trebuiau escaladate şapte rânduri de sârmă ghimpată!" Cum a fugit Nadia Comăneci din România şi schimbul de replici cu Donald Trump: "Eşti concediată!"

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este stabilită în SUA, acolo unde a "fugit" în timpul regimului comunist. Ajungea la New York pe 1 decembrie 1989, cu câteva săptămâni înainte ca regimul lui Nicolae Ceauşescu să fie înlăturat de la putere. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia Comăneci a decis să plece din România pentru că nu era lăsată să accepte ofertele pentru a deveni antrenoare de gimnastică. Astfel, cu câteva săptămâni înainte de Revoluţie, Nadia a trecut clandestin graniţa în Ungaria.

Cu o noapte înainte de a fugi, Nadia a participat la o petrecere într-o casă din Cenad, o localitate de frontieră. Noaptea, Nadia şi-a luat deoparte fratele căruia i-a spus despre intenţiile sale. De altfel, acesta a fost singurul membru al familiei care a ştiu de planul Nadiei. 
Nadia a fost ajutată de Costantin Panait, un fost taximetrist din Bucureşti, care a emigrat în SUA în 1981.

"Când am pășit în noapte, am pus mâna pe umărul celui din față, deoarece imediat ce am părăsit casa nu am mai văzut nimic. Îmi amintesc de solul de sub tălpi, era înghețat și alunecam din când în când", se descrie în cartea "Scrisori către o tânără gimnastă", scrie gsp.ro

"Trebuiau escaladate șapte rânduri de sârmă ghimpată și, deși nu-mi amintesc cum s-a întâmplat, m-am umplut de tăieturi", povestește Comăneci în carte. 

Reclamă

Nadia, concediată în direct de Donald Trump

Nadia a mai avut parte de un episod controversat. Donald Trump, actualul preşedinte al SUA, a realizat în 2008 un reality show, în cadrul căruia au participat mai multe vedete. 

Marea noastră campioană a fost eliminată de Donald Trump încă din al doilea episod al reality show-ului. Iar mesajul actualul preşedinte al SUA a fost unul dur pentru Nadia Comăneci.

Nadia, sunt un mare fan, te-am văzut învingătoare la Olimpiadă, te-am urmărit câștigând atâtea concursuri. Ești extraordinară. O competitoare la cel mai înalt nivel. Un lider în sport. Dar nu poți fi manager de proiect aici, nu poți conduce echipa mea. Te iubesc, dar ești concediată”, i-a transmis, în 2008, Donald Trump.

Reclamă 4 / 0/3

Imediat, Nadia a admis că decizia luată de Donald Trump a afectat-o.

Nu cred că meritam să fiu dată afară, puteam fi importantă pentru echipă. Sunt dezamăgită, însă știu că toate premiile vor fi donate în scop caritabil”, a fost reacţia Nadiei Comăneci, la acel moment, pentru NBC.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și